ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:23
 

#PoliticsBlog Ο Συνεργατισμός του ΑΚΕΛ και οι παραιτήσεις... γιο-γιο

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

 Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν από τον ηγέτη του ΑΚΕΛ στο ΑΚΕΛικό ραδιόφωνο Άστρα. Ο Άντρος αποκάλυψε ότι βρίσκεται "σε συνεργασία και σε συνεννόηση με κάποιους εμπειρογνώμονες και ανταλλάσσουμε απόψεις για να δούμε κατά πόσον υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα". Παραδέχθηκε ωστόσο ότι "χωρίς να θέλει να δημιουργεί φρούδες ελπίδες, οι συνθήκες είναι δύσκολες και πολύ απαιτητικές και οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί μετά την εμπεριστατωμένη μελέτη που θα γίνει. Η μελέτη, είπε, θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου".

Ο οικονομικός αναλυτής συζητούσε με φίλους του την πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ και όλοι έδειχναν ευδιάθετοι. Λες και ο Άντρος τους έφτιαξε τη μέρα.

"Μόνο για ανέκδοτο θα μπορούσε να το πει αυτό ηγέτης κόμματος και δη του ΑΚΕΛ μετά τα τραγικά αποτελέσματα της προεδρίας Χριστόφια", ανέφερε και συνέχισε: "Μπορεί το ΑΚΕΛ να θεωρεί ότι η ίδρυση Συνεργατισμού είναι όπως τις εταιρείες που διοικεί το κόμμα αλλά θα πρέπει πρώτα να απαντήσει ένα βασικό ερώτημα: ποιοι θα εμπιστευθούν το κόμμα αυτό για να δώσουν τις καταθέσεις τους; Ούτε καν τα φανατικά μέλη του δεν θα εμπιστευθούν μια τράπεζα, έστω και συνεργατική η οποία θα είναι ΑΚΕΛικής εμπνεύσεως. Κι αυτό το γνωρίζουν ήδη γιατί και έρευνες έχουν κάνει και μηνύματα από τα μέλη τους λαμβάνουν. Οπόταν προς τι η πώληση ελπίδας με το κιλό;"

Στα σημαντικά θέματα των ημερών είναι και η παραίτηση ή "παραίτηση" του Χάρη Γεωργιάδη. Μπορεί ο healthy Nic να στήριξε με νύχια και με δόντια τον αγαπημένο του υπουργό, στον οποίο στήριξε τις ελπίδες για ξεκαθάρισμα του Συνεργατισμού γι' αυτό και του στέρησε το ποθούμενο ΥΠΕΞ αλλά η αντιπολίτευση ζητάει... αίμα.
Σε πολιτικά πηγαδάκια σχολιαζόταν χθες ότι η παραίτηση του Χάρη κάθε άλλο παρά παραίτηση ήταν. Μάλιστα, γνωστός πολιτικός σχολίασε δηκτικά: "Οι παραιτήσεις είναι λίγο στη μόδα στην Κύπρο. Κάποιοι τις ρίχνουν εκ του ασφαλούς αφού θεωρούν δεδομένο ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους προϊσταμένους τους. Και τις τραβούν ξανά πίσω λες και παίζουν γιο-γιο". Και πρόσθεσε: "Ας δουν τις παραιτήσεις του Τζόνσον στην Βρετανία και των άλλων υπουργών που παραιτήθηκαν στην κυριολεξία όχι με την μέθοδο του γιο-γιο και τώρα βρίσκονται στο σπίτι τους".
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "όλοι γνώριζαν πως ο Αναστασιάδης δεν υπήρχε περίπτωση να δεχθεί την παραίτηση του Χάρη και να αναγνωρίσει ουσιαστικά την δική του αποτυχία".

Σύμφωνα με τον ίδιο "ο μόνος καθαρά κερδισμένος από την τριανδρία της εξουσίας είναι ο Αβέρωφ του οποίου οι πολιτικές μετοχές ανεβαίνουν με τους χειρισμούς που έκανε και πέτυχε να ξελασπώσει για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ξανακτίζοντας τις πεσμένες γέφυρες με το ΔΗΚΟ".

Ήθελαν, δεν ήθελαν όλα τα κόμματα τοποθετήθηκαν για το "γλωσσάρι" που ετοίμασαν οι λεγόμενοι εμπειρογνώμονες του ΟΑΣΕ. Όπως έγκυρα ενημερώθηκα οι ελληνοκύπριοι "εμπειρογνώμονες" είναι ένας συνταξιούχος διορθωτής και μία νεαρή μεταφράστρια. Δημοσιογράφος σχολίαζε χθες, διακωμωδώντας την όλη ιστορία πως "πρόκειται για ψευδο-εμπειρογνώμονες".
Ωστόσο η πιο σημαντική αποκάλυψη σε σχέση με το γλωσσάρι είναι ότι η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) είχε τελικά και σχέση και στήριξη στην όλη προσπάθεια, όπως και η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας (ΕΔΔ). Ο ένας από τους δύο "εμπειρογνώμονες" είναι Γραμματέας της ΕΣΚ και ταμίας της ΕΔΔ, ο Χρίστος Χριστοφίδης. Ο πρόεδρος της ΕΣΚ, Γιώργος Φράγκος, εκτέθηκε ξανά προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να πείσει ότι δεν έχει καμιά σχέση με το γλωσσάρι. Παρά την ενυπόγραφη αντίδραση των μισών σχεδόν μελών της ΕΣΚ για το ρόλο της οργάνωσής τους στο γλωσσάρι, δήλωσε: "Στο πρόγραμμα εκπόνησης του γλωσσαρίου δεν μετέχουμε, όχι γιατί απορρίπτουμε την ιδέα αλλά διότι θεωρούμε ότι εκπίπτει των δικαιοδοσιών και της αποστολής μας". Κι αυτά ενώ δήλωνε πρόσφατα στα κατεχόμενα, σε τουρκοκυπριακό ακροατήριο "επεξεργαζόμαστε το γλωσσάρι" και λίγο αργότερα έριξε όλη την ευθύνη στην ΕΔΔ η οποία στη συνέχεια τον άδειασε με επίσημη ανακοίνωση.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως μετά τη γενική κατακραυγή όλοι σχεδόν προσπαθούν να βγάλουν απ΄ έξω την ουρά τους. Αποτέλεσμα το πολυσυζητημένο γλωσσάρι να βρίσκεται χωρίς... γονείς αμέσως μετά τη γέννησή του. Ούτε ο ίδιος ο ΟΑΣΕ που το χρηματοδότησε δεν αποδέχεται ότι αποτελεί δική του πρωτοβουλία και μάλλον θα καταγραφεί και αυτό στα μεγάλα μυστήρια της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας. Ένα ορφανό γλωσσάρι που ενώ άρχισε ως τραγωδία κατέληξε σε κωμωδία και μετατράπηκε σε μνημείο ασυνεννοησίας.

ΚΟΥΪΖ: Ποιος βουλευτής είπε ότι την Κυριακή που θα πάει στο μοναστήρι του Κύκκου θα ανάψει μια λαμπάδα "μπας και βρεθεί η Διοικήτρια της Κεντρικής Χρυστάλλα που έχει εξαφανιστεί";

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Στα 21,05 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος το 2018

«Κάποτε θα πρέπει να αποπληρωθεί. Το ζήτημα είναι τι προετοιμασία κάνουμε (περισυλλογή και ανάπτυξη). ...»
Γιάννης Αλεξάνδρου  |  22:37

#PoliticsBlog Η παραίτηση Αρέστη, το σφυροκόπημα και οι αντοχές

«Άμα έχεις θράσος χιλίων πιθήκων, δεν ιδρώνει το αφτί σου. Πόσο ακόμα να παραιτηυείς!!!»
ΧΓΑ  |  10:12

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X