ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:52
 

#PoliticsBlog Το 'ναι' του Healthy, η αγανάκτηση του Άντρου και τα... 13 σημεία

= ΠΕΜΠΤΗ 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πρωί-πρωί ο Healthy Nic θα ασχοληθεί με την πρόταση που τον περιμένει στο γραφείο του για την κρίση στην Παιδεία. Το έντονο παρασκήνιο της Τετάρτης γέννησε, όπως πληροφορούμαι, με ιδιαίτερη συμβολή της Ζέτας, μια νέα σύγκλιση και με το "ναι" του Healthy όλα τα μέτρα μπαίνουν στο συρτάρι. 

Πηγή μου από τον Λόφο της εξουσίας μου έλεγε πως "μπορεί ο θυμός του Προέδρου για το παιχνίδι που έπαιξαν οι συνδικαλιστές να μην έχει ξεθυμάνει αλλά δεν υπάρχει χρόνος ούτε για θυμούς, ούτε για υπερβολές. Τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν ομαλά". Τα πιο πάνω λόγια, όπως μου έλεγε η πηγή μου είναι του ίδιου του Προέδρου ο οποίος θέλει όσο ποτέ μια εκτόνωση για να μπορέσει να αφιερωθεί στα άλλα σημαντικά που έχει στην ατζέντα του με πρώτο το Κυπριακό.

Και ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη η στάση για εκτόνωση της έντασης από την πλευρά των συνδικαλιστών τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Αν και μετά τη νέα πρόταση της κυβέρνησης υπήρξε θετική καταρχήν αντίδραση οι συνδικαλιστές παραμένουν σε απόσταση και θα λάβουν αποφάσεις σήμερα σε κοινές συναντήσεις. Πηγή μου που γνωρίζει μου έλεγε πως "είναι φανερό ότι οι ηγέτες των εκπαιδευτικών βρίσκονται σε δύσκολη θέση αφού καλούνται να αποφασίσουν υπό το βάρος της τεράστιας πορείας αλλά και του βροντερού "όχι" στο χθεσινό δημοψήφισμα". Το δίλημμα των συνδικαλιστών είναι, σύμφωνα με την πηγή μου, μήπως θεωρηθεί ότι με μια απάντηση που θα αναιρεί προηγούμενες θέσεις τους θα προκαλέσει μεγάλα εσωτερικά προβλήματα. Κάποιοι εκπαιδευτικοί, ορμώμενοι όχι μόνο από εκπαιδευτικά κίνητρα ζητούν "πόλεμο μέχρι τέλους" ενώ άλλοι ξεκαθαρίζουν πως η θέση του εκπαιδευτικού κόσμου είναι ξεκάθαρη μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς όμως έντονα απασχολούν οι εξελίξεις στην Παιδεία και τον Άντρο Κυπριανού. Χθες ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που αυθόρμητα πήρε το τηλέφωνο και παρενέβη στο "Πρωινό Δρομολόγιο" του ΡΙΚ για να δηλώσει την ανησυχία του και την αντίθεση του στη νέα κυβερνητική πρόταση πριν το πράξουν οι ίδιες οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών. Ο Άντρος Κυπριανού έκανε λόγο για υποτίμηση της νοημοσύνης και για κοροϊδία από την κυβέρνηση την οποία ο ίδιος δεν ανέχεται! Είπε ακόμα πως αν επιτραπεί στην κυβέρνηση να παραβιάζει διαδικασίες που καθιερώθηκαν για δεκαετίες στην παιδεία, έτσι θα λειτουργήσει και σε όλους τους τομείς!
"Η στάση του θύμισε την αντίδραση της Τουρκίας με τα 13 σημεία του Μακαρίου, που έτρεξε να αποφασίσει πριν καν τα μελετήσουν και τοποθετηθούν οι Τουρκοκύπριοι" σχολίαζε χθες γνωστός πολιτικός, υποστηρίζοντας πως "ήταν τουλάχιστον άκομψη η ολοφάνερη παρέμβασή του Άντρου που έλαβε όμως πληρωμένη απάντηση από τον Προδρόμου". Για την ιστορία, ο Πρόδρομος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον αέρα μιλώντας στη συγκεκριμένη εκπομπή απάντησε στον Άντρο πως "είναι δικαίωμα του ΑΚΕΛ να ενοχλείται και να ανησυχεί από το ενδεχόμενο άρσης του αδιεξόδου".

Η πιο ωραία στιγμή της παρέμβασης του Άντρου ήταν όταν δήλωσε στον αέρα πως αποφάσισε αυθόρμητα να παρέμβει και να εκφράσει την διαφωνία του "ως ένας απλός πολίτης". "Ε, όχι και ως ένας απλός πολίτης!" του επεσήμανε η δημοσιογράφος Ελένη Βρετού που συντόνιζε...


----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Συμβούλιο Αρχηγών και τα καυτά ερωτήματα στον Healthy

«Ο δημοσιογράφος που δήθεν διερωτάται ποιος διχάζει το λαό μάλλον σε άλλο πλανήτη ζούσε τα τελευταία ...»
leo  |  13:11

Τσαβούσογλου: Σύντομα στέλνουμε και τέταρτο πλοίο στην Αν. Μεσόγειο

«Τα ημίμετρα που ζήτησε η πλευρά μας (και έλαβε) έδωσαν το μήνυμα στην Τουρκία πως μπορεί να συνεχίσει ...»
Ένας Πολίτης  |  12:54

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία

«Ο μόνος που θα τη γονατίσει είσαι εσύ!!! »
ΑΚΑ  |  09:34

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X