ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:05
 

#PoliticsBlog Τα νέα ανέκδοτα Αναστασιάδη και ο... περιορισμός του Κωστάκη

= TETΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Δεσμεύομαι τέλος", αναφώνησε ο Αναστασιάδης προ καιρού. Το είπε και πολύ πρόσφατα σε συνεντεύξεις του επισημαίνοντας πως "αντί για δεσμεύομαι" θα χρησιμοποιεί το ρήμα "υπόσχομαι".

Η απάντηση που δόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πως θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν τα τόσα ανέκδοτα που γέννησε το "δεσμεύομαι" ή να βγουν νέα για το "υπόσχομαι". Μια ανάρτηση ανέφερε πως "αυτό δεν θα είναι δύσκολο και σίγουρα δεν θα αργήσει να γίνει"...

Πάντως, από το επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη ακούω ότι έχει αρχίσει συστηματική και ποιοτική ανάλυση των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων. Στο μικροσκόπιο των συνεργατών των Αναστασιάδη και Φούλη, όπως ακούω, μπαίνουν κυρίως τα σενάρια για τον δεύτερο γύρο.

Η Μάνταμ του Φούλη με ενημέρωσε πως ο μεγάλος αρχηγός έχει ήδη δώσει οδηγίες για συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα που θέτουν οι αντίπαλοι του Αναστασιάδη. Ιδιαίτερα στην επαναφορά του θέματος για το κούρεμα και το επιχείρημα πως στην Ελβετία χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για λύση στο Κυπριακό.

Από την Πινδάρου μαθαίνω ακόμα πως αναμένεται με αγωνία η μαχητική συμμετοχή της Αννίτας στην πρώτη γραμμή του επιτελείου Αναστασιάδη, "η οποία μόνο θετικά μπορεί να φέρει", όπως ανέφερε Συναγερμικό στέλεχος.

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου αποκάλυψε χθες ότι τόσο από το κόμμα όσο και από το επιτελείο Μαλά "έχουν επιστρατευθεί οι πάντες, στελέχη, απλά μέλη, σχετικοί και άσχετοι, όσοι μπορούν να επηρεάσουν κόσμο", όπως μου είπε για "να προσεγγίσουν και παλαιούς δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του κόμματος αλλά και τους αναποφάσιστους". Όπως μου αποκάλυψε η κυρία Γιαννούλλα, "κάποιο στέλεχος έχει και το δικό του καρνέ στο οποίο καταγράφει τους αριθμούς ψηφοφόρων που φέρονται να έχουν επηρεάσει θετικά στελέχη και μέλη του κόμματος, ανά περιοχή"...

Σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα, στελέχη υποστηρίζουν πως "τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού, αντιθέτως προκαλούν μεγάλη ανησυχία". Όπως μου είπε κάποιο από τα στελέχη, επανέλαβε πολύ πρόσφατα το χείριστο σενάριο και "έμοιαζε σαν να πρωταγωνιστούσε σε τραγωδία του ΘΟΚ". "Φανταστήκατε τι θα γίνει εάν δεν καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο ο Μαλάς; Αντιλαμβανόμαστε τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα έχει στο κόμμα μια τέτοια κατάντια;"

Μεγάλο άγχος επικρατεί στην πριγκιπική αυλή από τη δράση των διαφωνούντων στελεχών του ΔΗΚΟ και την "χαλάστρα" που μπορούν να κάνουν στο προεδρικό προφίλ που κτίζει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Όπως μου λέχθηκε από στέλεχος που παρακολουθεί νηφάλια την κατάσταση που εξελίσσεται: "Υπάρχει τόση απογοήτευση από κάποια στελέχη τα οποία δεν μπορούν να μην εκφραστούν". Όπως πρόσθεσε: "Θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξουν δημόσια επικρίσεις από ΔΗΚΟϊκούς που δεν χωνεύουν τις πρακτικές που χρησιμοποιεί ο Νικόλας. Γι' αυτό και βιάστηκε ο Χρύσης Παντελίδης να χαρακτηρίσει τους Γιάννο Λακκοτρύπη και Χρίστο Φλουρέντζου ως μη ενεργά μέλη του κόμματος. Όπως ωστόσο μου ανέφερε η πηγή μου: "Τόσο αυτά όσο και άλλα μέλη και στελέχη θα αποδείξουν σύντομα ότι παραμένουν ... ενεργά".

