ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:02
 

#PoliticsBlog Ο Χαμπιαούρης που ξέρει σκάκι και οι συνδικαλιστές στην έδρα

= ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Θα μείνει στην ιστορία ως ο "Χαμπιαούρης ο δασκαλοκτόνος". Έτσι χαρακτήριζε χθες νεαρός δάσκαλος τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη μετά την απόφαση-ματ να στείλει πίσω στην έδρα και τον Φίλιο Φυλακτού και τον Χάρη Χαραλάμπους, πρόεδρο και γ.γ. της ΠΟΕΔ αντίστοιχα. Ο νεαρός δάσκαλος παρά το μένος του κατά του Χαμπιαούρη "που έριξε ταυτόχρονα πυραύλους πάτριοτ και S400 στα γραφεία της ΠΟΕΔ", παραδέχθηκε πως "έχει κότσια, αφού είναι ο μόνος που τόλμησε να αγγίξει την ιερά τράπεζα των συντεχνιών των εκπαιδευτικών".

Απ' όσα πάντως πληροφορούμαι από πηγή μου στο υπουργείο Παιδείας, οι Φίλιος και Χαραλάμπους δεν είναι οι μόνοι που έχουν μετατεθεί κανονικά ως εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Το ίδιο συνέβη και με εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στην ηγεσία και των υπόλοιπων συνδικαλιστικών οργανώσεων δασκάλων και καθηγητών. Ειδικά για την περίπτωση της ΠΟΕΔ και οι επτά της ηγεσίας έχουν μετατεθεί σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου με τον Χαραλάμπους να υποστηρίζει ότι "τα γραφεία της συντεχνίας θα είναι κλειστά από την 1η Σεπτεμβρίου"...

Η αποκάλυψη των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών χθες, αποκάλυψε ότι το υπουργείο Παιδείας προχωρεί κανονικά και με το... νόμο στον εξορθολογισμό της Παιδείας όπως τον είχε καθορίσει, παρά τις αντιδράσεις και των εκπαιδευτικών, τις δηλώσεις, τις διαδηλώσεις και τις απειλές αλλά και τις επεμβάσεις κομμάτων.

Με την ευχή του Αρχιεπισκόπου και την προστασία του Αναστασιάδη ο Χαμπιαούρης "εφαρμόζει την πολιτική που κλήθηκε να εφαρμόσει για εξυγίανση και ορθολογισμό", όπως έλεγε χθες στενός του συνεργάτης.

Το μπάχαλο στην Παιδεία αποκάλυψε όμως και μια άλλη αλήθεια: το επίπεδο και εκπαιδευτικών αλλά και κάποιων από τους συνδικαλιστές που επέλεξαν να τους εκπροσωπούν. Μια ματιά στις προσωπικές σελίδες κάποιων από τους συνδικαλιστές της εκπαίδευσης σε κάνει να διερωτάσαι εάν είναι όντως θετικό που ορισμένοι από αυτούς επιστρέφουν στα θρανία για να διδάξουν στα παιδιά. Οι προσωπικές επιθέσεις κατά του υπουργού, η χολή και το όξος που αναδύουν κάποιες αναρτήσεις όχι μόνο επιβεβαιώνουν την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου αλλά προκάλεσαν και την αντίδραση και εκπαιδευτικών και πολιτών που επιχαίρουν γιατί επιτέλους "κάποιοι θα πάψουν να είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές και θα ασχοληθούν και λίγο με το πραγματικό τους επάγγελμα για το οποίο πληρώνονται από τα δημόσια ταμεία". Κάποιοι μάλιστα εκφράζονται ήδη θετικά υπέρ του Χαμπιαούρη.
Κάποιοι τον συγχαίρουν που "τόλμησε" να οδηγήσει πίσω στις τάξεις κάποια "συνδικαλιστικά τέρατα" και άλλοι τον βλέπουν με συμπάθεια διερωτώμενοι "πώς μπορεί κάποιος να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς που εκφράζονται με τέτοια λόγια;".

Συνδικαλιστής που χαρακτηρίζεται για την ψυχραιμία με την οποία αντικρίζει και αναλύει τις εξελίξεις στο θέμα της Παιδείας, έλεγε χθες ότι "ο Χαμπιαούρης κατάφερε τεράστιο πλήγμα και πραγματικό και σε επίπεδο εντυπώσεων κατά των εκαιδευτικών" και διερωτήθηκε εάν "όντως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για κάποιους συνδικαλιστές οι οποίοι φαίνεται να χάνουν το παιχνίδι και το μόνο που κάνουν είναι να φωνάζουν".

Ο ίδιος ο Χαμπιαούρης πάντως βρίσκεται στη Χίο. Όπως μαθαίνω θα λάβει και την ευχή του εκεί μητροπολίτη Μάρκου Βασιλάκη και θα αναγορευτεί σε επίτιμο δημότη Χίου. Θα είναι και ο επίσημος ομιλητής για την μαύρη επέτειο της Εισβολής ενώ θα συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο Συνέδριο «Ομήρεια». "Αν το συνέδριο ονομαζόταν «Ομηρεία» θα του πήγαινε γάντι να δώσει και διάλεξη" σχολίαζε χθες συνάδελφος.

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑ

Έχω ξάδελφο εκπαιδευτικό και λέει ότι έχει βαρεθεί να βλέπει τους συντεχνιακούς να παίρνουν τις προαγωγές και να μην βρίσκονται στα σχολεία.
Επίσης υπάρχουν πολλοί αποσπασμένοι που παίρνουν προαγωγές και είναι μετρημένα, στην μια παλάμη, τα χρόνια που δούλεψαν πραγματικά μέσα στα σχολεία.
Μπράβο κ. Χαμπιαούρη. Συνέχισε καθάρισε όμως πραγματικά τον στάβλο του Αυγεία.

π.ι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση