ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι απαγωγές, η συμφωνία, μια απουσία και μια επιστροφή

= ΠΕΜΠΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Μία απαγωγή παιδιού φέρνει πιο κοντά τον διάλογο, μία ακόμα απαγωγή φέρνει πιο κοντά τον εξορθολογισμό".
-Ιδέα για νέο σύνθημα σε μελλοντική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Δύο ώρες ήταν αρκετές για να μπορέσουν να τα "βρουν" κυβέρνηση-εκπαιδευτικές οργανώσεις. Ο ακατάλληλος και επικίνδυνος Χαμπιαούρης, σύμφωνα με κάποιους ηγέτες των εκπαιδευτικών, τον οποίο κατάγγειλαν και στην Αστυνομία και διεθνώς (Ευρώπη και άλλού) μετατράπηκε αίφνης σε καλό συνομιλητή. Ο ίδιος δε, κάποιοι λένε πως έκανε μπλακ χιούμορ, μίλησε για καλόπιστο διάλογο.
Αλλά και ο Φίλιος, επιβεβαίωσε πως το αδιέξοδο ξεπεράστηκε και τρέχουμε πια ολοταχώς για αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου!
-Φίλοι ξανά λοιπόν!

Δεν μάθαμε ακόμα: Παραμένουν στις τάξεις ως δάσκαλοι ο πρόεδρος και γγ της ΠΟΕΔ ή έχει κάτι αλλάξει;

Ωστόσο η πιο ενδιαφέρουσα φιγούρα μεταξύ των ηγετών των εκπαιδευτικών, ο Παντελής Νικολαϊδής παραμένει αγέρωχος. Ο άνθρωπος που για μήνες τώρα μας έχει κάνει να διερωτόμαστε με ποια κριτήρια τελικά ψηφίζουν τους συνδικαλιστές τους αυτοί που διδάσκουν τα παιδιά μας, φαίνεται πανέτοιμος να τουμπάρει κάθε συμφωνία.
-Θα τα καταφέρει;

Την πρόσκληση από την επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα του Συνεργατισμού αναμένει με αγωνία ο Χάρης. Όπως μαθαίνω από πηγή μου στο υπουργείο Οικονομικών ο Χάρης έχει ήδη ετοιμάσει το προσχέδιο της κατάθεσής του αν και δεν έχει ακόμη κληθεί. "Έχουν ακουστεί τόσα εναντίον του που θα έπρεπε όντως να κληθεί για κατάθεση και να δώσει τις δικές του απαντήσεις", μου ανέφερε η πηγή μου η οποία προέβλεψε πως σε περίπτωση που δεν κληθεί σύντομα στην Επιτροπή "δεν αποκλείεται να βρει άλλο τρόπο να δώσει τις απαντήσεις του".

Σε ρυθμούς ευρωεκλογών "χορεύει" κανονικά πια το ΔΗΚΟ. Η ονοματολογία δίνει και παίρνει και επικρατεί γενική αναστάτωση.
Ακόμα και τα ονόματα Παύλου Μυλωνά και Δημήτρη Σούγλη έπεσαν στο τραπέζι ενώ "παίζει" για καλά και το όνομα του Χρύση Παντελίδη.

Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα με πληροφόρησε πάντως ότι είναι οριστικό, "Αναστασία Παπαδοπούλου γιοκ από το ψηφοδέλτιο". Ωστόσο δεν αποκλείεται να ενταχθεί ένα άλλο πολύ βαρύ γυναικείο όνομα". Όταν της ζήτησα διευκρινήσεις του... πυθιακού της χρησμού, μου είπε ότι αντιλήφθηκε πως κάποιοι προκρίνουν ακόμα και ένταξη της Ελένης Θεοχάρους στο ΔΗΚΟϊκό ευρωψηφοδέλτιο.
"Σε μια τέτοια περίπτωση προβλέπονται μάχες μεταξύ Θεοχάρους και Μαυρίδη, που θεωρείται σίγουρος υποψήφιος", μου είπε και πρόσθεσε: "Ένας από τους λόγους που η Αναστασία τέθηκε εκτός λίστας ήταν μεταξύ άλλων και σχόλια που ακούστηκαν του τύπου: ο αδελφός θα ελέγχει το κόμμα στη Λευκωσία και η αδελφή στις Βρυξέλλες;"

Ενώ για την πιθανολογούμενη "επιστροφή" της Ελένης Θεοχάρους στην πριγκιπική αυλή το σχόλιο της ήταν πολύ σύντομο και αφοριστικό: "κάθε επιστροφή είναι καταστροφή".

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X