ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι κανονιές της Αντιγόνης και οι πολιτικές εξομολογήσεις του Μαρκίδη

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το Καλοκαίρι αναμένεται να πάρει ξανά μπρος η ΔΗΠΑ (Δημοκρατική Παράταξη).

Όπως ακούω μεταξύ καλοκαιρινής ραστώνης θα εκτοξευθεί το πολιτικό θερμόμετρο και θα αποφασιστεί τελεσίδικα η πορεία της νέας παράταξης. Μαζί με την ηγετική της ομάδα.

Πέντε ολόκληρες ώρες συζητούσε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό του ΔΗΚΟ την έφεση που έκανε η Αντιγόνη Παπαδοπούλου για την διαγραφή της. Μια φήμη που ακούστηκε χθες βράδυ ότι η Αντιγόνη το κανόνι μετά το τελεσίδικο όχι αναφώνησε: "Πέντε να είναι οι ώρες τους εγώ το κόμμα δεν τους το χαρίζω", ήταν απλά φήμη.
Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα πάντως επέμενε χθες ότι "η Αντιγόνη έχει και τη δύναμη και την δυναμική να καταφέρει ακόμη πλήγματα στο ΔΗΚΟ αν αποφασίσει ότι όντως την έχουν διαγράψει διαπαντός". Όπως μου είπε: " H Αντιγόνη είναι όντως κανόνι και κάποιοι ήδη ανησυχούν πότε θα αρχίσει να βομβαρδίζει αδιάκριτα τα τείχη της πριγκιπικής αυλής".

Μεγάλη συζήτηση γίνεται στο ΑΚΕΛ για το κατά πόσον θα πρέπει να υπάρχει και Τουρκοκύπριος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Η κυρία Γιαννoύλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, με ενημέρωσε πως το θέμα δεν συζητήθηκε για πρώτη φορά. "Σημειώθηκαν μάλιστα και εντάσεις αλλά επειδή δεν βρέθηκε κατάλληλο άτομο δεν υπήρξε συνέχεια στην εσωκομματική αντιπαράθεση" μου είπε συμπληρώνοντας: "Ολοι βέβαια γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να εκλεγεί όποιος Tουρκοκύπριος και να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάποιοι όμως, ιδιαίτερα κάποιος, επιμένει να λέει και να ξαναλέει πως πρέπει να βρούμε Τουρκοκύπριο ακόμα και για την τιμή των όπλων".

Τον δεκάλογό του έχει αναρτήσει εδώ και μέρες στη σελίδα του στο Facebook ο Αλέκος Μαρκίδης. Πρόκειται για ένα πολιτικό, λαϊκό ανάγνωσμα στο οποίο καταγράφει τις βιωματικές του εμπειρίες και σκέψεις από την πρόσφατη ιστορία του Κυπριακού. Με το γνωστό λιτό, απέριττο αλλά αιχμηρό ύφος του.

Στη "δέκατη συνέχεια Εξελίξεων μετά την Τουρκική Εισβολή" (όπως την ονομάζει) που ανάρτησε πρόσφατα αναφέρεται στο ιστορικό των διαπραγματεύσεων και τη δική του συμβολή ως συντονιστής στην Ομάδα Υποστήριξης του Προέδρου Αναστασιάδη. Θέση στην οποία τον διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Δημητρίου το 2016. Μιλά για τις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ (αυτά στην ένατη Συνέχεια), και στην εκ περιτροπής Προεδρία που κληρονόμησε ο Αναστασιάδης. Περιγράφει το παρασκήνιο των χειρισμών Αναστασιάδη στο ακανθώδες αυτό θέμα και τις υποσχέσεις που είχε προεκλογικά δώσει στο ΔΗΚΟ για απόσυρσή της. Αναφέρθηκε και στην πολεμική που δέχθηκε ο Έιντε ακόμα και από τον Αναστασιάδη και από τον Κοτζιά, με δημόσιες μάλιστα δηλώσεις που όπως σημειώνει "είναι την πλευρά μας που βλάπτουν".

Ο πρώην πρωτοσύμβουλος του Προέδρου και πρώην Γενικός Εισαγγελέας αφήνει να εννοηθεί ότι ο λόγος που αποχώρησε από την Ομάδα Στήριξης ήταν η επιλογή από τον Νίκαρο ατόμων που δεν είχαν συναντίληψη για το περιεχόμενο της λύσης και με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε πολλά θέματα.
Μάλιστα αποκαλύπτει ότι και ο Πρόεδρος είχε αντιληφθεί πως οι συσκέψεις της Ομάδας Στήριξης δεν κατέληγαν σε αποτέλεσμα γι' αυτό και καλούσε μόνο μερικούς στις συσκέψεις: τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον ίδιο τον Αλέκο Μαρκίδη, τον Παναγιώτη Δημητρίου, τον Τουμάζο Τσιελεπή, τον Πόλυ Πολυβίου και κάποτε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
Στις αναφορές του για τις θέσεις του Νίκου Κοτζιά για τις εγγυήσεις και τον τρόπο που αυτός τις διατύπωσε, καταγράφει ότι ο Αναστασιάδης του είχε δώσει ικανοποιητική απάντηση αλλά αργότερα "φαίνεται ότι αποφάσισε να συνταυτιστεί με τον κ. Κοτζιά".
Αναφέρεται ακόμα και στον λεγόμενο "ενδιάμεσο χώρο" οι ηγεσίες του οποίου "ανήγαγαν τον Κοτζιά σε σωτήρα της Κύπρου κατ' αντίθεση με τη γραμμή Αναστασιάδη που οδηγούσε σε δύσβατα μονοπάτια", πράγμα καθόλα φυσιολογικό γι' αυτούς που δεν θέλουν τη λύση ΔΔΟ.
Προαναγγέλλει πάντως και την ενδέκατη... εντολή, εννοώ την Ενδέκατη Συνέχεια των πολιτικών του εξομολογήσεων η οποία θα αναρτηθεί σύντομα. Ένας από τους πολλούς ακόλουθούς του στο Facebook που έγραψαν ότι ανυπομονούν για την 11η συνέχεια σημείωσε πως αυτή "αναμένεται να είναι και φαρμακερή"

ΚΟΥΪΖ: Ποιο στέλεχος κόμματος της αντιπολίτευσης σχολίασε την κίνηση-ματ του Χάρη στο Συνεργατισμό με θαυμασμό που προκάλεσε νευρικότητα στους συναγωνιστές του; Ιδιαίτερα εκείνο το "έκλεισε όλα τα στόματα" που είπε προκάλεσε πολλά νεύρα...

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X