ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:54
 

#PoliticsBlog Ο τρόμος των επιτελείων και η μεγάλη μέρα του Νίκαρου

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η μεγάλη ημέρα της εξαγγελίας της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη σχεδόν έχει φθάσει. Αύριο με τη δική του υποψηφιότητα ολοκληρώνεται η ομάδα των βασικών υποψηφίων. Εκκρεμεί ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ ο οποίος θα γνωστοποιηθεί μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα. 
 
Όπως μαθαίνω από τον Λόφο της Εξουσίας είναι όλα έτοιμα για μια "μεγάλη εκδήλωση" όπου ο Αναστασιάδης θα παρουσιάσει το έργο της πενταετίας και ως... κερασάκι θα προσφέρει την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του με κύριο σύνθημα τη συνέχιση της σταθερότητας στην οικονομία και την προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό. 
 
Όπως μου είπε ο αγαπητός μου κύριος Πάμπος, από το Μέγαρο "Ο Πρόεδρος ήταν προχθές πολύ χαρούμενος γιατί επιβεβαιώθηκε μια από τις εκπλήξεις που ετοίμαζε για την εξαγγελία του. Πρόκειται για μια παρουσία η οποία θα συζητηθεί πολύ" μου ανέφερε. 
 
 Τρόμος έχει καταλάβει όλα σχεδόν τα επιτελεία μετά την επιβολή προστίμου 500 ευρώ στο επιτελείο Λιλλήκα από την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για αποστολή μηνυμάτων χωρίς την άδεια του παραλήπτη. Ως γνωστόν καταγγελίες έχουν γίνει δημόσια και κατά του επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου και απ' ότι μαθαίνω εξετάζεται επίσημα μια τουλάχιστον τέτοια περίπτωση.
 
To ποσό των 500 ευρώ επιβλήθηκε από την Επίτροπο επειδή επρόκειτο για την πρώτη καταγγελία κατά την προεκλογική εκστρατεία. 
Όπως μου ανέφερε πολιτικός με τον οποίο συζήτησα χθες το θέμα: "Στα επιτελεία γνωρίζουν πως η Επίτροπος μπορεί να επιβάλει πρόστιμο μέχρι και 30.000 ευρώ γι' αυτό και όλοι προτρέπουν τους επιτελείς τους να είναι προσεκτικοί με τα μηνύματα σε κινητά και τις κλήσεις που κάνουν αδιάκριτα σε πολίτες".
 
Όπως μου ανέφερε τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι κλήσεις από επιτελεία τα οποία καλούν σε συγκεντρώσεις υποψηφίων, "και ιδιαίτερα από το στρατόπεδο του Νικόλα Παπαδόπουλου, το οποίο έχει τροποποιήσει κάπως την τακτική του για να βρίσκεται όσο γίνεται εντός της νομοθεσίας. Είναι εξάλλου γνωστή και η πρόσκληση που στάλθηκε ακόμα και στον Μαλά από τον Νικόλα για να παρευρεθεί σε δική του συγκέντρωση με τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ να δημοσιοποιεί με χιούμορ το μήνυμα"
 
Ο πολιτικός κατέληξε ότι "σε συγκεκριμένο επιτελείο εργάζονται μόνο στα τηλέφωνα τέσσερα άτομα επί σταθερής βάσεως. Αντιλαμβάνεστε πόσο επενδύει ο συγκεκριμένος υποψήφιος σ' αυτή τη μέθοδο προσέγγισης"...

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη,ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 Το θέμα της συμμετοχής των βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές αλλά και τη διάρκεια των συνεδριών τους θα συζητηθεί σήμερα στη σύσκεψη του Δημήτρη Συλλούρη με τους πολιτικούς αρχηγούς. Μετά την έντονη αντίδραση του Αδάμου Αδάμου επειδή στην Επιτροπή Περιβάλλοντος παρευρέθηκαν μόνο δύο βουλευτές (εκτός από τον ίδιο και τους γύρω στους 30 καλεσμένους για το θέμα της διαπλάτυνσης της λεωφόρου Αγλαντζιάς) το θέμα των συνεδριών συζητείται (ξανά) σήμερα. Στη σύσκεψη ζήτησε να συμμετέχει και ο ίδιος ο Αδάμου. 
Πηγή μου από το κοινοβούλιο σχολίαζε χθες ότι αναπόφευκτα μέρος της ευθύνης πέφτει και στους ώμους του Δημήτρη Συλλούρη.
 
Ο πρόεδρος της Βουλής είχε προαγγείλει δραστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των κοινοβουλευτικών επιτροπών ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές. "Λίγους μήνες μετά βλέπουμε τριάντα καλεσμένους των βουλευτών να αναμένουν να εμφανιστούν οι βουλευτές που τους κάλεσαν για να συζητήσουν το πολύ σοβαρό για αυτούς θέμα. Σε μια βουλή που όχι μόνο δεν θυμίζει Ευρώπη αλλά ούτε καν την προηγούμενη κυπριακή βουλή που ο νέος πρόεδρος ανέλαβε να... αναβαθμίσει"
   
  
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X