ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Ιβάν, ο κουλλάς, ο Βέργας και ένα απορημένο κοάλα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ανέκδοτα και πειράγματα είχαμε κατά την τελετή ανάληψης της νέας κυβέρνησης στο Μέγαρο. Ο κύριος Πάμπος, ο οποίος γνωρίζει όλα όσα λέγονται σε κάθε γωνιά του Μεγάρου μου μετέφερε αρκετά παραλειπόμενα. Εκείνο που σχολιάστηκε αρκετά, όπως μου είπε, ήταν το γεγονός πως ο Κώστας Κληρίδης είχε μείνει με άδεια καρέκλα στα δεξιά του «χωρίς κανένα να τολμά να κάτσει δίπλα του».

Έτσι τουλάχιστον σχολιάστηκε από κάποιους που βρίσκονταν μεταξύ των επισήμων που παρακολουθούσαν την τελετή, όπως μου είπε, συμπληρώνοντας: Γνωστός πολιτικός ο οποίος είναι γνωστό πειραχτήρι σχολίαζε πως «μετά το πάθημα στη Βουλή κανένας δεν τολμά να κάτσει δίπλα του» για να λάβει την απάντηση από άλλο γνωστό πειραχτήρι: «Μήπως κρατά επίτηδες την καρέκλα γιατί περιμένει τον φίλο του τον Ιβάν; Εκτός κι αν την κρατά για τον πρέσβη της Ρωσίας!».

Η παρουσία του Ιβάν δίπλα από τον γενικό εισαγγελέα στην πιο επίσημη στιγμή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βουλή συζητήθηκε αρκούντως και στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Δημοσιογράφοι σχολίαζαν πως «είναι καλά γνωστό ότι ο Ιβάν είναι άνθρωπος του Κρεμλίνου».

Αναλογιζόμενοι τις «δραστηριότητες» κάποιων στην Εισαγγελία υπέρ του Κρεμλίνου, όπως καταγράφονται σε δημοσιεύματα και στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, με αναφορές και στην Λοϊζίδου και στον Κωστάκη and fiends, παίζει να δούμε τη γνωστή φωτογραφία με τον Κωστάκη και τον Ιβάν να φιγουράρει σε Guardian, New York Times και FT με καμιά λεζάντα του τύπου: «κάρφωνε τους Ευρωπαίους στους Ρώσους η κυπριακή εισαγγελία». «Δεν θα είναι και η πρώτη φορά που θα το κάνουν» ανέφερε δημοσιογράφος σημειώνοντας πως παίζει και ένα άλλο σενάριο: Ο Κωστάκης να μην είχε ιδέα ποιον του έβαλαν δίπλα του στη Βουλή και ίσως γι’ αυτό είχε το βλέμμα απορημένου «κοάλα».

Τρίτος συνάδελφος σχολίασε πως σε μια τέτοια περίπτωση η άδεια καρέκλα δίπλα από τον Κωστάκη στο Προεδρικό ήταν γιατί μάλλον όλοι τον φοβούνται. «Κάποιοι δημοσιογράφοι πάντως σίγουρα τον φοβούνται τον φωνάζουν κουλλά». «Καμιά σχέση με το Ονούφριο» βιάστηκε να συμπληρώσει.

Τρία στρατόπεδα έχουν δημιουργήσει οι αποκαλύψεις και καταγγελίες κατά του Νικόλα από τον Μάριο Καρογιάν. Η ΔΗΚΟϊκιά Φωτούλα που μπαινοβγαίνει ελεύθερα στην πριγκιπική αυλή, μου ανέφερε πως τα τρία στρατόπεδα είναι: α) αυτοί που είναι πιστοί στον Νικόλα και θεωρούν πως ο Καρογιάν έχει άδικο, λέει κακίες και έπρεπε να έκανε τις καταγγελίες του πριν από χρόνια β) αυτοί που αποδέχονται τις καταγγελίες αφού γνωρίζουν πως αρκετά από αυτά που ανέφερε είναι πραγματικότητα και συμφωνούν πως η βιασύνη των διαγραφών είναι ύποπτη και παράτυπη γ) αυτοί που καλόπιστα ζητούν ενημέρωση αφού η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα τους δεν απαντά σε καμία από τις σοβαρές καταγγελίες Καρογιάν για καλπονοθεία, απολύσεις και εκδίωξη στελεχών και υπαλλήλων του κόμματος.

Η Φωτούλα, πάντως, δεν είναι καθόλου αισιόδοξη για το μέλλον του ΔΗΚΟ και όπως μου ανέφερε τις ανησυχίες της συμμερίζονται πολλοί εντός και εκτός κόμματος.

«Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που δεν κοιμούνται μετά τις καταγγελίες Καρογιάν γιατί διερωτούνται εάν ο πρώην πρόεδρος έχει στοιχεία για την καλπονοθεία που κατήγγειλε» συμπλήρωσε, λέγοντας: «Εκείνο που τρέμουν είναι πως ίσως προκύψει από το πουθενά κάποια μαρτυρία και κάποιοι δεν θα ξέρουν πού να πάνε να κρυφτούν. Κάποιος μιλούσε και για απευχόμενες εκπλήξεις από τον Βέργα και ήταν σαν να παρακολουθούσε ταινία του Χίτσκοκ».

Ο Κυριάκος Κούρος έχει ήδη ανακοινωθεί ως ο διάδοχος του Νίκου Χριστοδουλίδη στο Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου Αναστασιάδη. Σας το είχα γράψει ότι το μέλλον του ήταν λαμπρό και οι ικανότητές του αναγνωρισμένες από τον Νίκαρο. Είναι ο δεύτερος Κούρος που αναλαμβάνει στο Προεδρικό, αφού ο πατέρας του, Παντελής Κούρος, ήταν το δεξί χέρι του Γλαύκου Κληρίδη.
Η ονοματολογία για το ποιος θα αναλάβει τα ηνία της ΚΥΠ, ένα πόστο στο οποίο θεωρείται πως τα πήγε πολύ καλά ο Κ. Κούρος, έχει ήδη ανάψει. Όπως μου ανέφερε φίλος από την Πινδάρου, στην εικονική λίστα που σχηματίζεται και ανασχηματίζεται «σε τρία γραφεία» φιγουράρουν και παλιοί και νέοι συνεργάτες του Νίκαρου. Κάποιοι μάλιστα αυτοσυστήνονται «ως καλοί τιμονιέρηδες» και επιστρατεύουν και πολιτικούς τους φίλους για τα διαπιστευτήρια...

ΚΟΥΪΖ: Την ερώτηση μου την έθεσε υπό μορφή κουίζ η ΔΗΚΟϊκιά Φωτούλα και σας τη μεταφέρω αυτούσια: «Ποιος από το ΔΗΚΟ είναι ο μεγάλος χαμένος των εκλογών; Μη βιαστείτε να απαντήσετε ο Νικόλας. Υπάρχει και άλλος, χειρότερος, ο οποίος πίστεψε σε αυτόν και τώρα έμεινε μετέωρος και ετοιμάζει γρήγορα τη φυγή του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X