ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:08
 

#PoliticsBlog Το νέο άδειασμα της Αλληλεγγύης και το... στοίχημα του Λιλλήκα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλη συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Συμμαχία Πολιτών για τις δημοσκοπήσεις. "Εκείνο που συζητείται είναι το κατά πόσον η θέση που δίνουν στον Γιώργο Λιλλήκα είναι συνειδητά παραποιημένη ή απλά λανθασμένη", μου ανέφερε πηγή μου στο κίνημα. Κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Λιλλήκα τέταρτο στη σειρά των υποψήφιων προέδρων και μία, όπως γράφτηκε, τον θέλει να έρχεται πέμπτος, πίσω ακόμη και από τον Χρίστου του ΕΛΑΜ.
"Στη Συμμαχία δεν μπορούν με τίποτα να πιστέψουν ότι ο Γιώργος θα λάβει μονοψήφιο ποσοστό", επέμεινε η πηγή μου...
Σταθερή θέση του Γιώργου Λιλλήκα, όχι μόνο σε αυτές αλλά και στις προηγούμενες προεδρικές, είναι ότι οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν. Και το 2013 όντως επιβεβαιώθηκε... Προχθές μάλιστα δήλωσε στον Alpha πως ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Μάλιστα δήλωσε ότι μπορεί να βάλει στοίχημα με όποιον θέλει ότι "οι δημοσκοπήσεις που δεν είναι στημένες, δεν πρόκειται να επιβεβαιωθούν"...

Αδειάζει κι άλλο το Κίνημα Αλληλεγγύη...
Άλλα 100 άτομα με γραπτή τους δήλωση συμπαρατάσσονται με τους 133 που έφυγαν πρώτοι και τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη. Ως γνωστόν, η Ελένη Θεοχάρους είχε χαρακτηρίσει την πρώτη φυγή ως "βόμβα κρότου λάμψης" και ανέφερε ότι αριθμός από τα αποχωρούντα μέλη δεν ήταν κανονικά μέλη του κινήματος...
Η ανακοίνωση προκάλεσε όπως αναμενόταν προβληματισμό και αγωνία στις δυνάμεις της αλλαγής που στηρίζουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο.
Όπως μαθαίνω υπάρχει στα σκαριά και μια ακόμα προσπάθεια για μαζική φυγή από άλλο κόμμα της αλλαγής, αλλά δεν είναι σίγουρο εάν τελικά θα ολοκληρωθεί...

Συγχαρητήρια από πλήθος κόσμου έφθασαν στο αρχηγείο αστυνομίας για τους αστυνομικούς που πλήρωσαν τη διατροφή γυναίκας η οποία αυτόβουλα πήγε στην Αστυνομία Λεμεσού και ζήτησε να τη συλλάβουν αφού δεν είχε να πληρώσει τα δύο εντάλματα που εκκρεμούσαν εναντίον της. Όπως πληροφορήθηκα η ανθρώπινη αντιμετώπιση της οποίας έτυχε η γυναίκα εκτιμήθηκε ιδιαίτερα και από την ηγεσία της αστυνομίας.
Εξάλλου, ο ίδιος ο αρχηγός Ζαχαρίας Χρυσοστόμου επανειλημμένα τονίζει, από τον καιρό που ήταν υπεύθυνος στην Αστυνομική Ακαδημία, ότι θα πρέπει να φαίνεται προς τα έξω "αυτό που αποκαλούμε ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας" το οποίο ο ίδιος είχε την ευκαιρία να δει υπηρεσιακά, σε πολλές περιπτώσεις.

Μετά την αποφυλάκισή του ο Βενιζέλος Ζανέττος με μια σειρά από άρθρα του καταφέρεται κατά της κυβέρνησης Αναστασιάδη, την οποία ως γνωστόν έχει άχτι, λόγω και της φυλάκισής του.
Στο τελευταίο του άρθρο όμως, (δες στην ηλεκτρονική πύλη του ΑΚΕΛ dialogos.com.cy), ο τέως "πολιτικός κρατούμενος" καταφέρεται εντόνως κατά του Κώστα Κληρίδη! Αφορμή είναι το... κουζούι από την Αίγυπτο για το οποίο ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι θα μπορούσε χωρίς πρόβλημα να δωριστεί στον Σίσι από τον Αναστασιάδη.
Ο Ζανέττος σε ένα πολύ σουρεάλ κείμενο αρχίζει επικρίνοντας τη γνωμάτευση του Κληρίδη και επεκτείνεται στον κατά τα άλλα λαλίστατο Ιωνά και διερωτάται εάν αυτός "δεν φέρει καμιά ευθύνη γι' αυτό το κατάντημα;" Και καταλήγει χωρίς πολλά, πολλά ότι "η υπόθεση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα τσαλαπατήματος των θεσμών του κράτους, μέσα τα οποία χρησιμοποιούν οι κυβερνώντες για να προστατεύσουν ημετέρους ενόψει προεκλογικής περιόδου"...

Κι από το Αιγυπτιακό κουζούι καταλήγει στο εξής εκπληκτικό συμπέρασμα: "Γι’ αυτούς τους λόγους οι πολίτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραπλανηθούν για δεύτερη φορά και να δώσουν την ψήφο τους σε αυτούς που τους κορόιδευαν και τους ξεγελούσαν για τόσα χρόνια. Ο κυπριακός λαός έχει επιλογή σε αυτές τις εκλογές και αυτή είναι η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, μια υποψηφιότητα που εγγυάται την πρόοδο, την ειλικρίνεια και τη βεβαιότητα για μια σταθερή πορεία τόσο στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο πολιτικό μας πρόβλημα όσο και στα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα που απασχολούν τον καθένα από εμάς"!


ΚΟΥΪΖ: Ποιος επιτελάρχης υποψήφιου προέδρου παρουσίασε τρεις προτάσεις για "ανελέητη κριτική" σε κρίσιμα θέματα κατά της κυβέρνησης Αναστασιάδη αλλά δεν έγιναν αποδεκτές από τον υποψήφιό του;

--------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X