ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:48
 

#PoliticsBlog Οι... αζίνες του Αναστασιάδη και οι σέλφι της Ερατούς

= ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Αζίνες πετούσε ο Νίκαρος" ήταν η φράση της πηγής μου στο ειδυλλιακό Κραν Μοντάνα για την αντίδραση του Νίκου Αναστασιάδη στην επιμονή του Έιντε να κρατήσει ζωντανό το... καταραμένο του έγγραφο. 
Όπως μαθαίνω οι προσπάθειες του χαμογελαστού αστρολόγου να αποσύρει το έγγραφο... τσιμεντώνοντας το στο τραπέζι των συνομιλιών τερματίστηκαν απότομα από την εντονότατη αντίδραση Αναστασιάδη ο οποίος φέρεται να απείλησε ακόμα και με εγκατάλειψη της αίθουσας....
Τελικά τα μισόλογα Έιντε "το έγγραφο παραμένει ως αναφορά" κλπ. αποσύρθηκαν με δική του ξεκάθαρη δήλωση όπως ζήτησε ο Αναστασιάδης πως το έγγραφο τελεσίδικα και απλά "δεν υπάρχει".
 
Από τα highlights της χθεσινής μέρας ήταν η ανταλλαγή χειραψιών μεταξύ Αναστασιάδη και Τσαβούσογλου αλλά και επιχειρημάτων για την ουσία του Κυπριακού εντός της αίθουσας των συνομιλιών. 
Διπλωμάτης που παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις, με πλήρη γνώση του Κυπριακού, μου ανέφερε πως το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση επίσημα συζητά με την κυπριακή κυβέρνηση το θέμα των εγγυήσεων είναι από μόνο του αξιοσημείωτο. "Αν μη τι άλλο μας προετοιμάζει για μια ανάλογη συνέχεια στο μέλλον" μου ανέφερε προσθέτοντας πως σύμφωνα με τη δική του "εσωτερική ενημέρωση" οι προτάσεις Τσαβούσογλου κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές μπορούν να χαρακτηριστούν. "Ας ελπίσουμε τουλάχιστον η Τουρκία να αποκαλυφθεί ενώπιον όλων και οι επικρίσεις που έγιναν κατά της ΕΕ εντός της αίθουσας των συνομιλιών ήταν μια τέτοια επιβεβαίωση" μου είπε. 
 
Τα σημαντικά, σύμφωνα με τον διπλωμάτη, αναμένονται σήμερα αλλά και αύριο με τη παρουσία του Γουτέρες. "Η μέχρι στιγμής δραστηριότητα όλων των πλευρών δεν έχει αποδώσει σημεία ελπίδας. Μάλλον μπορούμε να προβλέψουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια και διάρκεια στη διαδικασία είτε εκτός Κύπρου, είτε εντός Κύπρου" κατέληξε.
 
Στο Κρανς Μοντάνα, εκτός από τις επίσημες συνομιλίες, διεξάγονται όπως ακούω, και άλλες πολλές παράλληλες συνομιλίες μεταξύ των μελών των πολυπληθών αντιπροσωπειών. "Σενάρια δίνουν και παίρνουν, ακόμα και προβλέψεις, μόνο στοιχήματα έλειψε να βάλουν" μου ανέφερε η πηγή μου αναφερόμενη ειδικά στις... παράλληλες συνομιλίες μεταξύ ελληνοκύπριων και τουρκοκύπριων δημοσιογράφων.  "Ακόμα και οι κυρίες Άντρη Αναστασιάδη και Μεράλ Ακιντζί είχαν τις δικές τους συνομιλίες, σαν συνέχεια των συνομιλιών του Μοντ Πελερέν" μου ανέφερε χαριτολογώντας. Όπως μου είπε το βράδυ του επίσημου δείπνου οι κυρίες ήσαν πολύ άνετες "σαν παλιές φιλενάδες" ενώ την ωραία μεταξύ τους ατμόσφαιρα φρόντισε να δημοσιοποιήσει η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή (μάνα στα social media) με μία σέλφι που έβαλε και στο Twitter και στο Facebook. Στην ανάρτησή της στο Twitter μάλιστα έγραψε κάτω από τη σέλφι ως λεζάντα το ρητό του Νέλσον Μαντέλα "Πάντα φαίνεται αδύνατο μέχρι να γίνει"... 
Όπως μου αναφέρθηκε από την πηγή μου που "σκανάρει" συνεχώς το τοπίο στο Κρανς Μοντάνα, η Ερατώ Μαρκουλλή φαίνεται να είναι πολύ αγαπητή στον Έιντε αφού ήταν από τις λίγες που με το ζόρι τράβηξε για δημόσια φωτογράφηση μπροστά στα ΜΜΕ. 
 
Χθες παρολίγον να υπάρξει και... διπλωματικό επεισόδιο με τους πολιτικούς μας αρχηγούς. Ο οδηγός του λεωφορείου που τους μετέφερε μπήκε κατά λάθος στον χώρο γύρω από την αίθουσα των διαπραγματεύσεων κάτι που ρητά απαγορεύεται αφού στην περιοχή έχουν ληφθεί πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Η ασφάλεια επιβλήθηκε του θέματος ανακόπτοντας το λεωφορείο με τους αρχηγούς να απορούν... Όπως μαθαίνω το θέμα λύθηκε γρήγορα, πριν προλάβουν κάποιοι εξ' αυτών να επιχειρηματολογήσουν και να δείξουν την αγωνιστικότητά τους. Το πρόβλημα ήταν καθαρά θέμα του οδηγού και δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση ή ξένος δάκτυλος στην πορεία των πολιτικών μας αρχηγών στο Κρανς Μοντάνα...

 


-------------------------------------- 


*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:23

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X