ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

#PoliticsBlog Τα μηνύματα στον Μουσταφά, τα ερωτήματα για Ιβάν και ο ελιτισμός του ΑΚΕΛ

= ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Εντελώς άκεφος για να φάει μαζί με το παλιό φιλαράκι του τον Νίκαρο είναι ο Μουσταφάς. Πάει ο καιρός που πετούσε τα φέσια του για να βρεθεί μαζί του να φάνε και να πιούνε ως βέροι Λεμεσιανοί και να τα βρουν". Η δήλωση έγινε την Δευτέρα από άτομο πολύ κοντά στον Αναστασιάδη και περιέγραφε ίσως όχι τόσο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μουσταφά όσο την κατάσταση του ίδιου του Νίκαρου. 

Είναι αλήθεια πως το γυαλί στη σχέση Νίκαρου-Μουσταφά έχει ραγίσει (ανεπανόρθωτα κατά ορισμένους) και πως αυτό είχε αρνητική επίπτωση στον Νίκαρο. "Ενώ γνωρίζαμε πως ο Μουσταφά δεν είχε ούτε την εξουσία, ούτε την δύναμη να επιβληθεί στον Ερντογάν βλέπαμε μια διάθεση να θέσει κάποια θέματα και να τα υποστηρίξει. Αυτό νομίζω πως μας έχει τελειώσει μαζί και με την οικειότητα που είχε αναπτυχθεί μεταξύ των δύο", συμπλήρωσε.

Όπως μου ανέφερε το εν λόγω άτομο, ο Νίκαρος έστειλε με διάφορους τρόπους μηνύματα στον Μουσταφά για την κοινωνική συνάντηση, τα οποία είτε έμειναν αναπάντητα, είτε παρακάμφθηκαν λόγω... έκτακτης επικαιρότητας.
"Το ακατανόητο είναι που ο Άντρος Κυπριανού και κάποιοι άλλοι από την ηγεσία του ΑΚΕΛ γνωρίζουν πλήρως τις προσπάθειες του Νίκαρου, όπως γνωρίζουν και για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ, αλλά επιλέγουν να ρίχνουν την ευθύνη στον Νίκαρο. Ούτε και τους δικούς τους βέβαια δεν πείθουν", κατέληξε η πηγή μου.

Πάντως, και στο ΑΚΕΛ, σε κάποια στελέχη τουλάχιστον, δεν υπάρχει πολύ διαφορετική εικόνα για την στάση του Μουσταφά και την ανεξήγητη στήριξη του από την ηγεσία του κόμματος. Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, μου αποκάλυψε πως αυξάνονται τα μηνύματα αποδοκιμασίας για την στάση του Άντρου Κυπριανού απέναντι στον Αναστασιάδη και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία. Αποκορύφωμα, όπως μου είπε, ήταν η καταγγελία σημαντικού στελέχους ότι "ο τρόπος που πολιτεύεται ο Άντρος απομονώνει και το κόμμα και τον ίδιο". Κάποιο άλλο προβεβλημένο στέλεχος με υπηρεσία και στο εξωτερικό κατηγόρησε την ηγεσία του ΑΚΕΛ για ελιτίστικη αντίληψη στις επαφές με τους Τουρκοκύπριους και πως επιδίδεται σε έναν συνεχόμενο μονόλογο αντί να προωθήσει τον διάλογο και μια διαλεκτική σχέση με τα μέλη του κόμματος.

Η κυρία Γιαννούλλα μου είπε πως τα σχόλια από κάποιον της ηγετικής ομάδας όταν πληροφορήθηκε τις κατηγορίες δεν ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να ακούσει κανείς από σύντροφο. "Η λέξη αχαριστία ήταν η πιο ήπια που ακούστηκε", μου ανέφερε.

Πολιτικούς τριγμούς και στην Κύπρο άφησε ο πολιτικός σεισμός για τα έργα και ημέρες του καουμπόι Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα. Μετά τα γεγονότα, το ΑΚΕΛ θυμήθηκε ότι ο Ιβάν παραβρέθηκε στην Βουλή στην τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου και κάθισε δίπλα από τον Γενικό Εισαγγελέα. Χθες μάλιστα έστειλε και επιστολή στον Συλλούρη τον οποίο ρωτά από ποιον προσκλήθηκε ο Ιβάν, με ποια ιδιότητα και γιατί κάθισε δίπλα από τον Κωστάκη.

"Βλέπω να επαναλαμβάνεται το αλαλούμ της 28ης Φεβρουαρίου όταν όλοι στη Βουλή έβλεπαν και ξανάβλεπαν τον Ιβάν και κανένας δεν γνώριζε πώς και γιατί βρέθηκε εκεί", μου ανέφερε χθες βουλευτής ο οποίος μου υπενθύμισε πως ο άρχοντας της Βουλής Δ. Συλλούρης είχε από την πρώτη στιγμή δηλώσει πως δεν είχε ιδέα "ποιος και γιατί κάλεσε τον Σαββίδη". "Μάλιστα το είπε με ένα απολογητικό ύφος σαν να μας έλεγε: Εγώ μια φορά κάλεσα τον Ντάνο και έμαθα το μάθημά μου".
"Πάντως το μόνο ερώτημα που λείπει από την επιστολή του ΑΚΕΛ προς τον Συλλούρη είναι εάν ο Ιβάν οπλοφορούσε και όταν καθόταν δίπλα από τον Κωστάκη", κατέληξε.

Από άλλη πηγή μου μαθαίνω πως όλες τις απαντήσεις για την πρόσκληση Ιβάν τις έχει ο ίδιος ο Νίκαρος "και αυτό το γνώριζε και το γνωρίζει το ΑΚΕΛ".

Την Παρασκευή ξεκαθαρίζει η κατάσταση με τους διεκδικητές των ηγετικών αξιωμάτων στον ΔΗΣΥ. Όπως μου έλεγε η Μάνταμ του Φούλη με την λήξη της ημερομηνίας που έθεσε το Πολιτικό Γραφείο κάποιοι που ανησυχούν θα... ηρεμήσουν. Η ίδια πάντως υποστηρίζει πως δεν αναμένονται εκπλήξεις. "Τουλάχιστον σημαντικές", σημείωσε.

KOYΪΖ: Με ποιον τα έχει βάλει η πριγκιπική αυλή κατηγορώντας τον πως είναι η δεύτερη φορά που επιχειρεί να διαλύσει το ΔΗΚΟ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X