ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:37
 

#PoliticsBlog: Οι ευρωεκλογές, οι λίστες, τα διλήμματα και η showbiz...

= ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Οι ευρωεκλογές είναι η επόμενη μεγάλη μάχη που καλούνται να δώσουν πολιτικά κόμματα και πολιτικοί ηγέτες. Αν βεβαίως δεν προηγηθεί κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο Κυπριακό και παρασύρει και τους σχεδιασμούς και τις συνεργασίες. Για κάποιο μεγάλο κόμμα φαντάζει εφιάλτης να συμπέσουν διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και ευρωεκλογές. Όπως υποστήριζε πρόσφατα στέλεχος του μεγάλου κόμματος: Δεν θα είναι καλό σενάριο να βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες και ευρωεκλογές ταυτόχρονα, με το αναμενόμενο σφυροκόπημα από κάποια κόμματα προς άλλα και με έναν άκρατο και υπέρμετρο πατριωτισμό από τσάμπα πολιτικούς μάγκες.

Ωστόσο, σε όλα τα κόμματα συζητείται πολύ η υπόθεση ευρωεκλογές, παρά την απόσταση που μας χωρίζει από τον Μάιο του 2019. Στο ΔΗΣΥ θεωρούνται σίγουροι για το ψηφοδέλτιο ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος και νυν ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τορναρίτης. Αρκετά ονόματα όμως ακούγονται για τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου που μπορεί να είναι μόνο τέσσερις αλλά έχουν πληθώρα... μνηστήρων. Η μάνταμ του Φούλη με πληροφόρησε πως στο γραφείο του Μεγάλου Αρχηγού έχουν φθάσει πολλά ονόματα, μεταξύ των οποίων και δύο δημοσιογράφων αλλά και άλλων τριών της showbiz και ενός αθλητή.

Στο ΑΚΕΛ μαθαίνω πως η συζήτηση για το ψηφοδέλτιο θα αρχίσει αμέσως μετά τις διακοπές με στόχο αυτό να ετοιμαστεί πριν από το τέλος του έτους. Αν και θα δοθεί ρόλος και λόγος στις Κομματικές Ομάδες Βάσης (γνωστές ως ΚΟΒ), η τελευταία λέξη ανήκει πάντα στην ηγεσία. Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, μου έλεγε προχθές ότι «ήδη κυκλοφορούν και ονόματα και νούμερα».

Μια θέση στο ψηφοδέλτιο φαίνεται να έχει κλείσει ήδη ο Νεοκλής Συλικιώτης, ενώ ο Τάκης Χατζηγεωργίου, ο οποίος δεν δικαιούται άλλη θητεία, ενδέχεται να επιστρέψει στα παλιά του καθήκοντα, στον ραδιοσταθμό Άστρα και τα άλλα ΜΜΕ του κόμματος. «Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει και μία ρήξη με τη σιδηρά κυρία Ελένη Μαύρου που τώρα διαφεντεύει τα ΜΜΕ» αποφάνθηκε η κυρία Γιαννούλλα για να προσθέσει: «Από τα ονόματα που ακούγονται στα ψηλά δώματα του κόμματος ξεχωρίζουν δύο που αφορούν ανθρώπους της τέχνης». Η κυρία Γιαννούλλα μου μετέφερε και το «τεράστιο άγχος» στελέχους του κόμματος για τα ποσοστά «τώρα που δεν θα υπάρχει ο χαμογελαστός Μαλάς ως υποψήφιος». Και συμπλήρωσε: «εάν όντως δεν θα υπάρχει δηλαδή, γιατί τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη».

Από ανεξάρτητη πηγή μου μαθαίνω πως το ΑΚΕΛ «δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξει την υποψηφιότητα του Σενέρ Λεβέντ για την Ευρωβουλή». σύμφωνα με την πηγή μου, «εδώ δεν τον στήριξαν να λάβει ένα βραβείο από την Ευρωβουλή, θα τον στηρίξουν να πάει για ευρωβουλευτής; Εξάλλου ο ίδιος έχει αποκαλύψει με την αρθρογραφία του την αντιπάθεια που έχει γι’ αυτόν το ΑΚΕΛ, το οποίο δεν τον φιλοξένησε ποτέ στα ΜΜΕ του και τον εμπόδισε να κερδίσει μόνος του το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη, προτείνοντας ανθυποψήφιούς του με τους οποίους τελικά το μοιράστηκε.

Μπορεί οι Οικολόγοι του Περδίκη να βιάστηκαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Λεβέντ και μάλιστα να τη συνδέσουν κάπως με την απόφασή τους να αποχωρήσουν από την αγκαλιά των κομμάτων του Ενδιάμεσου. Ο Λεβέντ όμως είχε άλλα σχέδια και προτίμησε να παραμείνει πιστός στην αυτονομία και το Γιασεμί του. Μαθαίνω πως προσεγγίστηκε και από τα άλλα κόμματα του Ενδιάμεσου αλλά δεν ενέδωσε, παρά το ότι προθημοποιήθηκε να συναντηθεί με όλους.

Με μία ερώτηση υποδέχθηκε δημοσιογράφος την πρόταση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου για τερματισμό των μαθημάτων θρησκευτικών στα σχολεία: «Ρώτησε τον φίλο της τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη τι πιστεύει για την ακύρωση του μαθήματος; Εκτός κι αν δεν τον ενοχλεί πια τον θεολόγο το όλο θέμα τώρα που πολιτικά... αλλαξοπίστησε!».

ΚΟΥΪΖ: Σε ποιο τηλεοπτικό σταθμό ενδέχεται να ξεσπάσει μπόρα, κάποιοι επιμένουν πως θα είναι τσουνάμι, αμέσως μετά τις διακοπές;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X