ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:29
 

#PoliticsBlog Οι φατρίες της Ιεράς Συνόδου και η μάχη του Χαμπιαούρη

= ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τις τρεις "φατρίες" της Ιεράς Συνόδου ανέδειξε η χθεσινή, θυελλώδης όπως μαθαίνω σύνοδος των αγίων πατέρων της Εκκλησίας της Κύπρου. Μετά τη χθεσινή καθαίρεση του ιερέα από τους Εργάτες για την κακοποίηση της θετής του κόρης Έλενας Φραντζή σε παιδική ηλικία ένα μεγάλο ερώτημα πλανάται στην κυπριακή κοινωνία: Πώς τώρα έγινε κατορθωτή η καθαίρεση ενώ παλαιότερα, αυτό δεν μπορούσε να γίνει, παρά το ότι ο ιερέας είχε καταδικαστεί δύο φορές από πολιτικά δικαστήρια; 

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο ερώτημα που προέκυψε από τη χθεσινή ιερή καμπάνα της Συνόδου.  Μαζί με τα άλλα, πολλά ερωτήματα για τη διαχείριση της τραγικής υπόθεσης της Έλενας Φραντζή από την Εκκλησία προέκυψαν και ερωτήματα για τις σχέσεις των αγίων πατέρων στην Ιερά Σύνοδο.

Ο Κύκκου Νικηφόρος δήλωσε πως οι διαρροές των πρακτικών έγιναν σκόπιμα, επιλεκτικά και αποσπασματικά. Όπως άφησε να εννοηθεί κάποιος ή κάποιοι από τους ανώτερους ιερείς στης Συνόδου διέρρευσαν τα πρακτικά για να τον σπιλώσουν και ζήτησε τη διερεύνηση του θέματος και την απόδοση ευθυνών για να μην επαναληφθούν "τολμώ να πω ευθαρσώς, μη αδελφικές καταστάσεις στο μέλλον", όπως ανέφερε. Όπως μάλιστα αναφέρεται δεν αποκλείεται ο Νικηφόρος να καταφύγει και στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί.

Πηγή μου που γνωρίζει εις βάθος τα εκκλησιαστικά θέματα με ενημέρωσε πως η αντίδραση Νικηφόρου φανερώνει τη δράση των τριών φατριών της Ιεράς Συνόδου "που είναι η ομάδα του Αρχιεπισκόπου, η ομάδα του Νικηφόρου και η ομάδα του Λεμεσού Αθανάσιου". 

Εάν δοθεί συνέχεια στις καταγγελίες του Νικηφόρου, μου ανέφερε, θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά από όσα συμβαίνουν στους κόλπους της Εκκλησίας. 

Σύμφωνα με την πηγή μου, κάποιοι από τους αγίους πατέρες της Συνόδου φαίνεται να έχουν και συμμαχίες με ιδιοκτήτες ΜΜΕ...

Και επειδή η πηγή μου έχει και πρόσβαση στην ίδια την Ιερά Σύνοδο με ενημέρωσε πως χθες λήφθηκε και απόφαση για ηχογράφηση των πρακτικών. "Αυτό το ζήτησαν με σθένος κάποιοι μητροπολίτες , ώστε να υπάρχουν και αποδείξεις για τα λεγόμενά τους και να μην μπορεί κανένας να τους κατηγορεί άδικα" μου ανέφερε και κατέληξε: "Αντιλαμβάνεστε πως κάποιοι ήδη προετοιμάζονται για μια συναρπαστική συνέχεια που έχει στόχο τον ίδιο τον αρχιεπισκοπικό θρόνο".

 Μετά το πατατράκ που έπαθε λίγες μέρες μετά την ανάληψη του υπουργείου Παιδείας και τη σύγκλιση με το ΕΛΑΜ, ο Κώστας Χαμπιαούρης καταβάλλει, όπως ακούω φιλότιμες προσπάθειες να επανορθώσει. Εκτός από τις ήπιες έως άχρωμες παρεμβάσεις του έχει βάλει στόχο να λύσει σοβαρά προβλήματα στο χώρο της παιδείας με πρώτο και καλύτερο το θέμα των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Ολοήμερα και τα Κρατικά Ινστιτούτα. Σήμερα ελπίζει πως θα ολοκληρωθεί ο εντατικός διάλογος που άρχισε με τους εκπαιδευτικούς και όπως ακούω από πηγή μου στο υπ. Παιδείας: "Θέλει πολύ το θέμα να λήξει ειρηνικά και θετικά".

Ωστόσο άλλη πηγή μου επισημαίνει πως δεν εξαρτώνται όλα από τον υπουργό αφού η τελευταία λέξη είναι των εκπαιδευτικών. Και μάλλον θα την ακούσουμε σήμερα, το πολύ αύριο. 

 -----------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η Τουρκία στρέφεται στην ΕΕ

«Δείξετε του πόρτα!!!»
knak  |  18:37

Χωρίς plan Β η πρόσκληση για διάλογο στην παιδεία

«Τα σχόλια σας κ. Ντόπρο είναι άκρως προσβλητικά για όλους τους εκπαιδευτικούς. Θα ήταν σωφρωνέστερο ...»
Ελένη Χαλλούμα  |  17:50

Νέο ρεκόρ για τις αγορές Κυπρίων στα Κατεχόμενα

«Treksete na enischisete tin tourkiki ikonomia ke sto telos aferontas posa stichizi na pas ken a erthi ...»
ANDREAS  |  13:40

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν ξεκινήσαμε εμείς την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων

«ΠΑΝΤΩΣ, ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ........ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ..........»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  11:49

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση