ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:23
 

#PoliticsBlog Ο παραμερισμός του Χαμπιαούρη και η επιστροφή του ψυχρού πολέμου

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

 Η νέα ομάδα κρούσης του Προεδρικού για χειρισμό της κρίσης στην εκπαίδευση φαίνεται πως αποδίδει. Όπως σας είχα γράψει και τις προάλλες διαπιστώθηκε εσχάτως πως η αποτυχία διαχείριση της κρίσης αφορούσε και το επικοινωνιακό μέρος. Κάποιοι από το Λόφο της εξουσίας επέμεναν πως η κακή επικοινωνία ήταν το κύριο λάθος στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Η παρέμβαση του Healthy Nic σε τρεις περιπτώσεις φανερά, και μία όχι και τόσο φανερά, όπως ακούω, απέδειξε πως "οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συζητήσουν".

Στη συνέχεια το νήμα χάθηκε ξανά, κόπηκε καλύτερα, από παλινδρομήσεις σε προηγούμενη ρητορική...
Μέχρι που ο Healthy Nic αποφάσισε να ανακατέψει τη σκακιέρα και να μετατρέψει την κρίση στην παιδεία από εκπαιδευτικό θέμα σε θέμα... εξωτερικής πολιτικής! Κάπως έτσι οργανώθηκαν οι μυστικές συνάντησες στο υπουργείο Εξωτερικών με τη Ζέτα, όπως σας έγραψα χθες, να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον Καδή (τον οποίο πρώτος εγώ... υπέδειξα) αλλά και τον Πάλμα σε νέο ρόλο. Η διαδικασία στο ΥΠΕΞ έδειξε να αποδίδει, αφού βεβαίως υπήρξαν υποχωρήσεις στα σημεία, οπόταν και οριστικοποιήθηκε ο παραμερισμός Χαμπιαούρη και Προδρόμου. "Εξάλλου έχουν και οι δύο τόσα πολλά άλλα θέματα να διεκπεραιώσουν".
Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο Χαμπιαούρης κλήθηκε στην τελική, μυστική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς που είχε περισσότερο "επιβεβαιωτικό" χαρακτήρα.


Και ενώ το σενάριο που σας είχα μεταφέρει τις προάλλες για τον... Χαμπιαούρη "Ιφιγένεια" φαίνεται να εφαρμόζεται αργά αλλά σταθερά κάποιοι αντιδρούν. Πρώτος και καλύτερος ο Φούλης που άσκησε δριμεία κριτική στη στάση της κυβέρνησης και μίλησε για "αρκετές παλινωδίες στους κυβερνητικούς χειρισμούς".

Η Μάνταμ του Φούλη μου επιβεβαίωσε χθες πως στην Πινδάρου υπήρχε έντονη μουρμούρα για τον παραμερισμό του Χαμπιαούρη και την παρέμβαση Χριστοδουλίδη. "Κάποιοι ενοχλήθηκαν πολύ που μαζί με τον Χαμπιαούρη φάνηκε να παραμερίζεται και ο Φούλης, το πιο σταθερό στήριγμα της κυβέρνησης" μου είπε.

Και συνέχισε: "Υπάρχουν και αυτοί που μιλούν για σοβαρές προεκτάσεις και ανησυχίες μήπως το αρχηγικό προφίλ που κάποιοι κτίζουν για τον Χριστοδουλίδη δεν θα περιοριστεί μόνο στη διαχείριση της κρίσης στην παιδεία. Προβλέπουν μάλιστα επιστροφή στον ψυχρό πόλεμο Λόφου-Πινδάρου, κάτι που όλοι φοβούνται λόγω των εξελίξεων που αναμένονται και στο Κυπριακό και στις Ευρωεκλογές".

Η έρευνα που διέταξε ο Healthy Nic για τους συμψηφισμούς δανείων στον Συνεργατισμό λίγα... λεπτά πριν περάσει στα χέρια της Ελληνικής ήταν κάτι περισσότερο από επιβαλλόμενη. Όπως ακούω και ο Επίτροπος αφρίζει από θυμό αλλά και το κύμα αντιδράσεων γιγαντώνεται. Όχι μόνο από τους πληγέντες πελάτες του Συνεργατισμού αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Κάποια κόμματα έχουν ήδη ετοιμάσει τις επιθέσεις τους.
Με μια έρευνα αν μη τι άλλο μπορεί κάποιος να κερδίσει χρόνο...

Το θέμα είναι τι γίνεται μετά.

 ----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑ

Άκουσα χθες το Αβέρωφ να λέει ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη παλινδρομεί (θέμα παιδείας) και διερωτήθηκα ποια διαφορά υπάρχει από το λεκτικό του ΑΚΕΛ που όπου κάτσει και όπου σταθεί και επί καθημερινής βάσης κριτικάρει την κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τη λέξη `παλινδρόμηση`!!

Μήπως ο Αβέρωφ ήθελε να πει ότι ο υπουργός παιδείας απέτυχε και δυσκολευόταν να πει ότι θα πρέπει αυτός ο υπουργός να πάει σπίτι του?

Λέγοντας αυτά δεν δικαιολογώ ούτε κατά 5% τους εκπαιδευτικούς που ανέκαθεν και με όλες τις κυβερνήσεις εκμεταλλεύονταν καταστάσεις, όπως κακή ώρα η ΠΑΣΥΔΥ, και καταλήξαμε να είμαστε το παίγνιο τους!!!

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X