ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:44
 

#PoliticsBlog Οι αποφάσεις για τα ΜΕΔ, ο νέος Νίκολας και η ανησυχία του ΑΚΕΛ

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ενώ η χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό για τα κόκκινα δάνεια έληξε με μια θετική εικόνα για τους δανειολήπτες που αναμένουν να λήξουν τα βάσανά τους, οι πληροφορίες μου από όσα ακούστηκαν στον λόφο άλλα λένε.

Ο αξιόπιστος κύριος Πάμπος, ο οποίος ως γνωστόν βλέπει και ακούει σχεδόν τα πάντα στο Προεδρικό, μου είπε πως αυτός που εμφανίστηκε ως πιο αρνητικός από όλους ήταν ο Άντρος Κυπριανού. "Ενώ όλοι θεωρούσαν πως η σύσκεψη τα πήγε μέλι-γάλα και οι πολιτικοί μας τα βρήκαν, όλοι ξέρουν πως ο Άντρος δεν συμφώνησε σχεδόν σε τίποτα από όσα συζητήθηκαν. Επιφυλάχθηκε να ακούσει τις θα ειπωθεί στις συναντήσεις που θα γίνουν στη συνέχεια και μετά να δώσει την έγκριση του για ομόφωνη αντιμετώπιση της κατάστασης. Οπόταν εγώ θεωρώ πως η τεχνική επιτροπή αλλά και ο λεγόμενος φορέας για τα ΜΕΔ είναι στον αέρα, μην σας πω στα χέρια του Άντρου Κυπριανού", μου ανέφερε.

 Όπως μου είπε η θέση του Άντρου ήταν συνεχώς πως: "Εμείς δεν πρόκειται να στηρίξουμε τα συμφέροντα των τραπεζών" και έθετε το ερώτημα "ποιων τα συμφέροντα θέλουμε να εξυπηρετήσουμε με τις αποφάσεις που θα πάρουμε, των τραπεζών ή των καταθετών;" 

 Πάντως χθες μετά τη λήξη της συνεδρίας στο Προεδρικό υπήρχε ένα κλίμα ευφορίας με τον Περδίκη να μιλά για ευχάριστη έκπληξη για τις θέσεις που διατύπωσαν τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο Χάρης Γεωργιάδης για τον τρόπο αντιμετώπισης των ΜΕΔ ενώ ο Προδρόμου αναφέρθηκε δημόσια στα συγχαρητήρια που έδωσε ο Αναστασιάδης στον Νικόλα για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της σύσκεψης. Από την άλλη ο Αβέρωφ Νεοφύτου υποστήριξε πως ο ΔΗΣΥ είναι έτοιμος να βάλει "άλλη μια φορά πλάτες για τον τόπο" και ότι πρέπει να προστατευθούν οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού "για να μην βρεθούν χωρίς πρώτη κατοικία"

 Όπως πληροφορούμαι στο ΑΚΕΛ, μετά τις δηλώσεις που ακολούθησαν της σύσκεψης, προκλήθηκε μια μικρή τρικυμία. Ακούστηκαν μάλιστα επικρίσεις του τύπου: "Μα θα έρθουν όλοι αυτοί του κεφαλαίου να 'γαλέψουν' τους εργαζόμενους που οι περισσότεροι είναι ψηφοφόροι μας;"

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμου του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, με πληροφόρησε πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να δούμε τις επόμενες μέρες έναν ακόμα πιο αγωνιστικό και μαχητικό Άντρο Κυπριανού. "Αυτή τη φορά μπορεί και να τα βάλει με όλους όχι μόνο με τον Φούλη και τον Νικόλα" μου είπε. 

Πάντως υπάρχει και μια αδύναμη αντιπολίτευση στο ΑΚΕΛ που επαναλαμβάνει (ενοχλητικά για ορισμένους) πως "ο μηδενισμός δεν πρόκειται να ωφελήσει το κόμμα" και πως "ήδη ο Άντρος χαρακτηρίζεται ως ο νέος Νικόλας"

 Σήμερα τερματίζεται και η αγωνία κάποιων στον ΔΗΣΥ. Με την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τα κομματικά αξιώματα θα ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο και κάποιοι θα δουν επιτέλους ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί τους. Η Μάνταμ του Φούλη μου έλεγε χθες πως τις τελευταίες ημέρες οι επαφές, οι συναντήσεις, το πηγαινέλα και τα τηλεφωνήματα μεταξύ στελεχών, παλαιών και νέων έδιναν και έπαιρναν. "Κανονικό μελίσσι το κόμμα" μου είπε και δεν απέκλεισε σήμερα να υπάρξουν και δύο εκπλήξεις με τις υποψηφιότητες. 

 -----------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:23

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X