Η πηγή μου, μου αποκάλυψε και τα δύο νέα επιχειρήματα που αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη του πριγκιπικού επιτελείου νανα χρησιμοποιούνται για προώθηση της πριγκιπικής υποψηφιότητας: Το πρώτο θα αφορά την ηλικία του Νικόλα και το γεγονός ότι είναι ο νεαρότερος από τους υποψήφιους, αφού η παγκόσμια τάση είναι να ψηφίζονται νέοι. Το δεύτερο να απαριθμούνται σε κάθε περίπτωση τα κόμματα και τα κινήματα που τον υποστηρίζουν "Τέσσερα κόμματα και δύο κινήματα, σύνολο έξι" για να τονίζουν την πολυσυλλεκτικότητα της υποψηφιότητάς του...

Με το στόμα ανοικτό άφησε το Κωστάκης όσους παρακολούθησαν τη συνέντευξη που έδωσε χθες το μεσημέρι στον ΑΛΦΑ.Μεταξύ άλλων ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε κατά λέξη : "Και υπαίτιοι υπάρχουν και αίτια υπάρχουν τα οποία είναι γνωστά. Απλώς γίνεται μια αντιπαράθεση ποιος φταίει για το τι και ποιος φταίει περισσότερο από τον άλλο. Τα αίτια και τα αιτιατά, αλλά και οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί.".."Ας μην προσπαθούμε να αποπροσανατολίσουμε και να εναποθέσουμε ευθύνες στους ώμους άλλων, εκείνων δηλαδή που έχουν αναλάβει το έργο της αστυνομικής διερεύνησης, του οποίου η εμβέλεια είναι πάρα-πάρα πολύ περιορισμένη."

Είπε ακόμα πως"μέσα από τις ανακρίσεις που διεξάγονται από την Αστυνομία, υπάρχουν και έχουν διαπραχθεί ενδεχόμενα κάποια περιορισμέναποινικά αδικήματα."

Πάντως εγώ θυμούμαι πως σε κάποια φάση, προ αρκετών μηνών, είχαν προαγγελθεί και κάποιες συλλήψεις. Όλοι αναμέναμε μέχρι σήμερα την προσαγωγή των ενόχων στη Δικαιοσύνη. Τώρα ο Κωστάκης μιλάει για πάρα-πάρα πολύ περιορισμένη εμβέλεια της αστυνομικής διερεύνησης και για ενδεχόμενα περιορισμένα ποινικά αδικήματα.

Πάρα-πάρα πολύ με απογοήτευσες Κωστάκη με αυτή τη δήλωση. Και εμένα και πάρα-πάρα πολλούς άλλους...

Για να δούμε ποιες απαντήσεις θα δώσεις σήμερα στους μανικωμένους βουλευτές που εξετάζουν την πορεία των ερευνών για το μέγα σκάνδαλο της καταστροφής της κυπριακής οικονομίας.

ΚΟΥΪΖ: Αληθεύει ότι στέλεχος του ΔΗΚΟ διαμήνυσε στον Σιζό πως "θα πρέπει να κτιστούν κάποιες γέφυρες με τον Γιαννάκη Ομήρου γιατί μπορεί να επηρεάσει κόσμο υπέρ του Νικόλα";

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«H Kύπρος της ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ!!! Οι Δημόσιοι υπάλληλοι ΠΡΕΠΕΙ να παν στην κηδεία!!!!!! Διαφορετικά θα τους ...»
ΑΚΑ  |  10:08

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X