ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:55
 

#PoliticsBlog Ο Συνεργατισμός, η ένταση του Ενδιάμεσου και η Ομόνοια

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ενώ το Προεδρικό, ο ΔΗΣΥ και κυρίως ο Χαμπιαούρης προσπαθούν να ξεχάσουν το συμβάν με το ΕΛΑΜ το ΑΚΕΛ και η Χαραυγή επιμένουν... στο Δεν Ξεχνώ. Τα μέσα του κόμματος προβάλλουν νέες ειδήσεις με τις οποίες δακτυλοδείχνουν τον υπουργό Παιδείας. Όπως μάλιστα με ενημέρωσε η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, στέλεχος δήλωσε ξεκάθαρα πως: "το θέμα δεν πρόκειται να κοπάσει γρήγορα και για μας δεν πρόκειται να κλείσει".

Σύμφωνα με την καλά ενημερωμένη κυρία Γιαννούλλα, κάποια στελέχη του κόμματος "έχουν βρει μια καλή ευκαιρία για να κτυπήσουν με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια ή μάλλον τρία τρυγόνια". Όπως μου επεξήγησε "τα τρία τρυγόνια είναι ο Νίκαρος, ο Αρχιεπίσκοπος και ο ίδιος ο Χαμπιαούρης τον οποίο το ΑΚΕΛ ποτέ δεν συμπάθησε".

Πάντως η δήλωση του Στεφάνου πως σε άλλη χώρα εάν συνέβαινε κάτι παρόμοιο ο υπουργός θα είχε ήδη παυθεί ή παραιτηθεί κρίνεται ως σαφέστατη προειδοποίηση πως το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει για το ΑΚΕΛ

Από πηγή μου στην Πινδάρου πάντως μαθαίνω πως παρά τις δηλώσεις για κατευνασμό των πνευμάτων και ο Φούλης και οι γύρω του βρίσκονται σε αναβρασμό και αναμονή. "Παρακολουθούν με δεκατέσσερα μάτια τον Χαμπιαούρη και αναμένουν να δουν τις επόμενες εξαγγελίες του με τις οποίες θα προσπαθήσει να επανορθώσει", μου είπε.

"Ένα τεράστιο στοίχημα βάζει ο Χάρης με τον Συνεργατισμό", σχολίαζε χθες γνωστός οικονομικός παράγοντες που συζητούσε με φίλο  του την επικαιρότητα. Η απάντηση του φίλου του ήταν πως "δεν είναι μόνο ο Χάρης είναι ολόκληρη η κυβέρνηση που βάζει το τεράστιο στοίχημα" και πως "αν το κερδίσουν και αυτό δεν θα έχουν πολλά να φοβούνται στο θέμα της Οικονομίας".

Πάντως ο Χάρης διέψευσε εκ νέου τις φήμες για κούρεμα καταθέσεων στον Συνεργατισμό ενώ ο Άντρος Κυπριανού με μια κάπως ανεξήγητη δήλωση κάλεσε τον Χάρη να θυμάται και τον Μάιο την δήλωσή που έκανε ότι οι καταθέσεις στον Συνεργατισμό είναι διασφαλισμένες.

Μήπως γνωρίζει κάτι περισσότερο από άλλους ο Άντρος;

Μήπως έχει πιο... Πλατιά και ευρεία πληροφόρηση;

Πάντως ο Συνεργατισμός λειτούργησε μάλλον... διαλυτικά για τα κόμματα του Ενδιάμεσου. Όπως μαθαίνω προσήλθαν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με διαφορετικές θέσεις, παρά τις πομπώδης δηλώσεις τους για κοινή φωνή και δράση. 

Από κάποιους, όπως ακούω, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για συγκλίσεις μέχρι τη νέα συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Αν και το χάσμα, σύμφωνα πάντα με την πηγή μου, είναι και μεγάλο και "επικίνδυνο".

Δύο θα είναι οι σοβαροί διεκδικητές της προεδρίας της Ομόνοιας, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν. Εκτός από τον Κατσουρίδη ακούγεται πως υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλον παράγοντα από το εξωτερικό. Και πως αυτός ο παράγοντας κάνει ήδη δουλειά και με τους φιλάθλους αλλά και στο ΑΚΕΛ

Πάντως ο Κατσουρίδης ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα πλάνα και τον συνδυασμό του την ερχόμενη εβδομάδα. 

"Δεν είναι σίγουρο ποιος από τους δύο θα προλάβει να ανακοινώσει πρώτος" ήταν ένας ψίθυρος που ακούστηκε χθες στην πιάτσα.

   

ΣΧΟΛΙΑ


Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…



Ο συγγραφέας του ποιήματος είναι ο Γερμανός πάστορας Martin Niemöller . Το ποίημα είναι αυτοβιογραφικό λίγο μια κι ο ίδιος επέδειξε την αδιαφορία που αναφέρει και στο τέλος φυλακίστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης από τους ναζιστές.

Russ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση