ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:11
 

#PoliticsBlog Το ανέκδοτο του Χαμπιαούρη και το Μπαρ το Ναυάγιο

= ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ένα από τα αγαπημένα ανέκδοτα του Χαμπιαούρη, γιατί ο αυστηρός υπ. Παιδείας έχει και χιούμορ και αυτοσαρκάζεται και τραγουδά και λαϊκά άσματα, είναι το ακόλουθο:
-Πώς έφυγε από την τάξη ο τελευταίος ακατάλληλος εκπαιδευτικός;
-Έγινε υπουργός Παιδείας!

Το έλεγε ο ίδιος συχνά-πυκνά για να επιβεβαιώσει τον αυτοσαρκασμό του και να πείσει ότι δεν κρατάει κακία σε κανένα. Τελευταία αποφεύγει να το λέει... Κι αυτό για δύο λόγους: 1. Η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση δεν προσφέρεται για ανέκδοτα, αν και έχει καταντήσει ένα άνοστο ανέκδοτο, 2. Δεν επιθυμεί να δεχθεί έξτρα bullying από αυτό που ήδη δέχεται από τους πρώην συναδέλφους του. Μια άλλη πηγή μου η οποία ανεβοκατεβαίνει στον Λόφο της εξουσίας μου ανέφερε πρόσφατα ότι ένα ‘κρυφό bullying’ o Χαμπιαούρης το δέχεται και από κάποιους συναδέλφους του στο Υπουργικό. «Δεν θα έλεγα ότι οι συνεδρίες στο Προεδρικό είναι από τις καλύτερες στιγμές του» μου είπε. Η ανησυχία ότι το βροντερό «Χαμπιαούρη παραιτήσου» που φώναξαν οι εκπαιδευτικοί στην πρόσφατη πορεία τους θα επαναληφθεί και μάλιστα από χείλη πολιτικών δεν άργησε να επαληθευτεί. Και δεν είναι μόνο ο Περδίκης που το είπε προχθές φανερά. Υπάρχουν και άλλοι που το λένε κατ’ ιδίαν. Και μάλιστα στη συμπολίτευση, επαναφέροντας το σενάριο της Ιφιγένειας για το οποίο σας είχα γράψει. Γιατί μπορεί η κρίση στην παιδεία να εκτονωθεί για λίγο. Τι θα συμβεί όμως μετά; Θα τρέχει ξανά ο Healthy με τη Ζέτα, τον Καδή, τον Χριστοδουλίδη και τον Πάλμα να συζητούν με τους εκπαιδευτικούς;

Είναι αλήθεια ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί το αλαλούμ που διακρίνει κανείς και στις δημόσιες τοποθετήσεις. Κάποιοι λένε πως είναι χειρότερο από αυτό που φαίνεται. Η αστεία διαχείριση της κρίσης στην εκπαίδευση και αρκετά άλλα παρατράγουδα μετατρέπουν τη δεύτερη θητεία σε πενταετία ανοργανωσιάς και ασυναρτησιών. Οι λέξεις δεν είναι δικές μου. Τις ανέφερε γνωστός Λευκωσιάτης πολιτικός, φιλικά διακείμενος στον Healty Νic. Ο εν λόγω πολιτικός διερωτάται «πότε ο Πρόεδρος θα κυβερνήσει επιτέλους και πότε θα επιστρέψει από τις Σεϋχέλλες;».

Τελευταίο πλήγμα στην εικόνα του Προεδρικού, της κυβέρνησης και του ίδιου του Healthy είναι οι νέες, ζεστές επιλογές συμβούλων. Σύμφωνα με την ανάλυση του προαναφερόμενου: «Το γεγονός ότι επιστρατεύεται ο Βίκτωρας για να σώσει την εικόνα του προεδρικού και μάλιστα με γενναία αύξηση, αποτελεί άλλο ένα ανέκδοτο!» και συνέχισε: «Είναι και η επιλογή των συζύγων δύο πολιτικών συντακτών ως λειτουργών Τύπου για το Προεδρικό που εμπλουτίζει σημαντικά τη συλλογή ανεκδότων της κυβέρνησης! Καλά δεν ξέρουν ότι ο τόπος μας είναι μικρός, ότι όλοι γνωρίζουν όλους και ότι τα νέα δεν θα αργήσουν να κυκλοφορήσουν; Η ταχύτητα με την οποία ο Healthy και οι σύμβουλοί του πετυχαίνουν τη μία γκάφα μετά την άλλη έχει ξεπεράσει ήδη και την πενταετία Χριστόφια. Κάθε φορά νομίζεις πως έχουν αγγίξει τον πάτο αλλά φαίνεται πως υπάρχει ακόμη αρκετό βάθος».

Και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέγγενη για τα θέματα της παιδείας, του Συνεργατισμού και της Υγείας το νέο τρολάρισμα για το λίφτινγκ στο Γραφείο Τύπου του Λόφου μόλις αρχίζει. Ήδη στη δημοσιογραφική οικογένεια συζητείται έντονα η απόφαση του Healthy να επιλέξει τις συζύγους δύο πολιτικών συντακτών που τον αντιπολιτεύονται να βρίσκονται παρά το πλευρό του. «Τόση σύμπτωση πια; Δύο σύζυγοι πολιτικών συντακτών να εργοδοτούνται στο Προεδρικό; Αν αυτό δεν δίνει την εικόνα ότι ο Πρόεδρος μπορεί να ελέγξει την ενημέρωση τι θα μπορούσε να τη δώσει χειρότερα;».

Εγώ απορώ, τους καλούς συναδέλφους δεν τους σκέφτηκε ο φιλεύσπλαχνος Πρόεδρος; Ότι δηλαδή θα βρίσκονται υπό συνεχή αμφισβήτηση και άγχος κατά πόσον έχουν εσωτερική ενημέρωση κάθε βράδυ στο συζυγικό κρεβάτι για τα σοβαρά θέματα που καλύπτουν; Αληθεύει ότι άτομο που προορίζεται για το Γραφείο Τύπου του Προεδρικού εργαζόταν σε κλαμπ; Όχι ότι είναι κακό να δουλεύει κάποιος σε κλαμπ, κάθε άλλο, αλλά για τη συγκεκριμένη θέση δίπλα από τον Healthy μήπως χρειάζονται και κάποια άλλα προσόντα; Ο συνάδελφος που μου έκανε την αποκάλυψη πρόσθεσε: «Μόνο ένα συνειρμό μπορώ να κάνω με αυτό τον διορισμό» και άρχισε να μου τραγουδά το «Μπαρ το ναυάγιο» της Αρλέτας:
Προχθές αργά στο μπαρ το ναυάγιο
βρέθηκα να τα πίνω μ’ έναν άγιο
καθότανε στο διπλανό σκαμπό
και κοινωνούσε με ουίσκι και νερό.

Του είπα, παππούλη, τι ζητάς εδώ
δεν είναι μέρος για έναν άγιο αυτό
μου είπε, τέκνον, κάνεις μέγα λάθος
εδώ είναι ο φόβος των ανθρώπων και το πάθος.

ΚΟΥΪΖ: Ποιος πολιτικός του ΔΗΚΟ αναμένει μεγάλη αναβάθμιση εντός Σεπτεμβρίου;

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Τι έλεγε η έκθεση GRECO για τη διαφθορά στη δικαιοσύνη

«“Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των συστάσεων η GRECO εισηγήθηκε να εισαχθεί μία εκπαίδευση ...»
Αλκης  |  15:13

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Κελαήδη σε προτρέπω να προσέχεις στις διασταυρώσεις από τα τζιτζίκια!!!»
ΧΓΑ  |  13:50

Γ. Εισαγγελέας: Υπόνοιες για στημένες δίκες στο Ανώτατο

«Η απόλυτη εκδίκηση του Γενικού Εισαγγελέα. Απέδειξε περίτρανα ποιος ευθύνεται για τις αποφάσεις εναντίον ...»
Yiannos  |  10:35

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Ε είπε μας αλλονα και κελάηδησε ο κ Κελαηδης!! Εδώ αναδείχθηκε η διαφθορά στην σημαντικότερη εξουσία ...»
Yiannos  |  08:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X