ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα ψυχολογικά, ο ξερόλας και τα έτη φωτός του Φούλη

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σε μια κρίση ειλικρίνειας ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης παραδέχθηκε την Παρασκευή: «Ναι, υπάρχουν εκπαιδευτικοί με ψυχολογικά προβλήματα».

«Πολιτικοί και αξιωματούχοι να δεις!» συμπλήρωσε αυθόρμητα δημοσιογράφος που άκουσε τη δήλωση, χωρίς βεβαίως να εννοεί τον υπουργό. Υπήρξαν όμως και άλλοι που δεν είδαν ούτε με χιούμορ, ούτε με ψυχραιμία τη δήλωση. Όπως μου ανέφερε φίλος εκπαιδευτικός που συμμετέχει σε συνδικαλιστική οργάνωση: «Ο Χαμπιαούρης μόλις πέρασε την κόκκινη γραμμή. Οι πρώην συνάδελφοί του εκπαιδευτικοί τον κατηγορούν πως πέρασε πια ολότελα στην αντίπερα όχθη. Προβλέπω επανάληψη του σκηνικού υπ. Υγείας-ΠΑΣΥΚΙ. Και όλα αυτά στην πιο κρίσιμη περίοδο για τους μαθητές».

Το πιο σύντομο ανέκδοτο της Παρασκευής: Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, μοναδικός υποψήφιος και άμεσα επανεκλεγείς πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε: Ζητώ την ανανέωση της δημοκρατικής εντολής! Μπας και δεν το πίστεψε;

Πέραν από το τραγικό της υπόθεσης με τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις και τη σύγκρουση με όλους σχεδόν τους Επιτρόπους και υπουργούς, υπάρχει και η κωμική διάσταση. Αξιόλογος δικηγόρος που παρακολουθεί τη δράση του Οδυσσέα και άλλων σχολίαζε προχθές πως το Τσακ Νόρις που του κόλλησα το βρίσκει ως το πιο επιτυχημένο απ’ όσα γράφτηκαν γι’ αυτόν. Όπως μου έλεγε: «Πρόκειται για την επιτομή του ξερόλα: Μέσα από το Facebook και με όπλο τις εκθέσεις του πυροβολεί αδιάκριτα κρίνοντας τους πάντες» και συνέχισε: «πρόσφατα έγινε ειδικός και για τους κροκόδειλους και με την ίδια ευκολία που αναφερόταν στις σαύρες ζητούσε να δει και τους φακέλους όσων έκαναν παράπονα στην Επίτροπο Διοικήσεως. Σε λίγο θα τον δούμε να εισβάλλει και στα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας και να του δίνει και αυτού εντολές και οδηγίες. Μια κόντρα μ’ αυτόν κι αν θα φέρει λάικς και χεράκια στο Facebook!»

Για το τελευταίο επεισόδιο μεταξύ Οδυσσέα-Τσακ Νόρις και Λήδας Κουρσουμπά ακούω πως αναμένονται εξελίξεις. Μου ειπώθηκε ότι κάποιοι μελετούν τα γραπτά και τις δηλώσεις και ετοιμάζουν αντεπίθεση, «αν τους βγει ο σχεδιασμός».

Η δράση του Οδυσσέα έχει φθάσει για άλλη μια φορά στο Μέγαρο και φαίνεται να ενοχλεί ξανά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ανεξαρτησία του θεσμού της Επιτρόπου Διοικήσεως και για τις περιπέτειες που θα φέρει στον τόπο η εμπλοκή του Διεθνούς Οργανισμού των Όμπουτσμαν, ΙΟΙ.
Αν και για το θέμα μαθαίνω από διασταυρωμένες πληροφορίες ότι από αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν στο Στρασβούργο «όμορφες και άκρως ενδιαφέρουσες συναντήσεις».

Για τη δράση λοιπόν του Οδυσσέα, μου λέχθηκε ότι «υπάρχει μια ευρύτερη αμφισβήτηση των μεθόδων εντυπωσιασμού και αυστηρότητας που ακολουθεί. Από όλα σχεδόν τα υπουργεία, πολλούς οργανισμούς αλλά και δημαρχεία καταφθάνουν μηνύματα πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν ελεύθερα αφού «πλανιέται παντού η σκιά του βαμπίρ του Facebook» όπως χαρακτηρίστηκε από υψηλόβαθμο δημόσιο υπάλληλο.

Για ποιο λόγο συζήτησαν πολύ έντονα πρόσφατα δύο στελέχη του ΑΚΕΛ; Η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, με διαβεβαίωσε ότι «ο τσακωμός ήταν καθαρά πολιτικός παρά τα όσα εντέχνως προσπάθησαν κάποιοι να διαδώσουν». Όπως μου είπε: «Για να είμαι πιο ακριβής πρόκειται για πολιτικό θέμα που αφορά το κόμμα και όχι τρίτους ή την κυβέρνηση όπως κάποιοι υποστήριξαν. Εντός είναι το πρόβλημα...».
Την αξιοποίηση της τεχνολογίας στο μάξιμουμ ευαγγελίζεται τα τελευταία χρόνια ο Φούλης. Έχει μάλιστα και κάποια χώρα ως πρότυπο και από τις δικές της μεταρρυθμίσεις έχει εμπνευστεί τις αλλαγές που ο στενός του συνεργάτης Κωνσταντίνος Πετρίδης εφαρμόζει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη. Όπως με ενημέρωσε η μάνταμ του Φούλη, ο μεγάλος αρχηγός αποφάσισε όπως η ψηφιακή τεχνολογία θριαμβεύσει πρώτα στον ΔΗΣΥ «που η κατάσταση είναι πιο βατή και το κλίμα πιο εύκρατο». Γι’ αυτό και έχει δρομολογήσει αλλαγές που θα δούμε σύντομα και θα μεταφέρουν τον ΔΗΣΥ «έτη φωτός» μακριά από τα άλλα κόμματα...

ΚΟΥΪΖ: Για ποιον πολιτικό αρχηγό λένε, ακόμα και κοντινοί του, πως πάσχει από «ακατάσχετη Αναστασιαδίαση;». Πρόκειται για αρχηγό που παλαιότερα έπινε νερό στο όνομα του Νίκαρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X