ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:14
 

#PoliticsBlog Ο προστάτης, η ανακούφιση του πρίγκιπα και ο... Νικόλας του ΑΚΕΛ

= ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

«Η περιπέτεια του Saipem 12000 ήταν μια καλή άσκηση». Η φράση ανήκει σε κάποιον από το περιβάλλον του Νίκαρου. Προκάλεσε πάντως μία αντίδραση από συνάδελφό του ο οποίος υποστήριξε πως «δεν χρειαζόμαστε τέτοιες ασκήσεις και καλά θα κάνουμε να είμαστε ετοιμοπόλεμοι εάν δεν θέλουμε να χάσουμε και άλλους πολέμους πριν καν αρχίσουν».
Οι φυλές του Προεδρικού σε πλήρη αναδίπλωση...

Θυμό προκάλεσε σε αρκετούς η στάση του Άντρου Κυπριανού και άλλων της ηγεσίας του ΑΚΕΛ στην κρίση με την Τουρκία. Από τον λόφο της εξουσίας ακούστηκαν πολλά σχόλια του τύπου: «Το ΑΚΕΛ βρίσκεται ακόμα στον προεκλογικό και σπάζει το κλίμα ενότητας το οποίο σέβονται και ο Νικόλας και οι υπόλοιποι του Ενδιάμεσου».
Η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου ανέφερε πως και στο κόμμα του λαού «υπάρχουν αντιδράσεις για την ρητορική του Άντρου και του Στεφάνου που αντί να κατηγορούν την Τουρκία κατηγορούν την κυβέρνηση». Πάντως, στο ΑΚΕΛ κάποιος χαρακτήρισε χαιρέκακα τον Άντρο ως «τον νέο Νικόλα» αλλά το είπε χαμηλόφωνα. Ο κύριος Πάμπος από το Μέγαρο μου έλεγε χαμογελώντας πως απάντηση στον Άντρο έδωσε τελικά η Αίγυπτος και όχι η Λευκωσία. «Η ανακοίνωση του Αιγύπτιου υπουργού ότι πριν από το καλοκαίρι θα υπογραφεί αγωγός φυσικού αερίου Κύπρου-Αιγύπτου ήταν καλύτερη από την απάντηση που έβγαλε ο Βίκτωρας, μου είπε και συμπλήρωσε: «τελικά οι τριμερείς του μάστρου φαίνεται πως όντως έχουν αντίκρισμα».

Δεν είναι σε όλους που η κρίση στην ΑΟΖ έφερε άγχος και ανησυχία. Σε κάποιους, σε κάποιον μάλλον, έφερε ανακούφιση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ΔΗΚΟϊκιά Φωτούλα, συχνή επισκέπτρια των ρετιρέ της πριγκιπικής αυλής. Όπως μου αποκάλυψε, ο πρίγκιπας Νικόλαος ήταν ανακουφισμένος την εβδομάδα που πέρασε αφού λόγω της κρίσης ο Μάριος Καρογιάν δεν ανακοίνωσε τις δημόσιες καταγγελίες που είχε ετοιμάσει εις βάρος του. Ωστόσο, η ηρεμία δεν προβλέπεται να διαρκέσει για πολύ γιατί η συνέντευξη Τύπου του Μάριου μάλλον θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα. Η Φωτούλα πάντως διέκρινε μικρή αλλαγή στη συμπεριφορά του πρίγκιπα «μετά την κατραπακιά των εκλογών». «Για πρώτη φορά τον ακούσαμε να λέει πως μπορεί να είχε κάνει κι αυτός κάποιο λάθος και αυτό είναι σίγουρα ένα μικρό βήμα μπροστά. Και δεν το λέω εγώ το λένε και κάποια από τα πρωτοπαλίκαρα του Νικόλα που δεν τον έχουν ακούει ποτέ να λέει ένα mea culpa», συμπλήρωσε η κεντρώα Φωτούλα.

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η καταγγελία της Ειρήνης Χαραλαμπίδου κατά τηλεοπτικής διαφήμισης που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση ως προς την εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη. Ειδικά στη σελίδα της στο Facebook υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από άνδρες και γυναίκες που διερωτούνται τι ήταν αυτό που ενόχλησε τη βουλευτή του ΑΚΕΛ και χαρακτήριζαν υπερβολική την αντίδρασή της και προσπάθεια να προκαλέσει θόρυβο για δημοσιότητα. Ωστόσο, η Ειρήνη βρήκε έναν ανέλπιστο σύμμαχο. Για την ακρίβεια μία σύμμαχο: την Αναστασία Παπαδοπούλου η οποία την στήριξε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και ζήτησε και αυτή όπως αποσυρθεί η σχετική διαφήμιση στη λογική ότι καλλιεργεί πατριαρχικά πρότυπα.

Εκείνο που ενόχλησε τις δύο κυρίες που βρίσκονται σε αντίθετες πολιτικές γραμμές είναι το λογοπαίγνιο με τη λέξη «προστάτης» και το κάλεσμα προς κάθε άνδρα «να συνεχίσει να είναι προστάτης της οικογένειας». Μετά την καταγγελία της Χαραλαμπίδου την απόσυρση της διαφήμισης ζήτησε και το Γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας Φύλων. Στον απόηχο της ιστορίας έμειναν τα σχόλια που έθεταν το ερώτημα κατά πόσον εκείνο που τελικά πέτυχε η απαγόρευση είναι διεύρυνση της λογοκρισίας. Από τη στιγμή που το βίντεο δεν συνιστούσε κανένα είδος βίας, ούτε λεκτικής ούτε άλλης, διερωτώνται κάποιοι γιατί να μην επιτραπεί σε όσους έχουν την άποψη ότι ο άνδρας μπορεί να είναι προστάτης της οικογένειας ή έστω ένας εκ των προστατών. Και γιατί η κυρία Χαραλαμπίδου, η κυρία Παπαδοπούλου και η κυρία Ιωσηφίνα Αντωνίου να ζητούν απόσυρση της διαφήμισης και στην ουσία να επιβάλλουν λογοκρισία.
Η θριαμβολογία της Ειρήνης Χαραλαμπίδου μετά την ανακοίνωση της Επιτρόπου Ισότητας Φύλων κατέληγε με το δασκαλίστικο: «Τα παιδιά μας αξίζουν ένα καλύτερο κόσμο». Πόσο καλύτερος θα είναι ο κόσμος τους με τη λογοκρισία να σκιάζει τα πάντα;

ΚΟΥΪΖ: Ποιος ζητάει επίμονα από τον γενικό εισαγγελέα να τοποθετηθεί στα θέματα που έθεσε ο γενικός ελεγκτής για πράξεις και παραλείψεις της διοικήτριας Χρυστάλλας αλλά απάντηση δεν παίρνει;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X