ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:58
 

#PoliticsBlog Το άγχος των συμβούλων, οι ρίζες του Φούλη και οι διπλοθεσίτες του ΔΗΚΟ

= ΤΡΙΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το κόστος των προεδρικών και υπουργικών συμβούλων προκαλεί και άγχος και ιαχές πολέμου. Από τον λόφο της εξουσίας ακούω ότι υπάρχει μεγάλο άγχος και αγωνία κατά πόσον η Βουλή θα εγκρίνει το κονδύλι του €1,1 εκ. και κατά πόσον κάποιων η θητεία θα τερματιστεί.

"Οι πολεμικές ιαχές που έρχονται από την Βουλή δεν αφορούν μόνο το κονδύλι αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα" μου λέχθηκε από άτομο που μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο. "Ως εκ τούτου επικρατεί μια δικαιολογημένη ανησυχία μήπως και τελικά κάποιοι δεν καταφέρουν να συνεχίσουν την πολυπόθητη καριέρα του προεδρικού ή υπουργικού συμβούλου και άλλοι να μην μπορέσουν καν να την αρχίσουν."

Από μια πηγή μου στη Βουλή πάντως άκουσα πως για περίπου πέντε άτομα "και όχι μόνον για τον Σαλαφώρη" υπάρχει "από αντίθεση μέχρι αντιπάθεια". 

 "Τυφώνας Αβέρωφ". Έτσι χαρακτήρισε Συναγερμικό στέλεχος την υπόσχεση του προέδρου του ΔΗΣΥ στην κυριακάτικη Καθημερινή ότι θα προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό του ΔΗΣΥ χωρίς να αλλάξουν οι ρίζες. "Με όσα συζητούνται στο κόμμα για σημαντικές αλλαγές υπάρχει μια έγνοια να μην διαταραχθούν τελικά οι ρίζες. Ιδιαίτερα κάποια παλιά στελέχη υποστηρίζουν πως δέντρο χωρίς υγιείς ρίζες δεν μπορεί να σταθεί όρθιο και αυτό θα το διαμηνύσουν στον Φούλη" μου ανέφερε εμφαντικά.

Έθεσε όμως και ένα ερώτημα: "άραγε στις αλλαγές του Φούλη θα περιλαμβάνεται και η τακτοποίηση των 4000 διπλοθεσιτών που φημολογείται ότι είναι ταυτόχρονα γραμμένοι και στον ΔΗΣΥ και στο ΔΗΚΟ;"

 Το θέμα των 4000 διπλοθεσιτών πάντως συζητείται έντονα και στο ΔΗΚΟ. Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα επέμενε χθες πως το θέμα "δεν είναι νέο". "Όλοι το γνώριζαν και το συζητούν εδώ και χρόνια. Από λίγες χιλιάδες μέλη βρεθήκαμε να έχουμε σχεδόν 20.000 και μετά σχεδόν 40.000 ΔΗΚΟϊκούς τους οποίους ποτέ δεν βλέπαμε" ανέφερε και πρόσθεσε: "Στις εκλογές του 2013 ψήφισαν γύρω στις 25000 μέλη κάτι που κανονικά θα έπρεπε να μας είχε κάνει κυβερνών κόμμα όχι να χάνουμε τις εκλογές και μάλιστα με τη συνεργασία άλλων τριών κομμάτων. Αν με ρωτάτε οι διπλοθεσίτες μπορεί να είναι περισσότεροι από τις 4000 και ίσως να υπάρχουν γραμμένοι και αλλού".

Μετά τις καταγγελίες Θεμιστοκλέους και τις απαντήσεις που έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας για τη διαγραφή προστίμων στο ζεύγος Πολυβίου και άλλων ακούω ότι επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στη Νομική Υπηρεσία. Όπως μου ανέφερε πηγή μου που γνωρίζει πολλά, αρκετά είναι τα αιτήματα πολιτών προς τη Νομική Υπηρεσία για να δείξει και προς αυτούς την επιείκεια της και να διαγράψει και τα δικά τους πρόστιμα. 

Από τα πολλά παράπονα που έγιναν τις τελευταίες ημέρες προς τη Νομική Υπηρεσία, υποστηρίζει η πηγή μου, ένα είναι το κυρίαρχο ερώτημα: Γιατί δεν γνώριζα και εγώ ότι έχετε ολόκληρη ομάδα λειτουργών που μελετά τα εξώδικα και αποφασίζει σε ποιους θα τα χαρίσει;

Η πηγή μου επιμένει πως τέθηκε και άλλο ένα ερώτημα το οποίο, όπως και το προηγούμενο δεν έλαβε απάντηση: "Πώς είμαστε σίγουροι ότι έχουν διαγραφεί όντως χιλιάδες πρόστιμα και ότι αυτοί δεν είναι φίλοι του Γενικού Εισαγγελέα ή των λειτουργών της ομάδας που αυτός όρισε για να φιλτράρουν τα πρόστιμα;"

-----------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Αναστασιάδης: Τις επόμενες μέρες θα μας απασχολήσουν πολλά που αφορούν την δικαιοσύνη

«Μα γιατί τόση βία; Υπάρχει και η επόμενη πενταετία…. Να το συνδυάσετε με το τελεφερίκ σιόρ… »
Ai Em  |  09:26

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X