ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το ΔΗΚΟϊκό ψηφοδέλτιο και ο ΑΚΕΛικός λάκκος

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ελαφρώς συγχυσμένη ήταν τις τελευταίες ημέρες η ΔΗΚΟαναθρεμμένη, αγαπημένη μου Φωτούλα. Όχι μόνο για "τα παιχνίδια εξουσίας" που παίζονται για τα όργανα του κομματός της αλλά και για την "υποβόσκουσα αντιπαράθεση" για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών.

Όπως με ενημέρωσε το τελευταίο καιρό συζητείται έντονα ποια ονόματα θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ με τον ανταγωνισμό να έχει ανάψει πολύ πριν ανάψει η επίσημη συζήτηση για το όλο θέμα.
Μεταξύ των ονομάτων που συζητούνται, όπως μου είπε, είναι αυτό της Αναστασίας Παπαδοπούλου αλλά και του Μάρκου Κυπριανού. Κάποιοι βάζουν στο κάδρο και τον Παύλο Μυλωνά, "παρά το ότι ο ίδιος δεν εκφράζεται και φαίνεται να αρκείται με τον ρόλο του εκπροσώπου του κόμματος", όπως η Φωτούλα υποστηρίζει.

Σημειώνει μάλιστα ότι "ο Μυλωνάς είναι αν μη τι άλλο επαγγελματίας του χώρου και γνωρίζει πώς να χειριστεί καταστάσεις στη δημόσια σφαίρα". Από την άλλη μου αποκάλυψε πως ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος έθετε πρόσφατα το ερώτημα "μήπως ο Μυλωνάς παραείναι συναισθηματικός για αυτό το πόστο" ενθυμούμενος περιπτώσεις του παρελθόντος που ως δημοσιογράφος επέκρινε και μάλιστα δηκτικά καταστάσεις με τις οποίες διαφωνούσε. "Σίγουρα δεν έχει τη γραφικότητα του Άθω αλλά μια καλή επικοινωνία με τους συναδέλφους του νομίζω πως μπορούμε να του την πιστώσουμε" κατέληξε η Φωτούλα.

Για το θέμα των ευρωεκλογών επέμεινε πως τα ονόματα και της Αναστασίας και του Μάρκου προκαλούν αντιδράσεις με το σκεπτικό ότι αποκλείουν νέα πρόσωπα.
"Το μόνο σίγουρο όνομα στο ευρωψηφοδέλτιο είναι προς το παρόν ο Μαυρίδης. Αυτός κι αν νιώθει δυνατά την ανάσα των άλλων δύο πιθανολογούμενων ανθυποψηφίων του!" μου είπε σημειώνοντας πως άκουσε και για ένα άλλο όνομα-έκπληξη και μάλιστα γυναίκας, το οποίο δεν μου έκανε τη χάρη να μου το αποκαλύψει.

Στον λάκκο που έσκαψε έπεσε τελικά ο Άντρος Κυπριανού και η επικοινωνιακή ομάδα του ΑΚΕΛ. Το θέμα μάλιστα σχολιάστηκε χθες και στα ψηλά πατώματα του κόμματος, όπως μου ανέφερε η αξιόπιστη κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στο ΑΚΕΛ και ακόμα περισσότερα.

Το θέμα ήταν οι "λυσσαλέες" επικρίσεις του κυρίου Άντρου κατά του Αναστασιάδη για το αδιέξοδο στο Κυπριακό. Μάλιστα χθες δέχθηκε τρεις αντεπιθέσεις η επικοινωνιακή τακτική της Εζεκία Παπαϊωάννου: και από τον Φούλη που έκανε ένα σύντομο διάλειμμα από τις διεθνείς του υποχρεώσεις μέχρι να ξαναφύγει, και από τον Πρίγκιπα Νικόλαο και από την κυβέρνηση.

Ωστόσο αυτό που συζητήθηκε σε ένα σύντομο και ολίγον... συνωμοτικό πηγαδάκι μεταξύ ΑΚΕΛικών στελεχών ήταν "το timing του Άντρου και του Στεφάνου". Όπως ανέφερε ένα εκ των στελεχών, σύμφωνα πάντα με την κυρία Γιαννούλα, χειρότερη στιγμή δεν μπορούσε να βρει το ΑΚΕΛ να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι ενισχύει την Άγκυρα ενώ την ίδια ώρα κυκλοφορούσαν τα συμπεράσματα που υιοθέτησε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στα συμπεράσματα αυτά ως γνωστόν η Τουρκία καταγγέλλεται ξεκάθαρα (από τις ελάχιστες φορές) για τη στάση της έναντι της Κύπρου και γίνεται ρητή αναφορά για εκπλήρωση και των κυπρογενών της υποχρεώσεων και για τις ευθύνες της στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων αλλά και της ανάγκης σεβασμού από την Τουρκία της κυριαρχίας της κυπριακής ΑΟΖ και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Οι Ευρωπαίοι την καλούν μάλιστα να αποφεύγει απειλές ή ενέργειες εναντίον κρατών μελών και εκφράζουν την έντονη καταδίκη τους για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ίσως όλα αυτά να είχε υπόψη του το ΑΚΕΛικό στέλεχος που φέρεται να σιγοψιθύρισε ότι "τελικά έχει δίκαιο ο Νικόλας πως το μόνο που εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι είναι οι δηλώσεις του Άντρου για τον αδιάλλακτο Αναστασιάδη".

"Το θέμα όμως είναι να τολμούν να τα λένε και δημόσια και κυρίως μπροστά στον κύριο Άντρο και να μην φοβούνται πως θα βρεθούν εκτός κόμματος με συνοπτικές διαδικασίες", κατέληξε η κυρία Γιαννούλα.
Από άλλη πηγή μου, από το κόμμα του λαού, ακούω πως η μηδενιστική πολιτική που ακολουθεί τελευταία η ΑΚΕΛική ηγεσία συζητείται έντονα και στη βάση του κόμματος. "Ωστόσο για κάποιο λόγο φαίνεται να αγνοούν τα μηνύματα που φθάνουν από τη βάση, ακόμα και από τον ίδιο τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ Σταύρο Μαλά ότι η μηδενιστική πολιτική έχει στην ουσία απομονώσει το ΑΚΕΛ που μόνο του πια ακολουθεί τον δικό του δρόμο ξεμακραίνοντας από τους Ελληνοκύπριους και πλησιάζοντας μόνο προς τους Τούρκους και τους Τουρκοκύπριους", σημείωσε η πηγή μου.

ΚΟΥΪΖ: Αληθεύει ότι μια δημοσκόπηση που κυκλοφορεί σε υπουργικά γραφεία έχει ταράξει πολλούς; Όχι μόνον υπουργούς αλλά και... υψηλότερους;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

ΓεΣΥ: Εμμένει στη θέση του για άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής ο ΠΙΣ

«Yπουργέ, ο ιστάμενος στα αριστερά σου γιατρός δεν επιθυμεί να δει το ΓΕΣΥ να εργάζεται, αν δεν το ...»
ΑΚΑ  |  08:53

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση