ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

#PoliticsBlog Τα πυρά του ΑΚΕΛ, η Ομόνοια και ο... Νέρωνας

= ΠΕΜΠΤΗ 03 ΜΑΪΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Η κόντρα μεταξύ ΑΚΕΛ και κυβέρνησης δεν έχει στόχο αυτό που δείχνει". Η δήλωση ανήκει σε γνωστό Λευκωσιάτη πολιτικό με ταλέντο να "διαβάζει πίσω από τις λέξεις". Όπως έλεγε χθες ο πολιτικός σχολιάζοντας τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις κυβέρνησης και ΑΚΕΛ για την πρόσκληση (κατά άλλους πρόκληση) Ακιντζί, ο στόχος του ΑΚΕΛ είναι τριπλός. "Ο πρώτος αφορά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Δεύτερος στόχος είναι ο ίδιος ο Αναστασιάδης και τρίτος ο Προδρόμου", ανέφερε.

Όπως υποστήριξε "κάποιοι στο ΑΚΕΛ θεωρούν ότι ο Προδρόμου μαζί με τον Χριστοδουλίδη και άλλους ασκούν αρνητική επιρροή στον Πρόεδρο και τον οδηγούν στο άρμα των απορριπτικών". Και κατέληξε: "Αυτή η σιγουριά στελεχών του ΑΚΕΛ είναι που προκαλεί και την ένταση των ανακοινώσεων κατά του Αναστασιάδη"

 Του Νίκαρου πάντως δεν φαίνεται να ιδρώνει και πολύ το αυτί του. "Σχεδόν πάει να συνηθίσει τις καθημερινές επικρίσεις από το ΑΚΕΛ" έλεγε πρόσφατα στενός του συνεργάτης σημειώνοντας μια φράση που αποδίδεται στον Νίκαρο: "Είχαμε τον Νικόλα τώρα έχουμε τον Άντρο".

-Ποιος επέκρινε την απόφαση του Νίκαρου να παρευρεθεί στην πρώτη κατεδάφιση πετρελαιοδεξαμενής στη Λάρνακα σήμερα;

Δεν θα σας τον αποκαλύψω. Πρόκειται για πολιτικό που βρίσκεται στην αντιπολίτευση και χθες χαρακτήρισε την απόφαση του Προέδρου καθαρά επικοινωνιακή. "Μη σας πω ότι μου θυμίζει και λίγο τον Νέρωνα που έβλεπε τη Ρώμη να καίγεται", ανέφερε υποστηρίζοντας πως θα ήθελε να δει τον Πρόεδρο να παρακολουθεί ανεγέρσεις και όχι κατεδαφίσεις. 

Ωστόσο Λαρνακέας που συμμετείχε στη συζήτηση απάντησε πως "η τραγική ιστορία με τις πετρελαιοδεξαμενές ταλαιπώρησε πολύ την Λάρνακα και είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι με τίποτε δεν χωνεύουν τα επιτυχημένα ανοίγματα του Νίκαρου στους Λαρνακείς".

 Το μπάχαλο με την έδρα της Αλληλεγγύης στη Βουλή συνεχίζεται και μάλιστα με ένταση. Στη Νομική Υπηρεσία γίνονται συσκέψεις και παρασυσκέψεις αλλά η λύση δεν είναι εύκολη. Ακόμα και ο Κωστάκης το αναγνώρισε δηλώνοντας πως "η περίπτωση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρήζει ιδιαίτερης μελέτης". 

-Μήπως να το αφήναμε μέχρι τις επόμενες βουλευτικές να λυθεί από μόνο του;

 Χωρίς πνεύμα ομόνοιας ψήφισε χθες η Ομόνοια και ανέδειξε τη νέα της ηγεσία. Ο συνδυασμός του Λώρη Κυριάκου όχι απλά κέρδισε αλλά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα θριάμβευσε και κατάφερε να εκλέξει και τους 15 υποψήφιους του συνδυασμού του. Παρά τον θρίαμβό του ο Λώρης Κυριάκου στο τέλος της μαραθώνιας διαδικασίας χρειάστηκε να φυγαδευτεί με συνοδεία ανδρών ασφαλείας και της Αστυνομίας. Ψες αρκετοί διερωτήθηκαν γιατί τόση χρονοτριβή να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να βγουν τα αποτελέσματα. 

Κάποιος αγανακτισμένος, όπως έμαθα από αυτόπτη μάρτυρα, διερωτήθηκε φωναχτά: "Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον μάθαμε στις 8 το βράδυ, τον πρόεδρο της Ομόνοιας θα τον μάθουμε το πρωί;"

Εκείνο πάντως που συζητήθηκε πολύ ήταν η παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών του ΑΚΕΛ στις πρώτες σειρές των καθισμάτων, ως απλών Ομονοιατών βέβαια. 

Η Ομόνοια γυρίζει σελίδα, για ορισμένους κλείνει το παλιό βιβλίο και αρχίζει νέο και προχωρεί με τη νέα ηγεσία για τη σύσταση εταιρείας με τον Σταύρο Παπασταύρου να αναλαμβάνει τη διαχείριση. Και οι πιο αισιόδοξοι θεωρούν πως η νέα πορεία δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Σήμερα πολλοί αναμένουν με ενδιαφέρον, κάποιοι με μεγάλη αγωνία, τις αντιδράσεις των ηττημένων.  

Κάποιοι φοβούνται και για τα χειρότερα, όπως ομαδικές αποχωρήσεις. "Θα γίνουμε ΔΗΚΟ στο τέλος" έλεγε με ανησυχία παλιός φίλαθλος της ομάδας. 

-----------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X