ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:30
 

#PoliticsBlog Οι νέες φωτιές του Φαίδωνα και τα fake news...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Φαίδωνας επανέρχεται! Όπως πληροφορούμαι από πηγή μου στην Πάφο, εντός του Δημαρχείου, "με δηλώσεις του εντός της ημέρας ο Δήμαρχος θα επανέλθει θριαμβευτικά στην πρώτη λίστα της επικαιρότητας και θα εκτοπίσει, τουλάχιστον για σήμερα ακόμα και τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη!"
Σύμφωνα με την πηγή μου πρόκειται ο Φαίδων να αποκαλύψει καταστάσεις και ονόματα και να δώσει νέες ειδήσεις...


Στον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις κατέφυγε ο Αναστασιάδης για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση με το "αρκάτζιν" στο Πέρα Πεδί. Όπως μου ανέφερε πηγή μου στον Λόφο της Εξουσίας "μια χαρά τα κατάφερε ο Οδυσσέας λέγοντας την αλήθεια για το κόστος της εξαγγελίας του Προέδρου και το γεγονός ότι το κράτος δεν πλήρωσε ούτε σεντς για την εκδήλωση", και συμπλήρωσε: "Με μια δική του μικρή παρέμβαση έκλεισε και το στόμα της Ειρήνης και του Περδίκη και της Χαραυγής. Τώρα ο Αναστασιάδης μπορεί να αναμένει ακόμα μια δικαίωση από τον αξιωματούχο που ο ίδιος διόρισε και έχει αναστατώσει την πολιτική ζωή του τόπου..."


Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, με πληροφόρησε χθες ότι "καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να πειστούν κάποια άτομα να εκφράσουν δημόσια την υποστήριξή τους στον Μαλά αλλά χωρίς, μέχρι στιγμής αποτέλεσμα". Όπως υποστηρίζει η πάντα καλά πληροφορημένη κυρία Γιαννούλλα, στο κόμμα θεωρούν πως η δράση κάποιων από το επιτελείο Μαλά δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία του κόμματος με κάποια παλιά στελέχη ή φίλους του ΑΚΕΛ. "Ελπίζουμε πως ο Στεφάνου θα αποκαταστήσει τους διαύλους επικοινωνίας αν και υπάρχουν και σοβαρά λάθη της ηγεσίας που κάποιοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συγχωρήσουν" όπως μου είπε.
Μου αποκάλυψε μάλιστα πως στέλεχος πρόσφατα υποστήριξε ότι "κάποιοι θεωρούν ανέκδοτο να βγάζουμε προς τα έξω ότι ο Μάικ Σπανός που εκδιώχθηκε κακήν-κακός σε χρόνο ρεκόρ ενώ είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος του ΑΚΕΛ, ότι στηρίζει τον Μαλά αλλά να μην έχουμε κατορθώσει να εξασφαλίσουμε τη στήριξη δικών μας απογοητευμένων στελεχών"...

Για "fake news" μιλούσαν χθες ο Γιώργος Λουκαίδης του ΑΚΕΛ και ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος επιβεβαιώνοντας, αν μη τι άλλο, ότι η Κύπρος δεν είναι εκτός της πολιτικής... μόδας.
Την επομένη των δημόσιων διαξιφισμών τους το λεξικό Κόλινς ανακοίνωσε πως ο όρος "fake news" (ψευδείς ειδήσεις) είναι η "λέξη της χρονιάς" για το 2017! Οι λεξικογράφοι του Κόλινς επεξηγούν τον όρο ως: "ψευδείς, συχνά εντυπωσιακές, πληροφορίες που διαδίδονται υπό το πρόσχημα είδησης". Όπως μάλιστα αναφέρουν η χρήση του όρου αυξήθηκε το 2017 κατά 365% από το 2016!
Κι αυτό χωρίς να έχουν περιλάβει στις καταγραφές τους τις αναφορές στον όρο στην Κύπρο...
Μια καταγραφή του όρου (και της εφαρμογής του) στη νήσο των θαυμάτων για τους τελευταίους μήνες του 2017 νομίζω πως θα εκτόξευε στο παγκόσμιο... rank! Αν μη τι άλλο να πάρουμε και μια επιβεβαίωση ότι στο μαύρο χάλι της εποχής διαθέτουμε και κάποια παγκόσμια πρωτιά!

------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση