ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το αεράκι του Τροόδους, το τζινάκι του πρίγκιπα και μια απόλυση...

= ΤΡΙΤΗ 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στο φρέσκο αεράκι του Τροόδους μαθαίνω πως θα αφεθεί ο Αναστασιάδης αναμένοντας νέες πολιτικές εμπνεύσεις. Όπως μου ανέφερε χαμογελώντας παλαιός, Συναγερμικός πολιτικός: "Μπορεί το αγωνιστικό άρωμα των αέρα στο Τρόοδος ή και η τσίκνα από την σούβλα να του ξυπνήσουν νέα αγωνιστικά φρονήματα. Ίσως και να πειστεί να πει το "ναι" και να αποδεχθεί να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος" και πρόσθεσε: "Το σίγουρο είναι πως έχει πείσει όλους τους Κύπριους πως όντως δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία..."
   
 
Περίοδος διακοπών για τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά ο πρίγκιπας Νικόλαος δεν λέει να ξεκουραστεί. Προγραμμάτισε συναντήσεις επί συναντήσεων με τη στενή και διακριτική συμμετοχή και της αδελφής του Αναστασίας. Μετά τη χθεσινή συνάντηση με την μη  
κυβερνητική οργάνωση REACTION ακούω πως έχουν προγραμματιστεί και άλλες συναντήσεις με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις. "Οι περισσότερες από αυτές τις συναντήσεις θα έχουν χαλαρό ύφος με casual ενδυμασία όπου ο πρίγκιπας θα εμφανίζεται με το τζινάκι του και καλοκαιρινό πουκαμισάκι" μου ανέφερε μια πηγή μου από την πριγκιπική αυλή η οποία πρόσθεσε ότι "στη λίστα των συναντήσεων του πάντως δεν υπάρχει η United Cyprus". Σήμερα ο πρίγκιπας Νικόλαος θα επισκεφθεί πρωί-πρωί το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και απ΄ ότι ακούω "οι δηλώσεις που θα κάνει είναι έτοιμες από βδομάδες προηγουμένως"...
 
Στο επιτελείο του Σταύρου Μαλά υπάρχει αναβρασμός και η πρώτη, πρώτη κίνηση, όπως ακούω είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Ήδη ενεργοποιούνται οι τοπικές επιτροπές του κόμματος, "ακόμα και πριν αυτό αποφασίσει επίσημα και τελεσίδικα υπέρ του Μαλά". Αυτό σύμφωνα με πηγή μου από το ΑΚΕΛ γίνεται για δύο λόγους: α) για να πειστούν και όσοι έχουν ενδοιασμούς για την επιλογή Μαλά, β) γιατί έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, υπήρξαν καθυστερήσεις και παλινδρομήσεις, "ιδιαίτερα μετά το φιάσκο με τον Σπανό και τη γελοιοποίηση της ηγεσίας του κόμματος", όπως μου ειπώθηκε.
 
Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου ανέφερε πως κάποιο στέλεχος έλεγε πρόσφατα ότι "δεν είναι εύκολη δουλειά να προωθήσουμε ξανά την τρίτη υποψηφιότητα που ξαφνικά έγινε πρώτη και μάλιστα ανεξάρτητη. Κι αν έχουμε προβλήματα εντός του κόμματος φανταστείτε τι γίνεται με ψηφοφόρους εκτός ΑΚΕΛ"...
 
Απόλυση μέσω τηλεφώνου έκανε η Ελένη Θεοχάρους στον Γιάννο Χαραλαμπίδη, μέχρι πρόσφατα στενό της συνεργάτη, σύμφωνα με όσα γράφονται στα ΜΜΕ.
Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η είδηση, όπως μου ανέφερε αξιόπιστη πηγή μου κοντά στην Ελένη, τα προβλήματα με τον Γιάννο δεν είναι τωρινά. "Υπήρχε ανέκαθεν ένταση στη σχέση τους, όπως βεβαίως και πολύ καλές στιγμές. Αν με ρωτάτε η απορία είναι πως άντεξαν να συνεργάζονται τόσα χρόνια μαζί..." μου είπε κατά λέξη, χωρίς άλλες διευκρινήσεις. 
Η ίδια πηγή μου ανέφερε πως "η Θεοχάρους δεν θα ήθελε να δώσει συνέχεια στο θέμα σεβόμενη και τον ίδιο τον Γιάννο. Αλλά αν το θέμα πάρει διαστάσεις γνωρίζετε πως είναι από τους ανθρώπους που δεν μασάνε τα λόγια τους, οπόταν θα ακούσουμε πολλά. Μάλλον και από τις δύο πλευρές!" 
 
 

 
-------------------------------------- 


*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Από τους Τραμπ-Κιμ στους Τσίπρα-Ζάεφ

«Εδώ φαίνεται η πλάνη, τόσο του αρθρογράφου όσο και άλλων. "Όλος ο πλανήτης θα αναφέρεται πλέον σε Βόρεια ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:50

#PoliticsBlog Ο Φούλης, η οριζόντια ψηφοφορία, η γκεστ σταρ και το... Τατουάζ

«Σιγά μην προκάλεσε συναγερμό το άρθρο του Λεβέντ. Λες και είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται με εμπάθεια ...»
Leo  |  12:55

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση με την ανικανότητά της οδήγησε στο ξεπούλημα του Συνεργατισμού

«Ενώ εσείς τόσα χρόνια κάνατε εξαιρετική δουλειά. δεν είχατε το Μαρί, δεν οδηγήσατε την οικονομία στην ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  14:52

Μακεδονικό: Στο έδαφος της ΠΓΔΜ η υπογραφή της συμφωνίας

«Ακόμη να δούμε επίσημη θέση της κυβέρνησης επί του ονοματολογικού. Ο λαλίστατος ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:02

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση