ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι Σεϋχέλλες, οι κυνηγοί, τα πίτουρα και ο Κανένας

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το «μαζί τα φάγαμε» αναμένουν κάποιοι να λάμψει μέσα από τις ακροάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Έμπειρος οικονομολόγος με τον οποίο συζήτησα για τις πρώτες δύο ακροάσεις των Γιώργου Στροβολίδη και Μάριου Κληρίδη διατύπωσε την άποψη πως «για κάποιο λόγο δεν ακούγονται ξεκάθαρα ονόματα και πρόσωπα που λάμβαναν αποφάσεις και για ποια ζητήματα». Όπως μου είπε, «δεν αποκλείεται στο τέλος αντί στο ‘μαζί τα φάγαμε’ να καταλήξουμε στον... Κανένα». «Ας ελπίσουμε ότι οι ακροάσεις της Δευτέρας θα αποδώσουν πιο συγκεκριμένα στοιχεία και κυρίως ονόματα διαφορετικά θα χάσει και η όλη διαδικασία το ενδιαφέρον της και θα πρέπει να πάμε όλοι για μπάνια. Μη σας πω, να πνιγούμε!» κατέληξε.

Σε εξαιρετικά δυσάρεστους διαδικτυακούς μπελάδες έχει μπλεχτεί ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις. Η κόντρα του με τους εκπαιδευτικούς μέσα από τις αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης λαμβάνει πρωτοφανείς διαστάσεις. Θύμα της κατάστασης φαίνεται να είναι και ο γιος του γενικού ελεγκτή, ο οποίος αναφέρθηκε με προσβλητικό τρόπο από ανάρτηση εκπαιδευτικού-συνδικαλιστή. Ο ίδιος ο Οδυσσέας κοινοποίησε την αρνητική ανάρτηση και έδωσε συνέχεια, γεγονός που προκάλεσε αντικρουόμενα σχόλια.

Κάποιος σημείωσε πως είναι κρίμα να διαδραματίζονται όλα αυτά και να γίνονται θέαμα και ο γενικός ελεγκτής και οι εκπαιδευτικοί και να θυματοποιούνται άτομα, μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο γιος του ελεγκτή. Ένας άλλος πρόσθεσε πως ο Οδυσσέας τα ήθελε και τα έπαθε αφού νόμιζε ότι μπορεί να ελέγξει πλήρως τα social media. «Έπρεπε να γνωρίζει τη σοφή παροιμία που λέει πως όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες», κατέληξε.

Ποιος κομματάρχης ανησυχεί και μάλιστα πολύ για την ίδρυση του κόμματος των κυνηγών; Αληθεύει πως έχει ήδη δοθεί οδηγία σε τοπικές κομματικές οργανώσεις να προβούν στις δέουσες ενέργειες ώστε το κόμμα να μη χάσει μέλη; Με την παραίνεση όπως οι ενέργειες αυτές να αρχίσουν άμεσα, ακόμα και στην περίοδο των διακοπών; Σύμφωνα με όσα μαθαίνω από πηγή μου κοντά στον συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό, εκείνο που τον ανησυχεί είναι που το νέο κόμμα απλώνει τα δίκτυα του και εκτός από τον χώρο των κυνηγών. «Αν καταφέρουν να φέρουν κοντά τους τις οικογένειες και όλους τους συγγενείς τους, τι θα μείνει για μας; Η Κύπρος είναι γεμάτη κυνηγούς» φέρεται να έχει διερωτηθεί σε συνάντηση υψηλόβαθμων του κόμματός του. Κάποιος πάντως προέβλεψε και διαρροή στελεχών, εάν το κόμμα καταφέρει να πάει καλά.

