ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:24
 

#PoliticsBlog Το νέο κτύπημα από τις φυλές του Προεδρικού, ο αδύναμος κρίκος και η Ομόνοια

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Οι φυλές του Προεδρικού ξαναχτυπούν, παρά την κρίση στην ΑΟΖ, τα τρεχάματα του Νίκαρου στην Ευρώπη και την άτυπη ανακωχή. 

Έγκυρη πηγή μου αναφέρεται "σε σπόντες και αβολίδωτα" που εκτοξεύονται από τις δύο κύριες φυλές με συγκεκριμένους στόχους. Μάλιστα κάποια από τα βλήματα στοχεύουν ξεκάθαρα τους χειρισμούς που έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι να μας πιάσουν στον ύπνο. 

"Κάποιος ή κάποιοι έχουν χειριστεί αυτά τα θέματα. Κάποιος ή κάποιοι ευθύνονται. Κάποιος ή κάποιοι δεν σηκώθηκαν από τον καναπέ να πάρουν τρία τηλέφωνα και να διασφαλίσουν την ομαλή ροή του Saipem 12000 και μας έχουν μετατρέψει στον πιο αδύναμο κρίκο", επαναλάμβανε χθες κάποιος που φαίνεται πως παρακολουθεί την εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος τόσο στενά όσο και τις εξελίξεις στο Μέγαρο.

Ο ίδιος παράγων, γνωστός για το βιτριολικό του χιούμορ σχολίαζε πως η κρατική ιταλική ΕΝΙ εκείνο που κάνει προς το παρόν είναι "να εγκαταλείπει τη Σουπιά και να ρίχνει μελάνι". Όπως εξήγησε, η στάση του CEO της ΕΝΙ Descakzi εμπλέκει την Τουρκία σε ένα θέμα που αφορά ξεκάθαρα την Κύπρο με την οποία η εταιρεία έχει σχετικές συμβάσεις. "Είναι οι απόψεις του Descakzi προσωπικές, αφορούν μόνο την εταιρεία ή και την Ιταλική κυβέρνηση;" είναι το ερώτημα που τίθεται. 

Απ' ότι μαθαίνω από πηγή μου στις συννεφιασμένες Βρυξέλλες το ίδιο ερώτημα μαζί με άλλα ετοιμάζονται να θέσουν σήμερα στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζεντιλόνι οι Αναστασιάδης και Τσίπρας, λειτουργώντας ως δίδυμο. "Πάντως ο πρωθυπουργός άλλα τους έλεγε τον Ιανουάριο στην Ρώμη" συμπλήρωσε ο παράγων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δίδυμο Αναστασιάδη-Τσίπρα ελπίζουν πως οι χειρισμοί στο άτυπο Συμβούλιο και ειδικά η συνάντηση που θα έχουν με τον Μακρόν, "κάτι θα βγάλει..."

Στην ερώτησή μου εάν παίζει η ακύρωση της Συνάντησης Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας στη Βάρνα η απάντηση του ήταν μονολεκτική: "παίζει!".   

Παράπονα για την παραγνώριση του πολυδιαφημισμένου και πολυσυζητημένου Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών έχουν ακουστεί πέριξ του Λόφου της Εξουσίας. Ο πολύξερος κύριος Πάμπος από το Μέγαρο με ενημέρωσε χθες ότι κάποιοι έθεσαν το ερώτημα: Πώς συμβαίνει να υπάρχει ένα τέτοιο Συμβούλιο και να μην συνέρχεται για την μεγαλύτερη γεωστρατηγική κρίση που βιώνουμε; 

Ο κύριος Πάμπος δεν ήταν σίγουρος εάν ο Νίκαρος ξέχασε στην κυριολεξία ότι είχε δημιουργήσει ένα τέτοιο Συμβούλιο ή το "ξέχασε" λόγω πίεσης, τρεχάματος ή και για κάποιον άλλο λόγο.

Ωστόσο με διαβεβαίωσε για δύο πράγματα: α) Ότι ο Πρόεδρος έχει λίστα για τα νέα μέλη που θα διορίσει στο συγκεκριμένο Συμβούλιο και β) Είναι απολύτως βέβαιο ότι κάποια από τα μέλη του Συμβουλίου θα βρουν τρόπο να προβάλουν τις απόψεις τους, ακόμα και αν δεν τους τις έχει ζητήσει ο Νίκαρος...

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομόνοια προεκτείνονται και στο κόμμα του λαού, παρά τα όσα κατά καιρούς αναφέρει ο Άντρος Κυπριανού για την... απόσταση που το χωρίζει από το τριφύλλι. Η κυρία Γιαννούλλα, που ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, με ενημέρωσε πως στα ψηλά δώματα του κόμματος διεξάχθηκε ένας διάλογος για τις εξελίξεις στην ομαδάρα που "πολύ λίγο διέφερε από τους ανταγωνισμούς κάποιων άγριων οπαδών της".

----------------------- 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X