ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:39
 

#PoliticsBlog Το φάντασμα του Τάσσου και οι ανταύγειες της Χρυσταλλούς

= ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Άργησε η δικαίωση του Τάσσου αλλά ήρθε! Χθες ο Healthy απάντησε έμμεσα αλλά κατηγορηματικά στον Άντρο, ότι τώρα δικαιώνεται ο μεγάλος πολιτικός του αντίπαλος! Ήταν η στιγμή που ο Νικόλας και οι άλλοι έτριβαν τα χέρια και ο Άντρος έτριζε τα δόντια!

Πώς συνέβη και εμφανίστηκε χθες ετεροχρονισμένα το φάντασμα του Τάσσου στο Προεδρικό;

Σε μια στιγμή έντασης, με τον Healthy να υποδεικνύει στον Άντρο ότι "δεν πρόκειται να διαλύσουμε το κράτος για μια λύση που δεν θα είναι λειτουργική". Η απάντηση του Άντρου αιφνιδίασε. Κάποιοι υποστήριξαν ότι ο Healthy δεν περίμενε την ατάκα και έπεσε στην παγίδα του ΑΚΕΛιστή ηγέτη: "Τώρα δικαιώνεις τον Τάσσο! Γιατί τότε τον κατηγορούσες;". O Healthy αμήχανος του απάντησε αυθόρμητα, όπως το συνηθίζει τελευταία: "Γιατί τώρα τα βιώνω"!!!

-"Απόν αππέξω του χορού" ή "γύρω, γύρω όλοι"; ή μήπως και τα δύο βρίσκουν πλήρη εφαρμογή σε ένα Εθνικό Συμβούλιο που θυμίζει ολοένα οτιδήποτε άλλο απ' ότι θα έπρεπε να είναι... 

Μάθατε και γιατί δεν εκδόθηκε τελικά κοινό ανακοινωθέν από το Εθνικό Συμβούλιο, όπως είχε εισηγηθεί ο Γιώργος Λιλλήκας; 

Πρωταγωνιστής και εδώ ο Άντρος. Η επιμονή του να περιληφθεί στο κοινό ανακοινωθέν αναφορά στην ΔΔΟ και η άρνηση των άλλων κομμάτων οδήγησε σε μίνι σύρραξη. Το αποτέλεσμα ήταν να ματαιωθεί η προσπάθεια για κοινή ανακοίνωση. Αν μη τι άλλο θυμήθηκαν όλοι παλιούς, κακούς καιρούς αλλοτινών Εθνικών Συμβουλίων. 

-Σαν πολλά φαντάσματα να μαζεύτηκαν;

Σε ένα μήνα από σήμερα και για ένα διήμερο θα καταθέτει στην ερευνητική επιτροπή για τον Συνεργατισμό ο Χάρης. Βλέπω την Χαραυγή να βγαίνει με ειδική έκδοση!

Και έχει να πει πολλά. Ίσως περισσότερα απ' όσα και ο ίδιος νομίζει, αφού θα είναι στους τελευταίους (μπορεί και ο τελευταίος) που θα "ανακρίνει" η Επιτροπή.  Όπως με ενημέρωσε πηγή που γνωρίζει, οι ερωτήσεις που έχουν μαζευτεί είναι πολλές και αφορούν όλο το φάσμα της τραγικής υπόθεσης. Θεωρείται μάλιστα σίγουρο πως οι ερωτήσεις θα αυξηθούν μέχρι την κρίσιμη ώρα.  Αξιοσημείωτη είναι και η πληροφορία ότι μετά την κατάθεση του Χάρη τα μέλη της Επιτροπής θα αρχίσουν την συγγραφή του πορίσματος. Οπόταν η δική του κατάθεση κρίνεται ως ορόσημο στην έρευνα. 

Με τις μέχρι τώρα προβλέψεις το πόρισμα θα παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα τον Ιανουάριο του 2019. Αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει...

Για όσους αγωνιούν πότε θα καταθέσει η Διοικήτρια Χρυστάλλα, κοινώς Χρυσταλλού, οι πηγές μου αναφέρουν πως θα είναι εντός Νοεμβρίου...

Μια και ανέφερα την Χρυσταλλού, θυμήθηκα την κατάθεση του Κώστα Μελά, προχθές στην Επιτροπή για τον Συνεργατισμό. Μια κατάθεση καταπέλτη κατά της Κεντρικής Τράπεζας στην οποία έριξε την κύρια ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Όπως είπε η Κεντρική έβλεπε πως δεν εφαρμοζόταν ο κώδικας χειρισμού των ΜΕΔ που η ίδια είχε εκδώσει και "δεν έκανε απολύτως τίποτα".

"Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που κατέρρευσε ο Συνεργατισμός" υποστήριξε ο Μελάς, σημειώνοντας ότι «οι Ευρωπαίοι έκαναν ότι μπορούσαν για να μας υποδείξουν πως να χειριστούμε τα ΜΕΔ με συνεχή έγγραφα που μας έστελναν, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου δεν έκανε τίποτα». 

Και συμπλήρωσε: "Ειδικά για την Κύπρο που αντιμετώπιζε το τεράστιο πρόβλημα των ΜΕΔ και ήταν ωρολογιακή βόμβα που το αναγνώριζαν όλοι, η ΚΤΚ δεν έκανε τίποτα από εκείνα που έπρεπε να κάνει για να υποχρεώσει την διοίκηση του Συνεργατισμού να ακολουθήσει τις οδηγίες που τις υποδείκνυαν οι Ευρωπαίοι, ανέφερε και πρόσθεσε ότι εκείνα που έκαναν ήταν να παραπέμπουν σε διαιτησίες". Αυτά προχθές. 

-Λέτε να κοιμήθηκε η Χρυσταλλού όταν τα άκουσε;

Χθές υπήρξαν και άλλες σημαντικές αποκαλύψεις στην Επιτροπή. Ακούστηκαν απίστευτες καταγγελίες για την ΣΠΕ Αθηένου για δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ημέτερους τα οποία κατέληξαν ΜΕΔ. 

-Συνηθισμένη πρακτική θα μου πείτε...

Όλα αυτά αυξάνουν το ενδιαφέρον για την θεαματική, όπως αναμένεται. εμφάνιση της Χρυστάλλας. Και τις απαντήσεις της βεβαίως. Κάποιος προχθές ευχήθηκε "οι απαντήσεις της να είναι αντάξιες με τις ανταύγειες της που τόσο επιμελείται"... 

ΚΟΥΪΖ: Γιατί ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών κατήγγειλε τόσο ξεκάθαρα ενέργειες της cobalt που, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, την οδήγησαν στο κλείσιμο; Όλοι θυμόμαστε έναν ολιγομίλητο και προσεκτικό Αλέκο Μιχαηλίδη. Τι άλλαξε και τα είπε ξαφνικά έξω από τα δόντια; Η απάντηση αύριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:23

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X