ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το δαιμονοποιημένο έγγραφο και το πριγκιπικό διάγγελμα...

= ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ενώ στην Αθήνα Τσίπρας και Γιλντιρίμ κράτησαν ουσιαστικά κλειστά τα χαρτιά τους, στη Λευκωσία οι πολιτικοί αρχηγοί άνοιξαν για άλλη μια φορά διάπλατα τα στόματά τους...

Πηγή μου στην Αθηνά με ενημέρωνε χθες πως "το αποτέλεσμα της συνάντησης Τσίπρα-Γιλντιρίμ ήταν ότι δεν είχε αποτέλεσμα...".  Σχολίασε μάλιστα ότι "η καχυποψία που επικράτησε είναι ενδεικτική των όσων θα ακολουθήσουν στην Ελβετία και των έντονων διαπραγματεύσεων που προμηνύονται". 
Όπως μαθαίνω από την ίδια πηγή, αν και έγινε ήδη ενημέρωση στη Λευκωσία για την συνάντηση, ο Τσίπρας θα ενημερώσει εκτενώς τον Αναστασιάδη για όσα ειπώθηκαν κατά την δική τους συνάντηση στις Βρυξέλλες.
 
Σήμερα στην Αθήνα ο Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Έιντε ο οποίος "κρατά σημειώσεις" αφού αύριο θα παραδώσει το... δαιμονοποιημένο έγγραφό του στους διαπραγματευτές στη Λευκωσία. Ένα έγγραφο που προβλέπεται ότι θα αποτελέσει νέα πηγή αντιπαράθεσης.
 
Όπως μαθαίνω οι πολιτικοί αρχηγοί σχολίασαν θετικά χθες την κίνηση του Προέδρου Αναστασιάδη να τους γίνει προσωπική ενημέρωση από τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη για το έγγραφο και μάλιστα να τους επιτραπεί να το μελετήσουν. 
Ωστόσο από τον Λόφο της Εξουσίας προβάλλει μια ανησυχία για τη διαχείριση της οποίας θα τύχει το έγγραφο από κάποιους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως μου ειπώθηκε, ενώ έχει γίνει ξεκάθαρο στους πολιτικούς αρχηγούς πως θα πρόκειται για draft "κάποιοι μπορεί να βγουν με δημόσιες δηλώσεις και να το δαιμονοποιήσουν ακόμη περισσότερο". Η πηγή μου δεν έκρυψε και μια ανησυχία που υπάρχει στον Λόφο για το περιεχόμενο του εγγράφου. "Δεν αποκλείεται να μας φυλάει εκπλήξεις ο Έιντε" σχολίασε η πηγή μου επισημαίνοντας όμως την σοβαρότητα με την οποία θα πρέπει να γίνουν οι κοινοί (αν τελικά υπάρξουν) χειρισμοί της πολιτικής ηγεσίας. 
 
Ακούω πάντως πως ο Μαυρογιάννης ετοιμάζεται για μαραθώνιο αφού "θα πρέπει να τρέχει με χίλια για να προλάβει να τους ενημερώσει όλους, μια που στόχος είναι το τελικό έγγραφο να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή ή το αργότερο το τέλος της εβδομάδας".
 
Από τη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπήρξαν και κάποια άλλα συμπεράσματα τα οποία, αυθαίρετα ή όχι, δηλώνουν την ρευστότητα των στιγμών τόσο στην εσωτερική πολιτική σκηνή όσο και στο Κυπριακό.  
Σύμφωνα με πηγή μου στον Λόφο της Εξουσίας κάτι που συζητήθηκε ιδιαίτερα από κάποιους μετά τη συνεδρία τους Εθνικού Συμβουλίου ήταν η "προσέγγιση" ή "η προσπάθεια προσέγγισης" μεταξύ Λιλλήκα και Άντρου Κυπριανού και η φανερή συμφωνία τους σε μια σειρά από θέματα. "Το γεγονός ότι ο Λιλλήκας ανέστειλε την προεκλογική του καμπάνια ενόψει της διάσκεψης για την Κύπρο είναι μια θέση που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στο ΑΚΕΛ και στον Άντρο Κυπριανού" σχολίασε πολιτικός. Ο ίδιος σημείωσε πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είχε διατυπώσει στο Εθνικό Συμβούλιο ανάλογη πρόταση η οποία όμως δεν έγινε αποδεχτή από άλλους πολιτικούς αρχηγούς...
 
Αντίθετα κάποιοι υπερθεμάτισαν "για την ανάγκη να ενημερώνεται ο λαός" και η απάντησή τους στην πρόταση για μορατόριουμ δηλώσεων δόθηκε με την εξαγγελία διάσκεψης τύπου από τον πρίγκιπα Νικόλαο!
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα δώσει σήμερα στην δημοσιότητα την πρόταση του ενδιάμεσου χώρου για τις συνομιλίες με κάθε επισημότητα σε διάσκεψη τύπου. "Θα είναι κάτι σαν μικρό διάγγελμα από αυτά που μας συνήθισε ο Αναστασιάδης αλλά από την ανάποδη" σχολίασε στέλεχος του Ενδιάμεσου.
 
Από την πριγκιπική αυλή μαθαίνω πως χθες ο πρίγκιπας Νικόλαος ετοιμάστηκε χθες και για σενάρια απαντήσεων που θα κληθεί να δώσει ακόμα και σε ενοχλητικές ερωτήσεις δημοσιογράφων...
Παράλληλα φέρεται να άκουσε και τις συμβουλές επικοινωνιολόγου για πιο αποτελεσματική παρουσίαση του... διαγγέλματος.
 

-------------------------------------- 


*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X