Viral έγινε η φωτογραφία που κοινοποίησε η Έλσα Αναστασιάδη στο Instagram με την προεδρική οικογένεια στις Σεϋχέλλες, σε σκηνή που θα ζήλευε και η Μελάνια Τραμπ. Και τα σχόλια που προκάλεσε όμως ήταν ανάλογα με την εντύπωση που προκάλεσε η φωτογραφία. Πολλοί συνέδεσαν τη σκηνή με την εξορία του Μακαρίου στις Σεϋχέλλες και διερωτήθηκαν κατά πόσον ο Πρόεδρος πήγε στον παράδεισο των Σεϋχελλών για διακοπές ή εξορία. Κάποιος υποστήριξε ότι ο Νίκαρος αυτοεξορίστηκε για να μη βλέπει αυτά που συμβαίνουν στο νησί ενώ κάποιος άλλος διερωτήθηκε: «Μήπως και από την χαλάρωση αποφασίσει να μείνει για πάντα εξόριστος;». Υπήρξαν και άλλοι που διερωτήθηκαν ποιος φιλοξενεί την προεδρική οικογένεια στις Σεϋχέλλες.

Όπως σας ξαναέγραψα η αναστάτωση με το Γλωσσάρι δεν πρόκειται να κοπάσει σύντομα. Πολύ πρόσφατα στον χορό των δηλώσεων για το θέμα μπήκε και ο γενικός εισαγγελέας αλλά και ο τέως γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων. Ο πρώτος υποστήριξε ότι με το Γλωσσάρι «αμφισβητείται και υποκαθίσταται η κρίση των δημοσιογράφων ως προς την επιλογή των κατάλληλων όρων και λέξεων επί ευαίσθητων θεμάτων μετά οποία καταπιάνονται» και ο δεύτερος κατήγγειλε ανοικτά την ηγεσία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) ότι πίεζε «και κατηγόρησε τον πρέσβη μας στον ΟΑΣΕ για να περάσει τη θέση της στη Βιέννη». Από συναδέλφους ακούω ότι ετοιμάζεται και νέα, μεγάλη παρέμβαση από μέλη της ΕΣΚ και οι εξελίξεις κρίνονται ως απρόβλεπτες.

ΚΟΥΪΖ:
Αληθεύει ότι ο λεγόμενος «υπουργός» εργασίας του ψευδοκράτους, που ξεσήκωσε σάλο, επειδή ταξίδεψε από το αεροδρόμιο Πάφου με διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει φίλους πολιτικούς και δημοσιογράφους στις ελεύθερες περιοχές, τις οποίες συχνά-πυκνά επισκέπτεται;

ΣΧΟΛΙΑ

Πρόεδρε, αν θέλεις και είμαι βέβαιος το θέλεις, κάνει εσύ εισηγήσεις για λύση του Κυπριακού και μην ακούς κάποιους υπερπατριώτες της μπακίρας. Μετά από λίγα χρόνια, αν δεν κινηθούμε σωστά, θα σε καταργιούνται όσοι απομείνουν στην Κύπρο.

knak

Ο Γ.Ε., ο κατά εσάς «Οδυσσέας-Τσακ Νόρις» και «ο μοναδικός αδιάφθορος» κατά τους πλείστους υγιώς σκεπτόμενους κάτοικους αυτής της διεφθαρμένης και σάπιας από την κομματοκρατία μπανανία, είναι η μόνη μας ελπίδα ότι σε κάποια φάση στο μέλλον θα δούμε καλύτερες ημέρες. Ο καθοδηγούμενος πόλεμος που εσείς του διεξάγεται έχει καταγραφεί ξεκάθαρα στα άρθρα σας.

Yiannos

Έτσι όπως τα λες φίλε Γιάννο. Δυστυχώς εφημερίδες όπως ο Πολίτης και η Καθημερινή διεξάγουν σαν κίτρινος τύπος ένα πόλεμο λάσπης διότι έθιξε με την έντιμη και αμερόληπτη δουλειά του συμφέροντα τους. Δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση. Αυτό είναι το επίπεδο του δημόσιου λόγου στην Κύπρου δυστυχώς.

Χρίστος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X