ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:23
 

#PoliticsBlog Ο Πρόεδρος Συλλούρης, ο Συνεργατισμός και τα μαγικά του Αβέρωφ

= ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πυρετός επικρατεί στο Μέγαρο για την υποδοχή του Προέδρου Συλλούρη. Ο προεδρεύων της Δημοκρατίας συγκαλεί εκτάκτως και μεσημεριάτικα το Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση των νομοσχεδίων που αφορούν τα ΜΕΔ, την αφερεγγυότητα, τις εκποιήσεις, το Σχέδιο Εστία και τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Δανείων.

Ο Πρόεδρος Συλλούρης αντικαθιστά τον Healthy Nic ο οποίος βρίσκεται στην Ευρώπη και με κατεπείγουσα πρόσκληση προς τους υπουργούς θα περάσει τα νομοσχέδια για να σταλούν στη Βουλή.

"Όλοι γνωρίζουν πως κουμάντο στο θέμα κάνει ο Χάρης και βεβαίως ο Φούλης. Ο Συλλούρης είναι το απαραίτητο, τυπικό εργαλείο για να κινηθεί η διαδικασία πώλησης ή καλύτερα ξεπουλήματος του Συνεργατισμού" έλεγε χθες πολιτικός που ασχολείται ιδιαίτερα με το θέμα.

 Σύμφωνα με τον ίδιο το στοίχημα που μπαίνει αυτή τη στιγμή από τον Αβέρωφ και τον Χάρη είναι τεράστιο και αφορά αυτή την ίδια την κυβέρνηση. "Αυτό έχει αντιληφθεί και το ΑΚΕΛ που τους χτυπά κάτω σαν χταπόδι, αυτό έχει αντιληφθεί και το ΔΗΚΟ που βλέπει ξανά τον ρόλο του ρυθμιστή να επιστρέφει θριαμβευτικά" έλεγε ο πολιτικός μιλώντας σε δημοσιογράφο. Και κατέληξε: "Παρά το ετοιμοπόλεμο και του Φούλη και του Χάρη, που το έχουν αποδείξει κατά καιρούς, η νέα μάχη θα είναι και σκληρή και επικίνδυνη.

 Από τον Λόφο πάντως μαθαίνω πως Φούλης και Χάρης έχουν συνεχή επικοινωνία τις τελευταίες μέρες και συμφώνησαν την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων. Το έκτακτο Υπουργικό, όπως μου λέχθηκε είναι μία από αυτές. "Όλοι ελπίζουν τα "μαγικά" του Πάφιου να μην έχουν λήξει και να μπορέσει να τα εφαρμόσει ξανά στις προσεγγίσεις ιδιαίτερα με τον Νικόλα" μου ανέφερε μια πηγή μου, συμπληρώνοντας: 'Τυχερός είναι ο Αναστασιάδης ο οποίος ενώ γευματίζει στις Βρυξέλλες η τύχη του στη Λευκωσία δουλεύει".

 Το ΑΚΕΛ, όπως μαθαίνω από την Εζεκία Παπαϊωάννου είναι διατεθειμένο "να πολεμήσει με νύχια και με δόντια το ξεπούλημα του Συνεργατισμού". "Η εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των εκποιήσεων το Σάββατο, την οποία ουσιαστικά διοργανώνει το ΑΚΕΛ, είναι μια μικρή, πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει" μου ανέφερε, χωρίς να κρύψει ότι στο κόμμα υπάρχει και μια ανησυχία για την μαζικότητα που θα έχει η εκδήλωση.

Χαρακτήρισε ωστόσο "δώρο" την επιστολή -βόμβα, όπως την χαρακτήρισε, του Κωστάκη ότι η συμφωνία για τον Συνεργατισμό δεν κατατέθηκαν από την κυβέρνηση στη Νομική Υπηρεσία για έλεγχο. "Είναι ένα δώρο που ήδη αξιοποιείται αλλά όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή. Και ενώ με κάποια κόμματα υπάρχει κάποια προσέγγιση με το ΔΗΚΟ που είναι ο ρυθμιστής φαίνεται να υπάρχει απόσταση".

Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα, όταν την ρώτησα χθες εάν το ΔΗΚΟ αποφάσισε τη στάση που θα τηρήσει μου απάντησε πως η υπόθεση δεν είναι εύκολη.

"Το κόμμα δεν θέλει ούτε να φαίνεται ότι ταυτίζεται και συνεργάζεται με την κυβέρνηση αλλά ούτε και να να συμμετέχει σε αποφάσεις που θα προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα στην οικονομία" μου είπε και πρόσθεσε: "Αν και φαίνεται να υπάρχει μια ροπή προς συγκεκριμένη θέση όλα θα ξεκαθαρίσουν από τις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού και τις επαφές που γίνονται από τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Γιατί ο Αβέρωφ κινείται πολύ. Για να τηρηθούν και όλα τα προσχήματα ετοιμάζεται και επιστολή με ερωτήματα και εισηγήσεις προς τον Αναστασιάδη", κατέληξε.

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X