ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

#PoliticsBlog Το πυρ και το άχτιν κατά Χάρη, ο κοντός με τη γραβάτα 2 και μια μπουκιά...

= ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Την Παρασκευή, ενώ όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί κάποιοι είχαν άλλο ως κύριο θέμα συζήτησης: Τη συντονισμένη από τρεις τουλάχιστον σκοπευτές επίθεση κατά του Χάρη Γεωργιάδη. Πηγή που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα  επέμεινε πως η επίθεση οργανώθηκε με επιμέλεια πριν εξαπολυθεί και την απέδωσε στο «άχτιν» γενικού ελεγκτή και γενικού εισαγγελέα κατά του Χάρη και το γενικό «άχτιν» της Ειρήνης Χαραλαμπίδου «κατά πάντων». 

Όπως μου ανέφερε: Η επίθεση κατά του Χάρη από Οδυσσέα και Κληρίδη έχει ουρά... Ο γενικός ελεγκτής ποτέ δεν χώνεψε το stop που του έθεσε ο Χάρης όταν ήθελε να λάβει πολιτική απόφαση για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς. Ωστόσο, η μεγάλη... ήρθε όταν ο Χάρης έκοψε τη φόρα και στον γενικό ελεγκτή και στον γενικό εισαγγελέα που ήθελαν οικονομική ανεξαρτησία, προσλήψεις και δαπάνες χωρίς έλεγχο. Πέρσι τέτοιο καιρό υπήρξε έντονη δημόσια συζήτηση για την πρόταση νόμου που υπέβαλαν από κοινού η Ειρήνη Χαραλαμπίδου και ο Γιώργος Περδίκης. Μια συζήτηση η οποία επανέρχεται συχνά-πυκνά, ιδιαίτερα μέσα από τις σελίδες του «Φιλελεύθερου». Σε βαθμό που βουλευτές και δημοσιογράφοι να διερωτώνται πια φανερά: «Ποια γραμμή συνδέει τον Οδυσσέα, την Ειρήνη και τον ‘Φιλελεύθερο’;».

Πρόσφατα, σε δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» για την οικονομική ανεξαρτησία της Βουλής υπήρξε και ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη οικονομικής αυτονόμησης και του γενικού ελεγκτή και του γενικού εισαγγελέα. Μάλιστα, ο «Φιλελεύθερος» έγραφε ως επιχείρημα: «Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο κ. Μιχαηλίδης, για να προσλάβει έστω και μια καθαρίστρια στην Υπηρεσία του, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του Χάρη Γεωργιάδη»...

Μέχρι προχθές που «Φιλελεύθερος», «Χαραυγή», Ειρήνη και Οδυσσέας απέκτησαν κοινή γλώσσα, κοινά επιχειρήματα και κοινές λέξεις για να υποστηρίξουν από κοινού τα αιτήματα του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις! Και όλα σε μια ανεπανάληπτη σύμπτωση: Να γράφει το θέμα η Ειρήνη και την ημέρα που ορίζεται για συζήτηση στη Βουλή να βγαίνει το θέμα του «Φιλελευθέρου» και της «Χαραυγής» λες και το έγραψε ο ίδιος ο Οδυσσέας! Τυχαίο; 

Παρακολουθώντας τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή διερωτάται κάποιος πώς συμβαίνει ο γενικός ελεγκτής να χρησιμοποιεί νομικά επιχειρήματα και να ζητά ποινική δίωξη του Χάρη ενώ ούτε νομικός είναι, ούτε νομικό τμήμα διαθέτει η υπηρεσία του... Από την άλλη, η τοποθέτηση Κληρίδη, περί αντισυνταγματικότητας της απόφασης του Υπουργικού σε κάποιους προκάλεσε πονηρά χαμόγελα. Ένας βουλευτής μάλιστα διερωτήθηκε: «Και τι έκανε ο γενικός εισαγγελέας για να αποτραπεί αυτή η απόφαση; Ποια συμβουλή έδωσε στον Χάρη και στο Υπουργικό;»

 

Ο κοντός με τη γραβάτα επανήλθε με νέο σόου στο Twitter! Για τον Φούλη αναφέρομαι που σε λίγο θα μοιάζει με πρωταγωνιστή στο «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!». Αλήθεια τώρα πιστεύει πως ο κόσμος γελά με το επαναλαμβανόμενο χιούμορ που κάνει για το ύψος του; 

Τις προάλλες γέμισε το Twitter με φωτογραφίες και κολλάζ με τον ίδιο να βρίσκεται δίπλα από πανύψηλους αξιωματούχους που συνάντησε στις Βρυξέλλες. Αργότερα ανάρτησε και μια φωτογραφία του τέως υπουργού Μεταφορών Δημητριάδη τον οποίο καλούσε σε συνάντηση για να νιώσει ψηλός (sic). Προχθές ξανακτύπησε με δύο φωτογραφίες να αγκαλιάζει κάποιον ψηλό που στη μία φωτογραφία είναι όρθιος και στην άλλη είναι καθιστός και να γράφει στη λεζάντα: «Τελικά ανακάλυψα τον τρόπο πως να είμαι γίγαντας! Απλά βάζεις τους ψηλούς να κάθονται στην καρέκλα τους!».

Η απάντηση κάποιου από τους ακόλουθούς του στο Twitter ήταν χαρακτηριστική: «Μα το χιούμορ σου Φούλη μου περιορίζεται στα του ύψους σου;».

Υψηλόβαθμο, συναγερμικό, στέλεχος είχε δηλώσει μήνες πριν σε πηγαδάκι συναγερμικών: «Αν τον νοιαζόμαστε θα πρέπει κάποια στιγμή να του κόψουμε για λίγο το Twitter».

Μεγάλη συζήτηση γίνεται μεταξύ δημοσιογράφων για τη μαεστρία με την οποία χειρίζεται ΜΜΕ και λειτουργούς του τύπου ο ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι, ο συμπαθής κατά τα άλλα ΥΠΕΞ, στην προσπάθεια του να είναι με «όλους και όλα» καλός χάνει σε αξιοπιστία. 

Ιδιαίτερα συζητήθηκε η τελευταία του πρωτοβουλία να αναλάβει τη μεταναστευτική πολιτική «σαν μπουκιά από το στόμα του Πετρίδη», του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού. «Ειδικά σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να ήταν λιγότερο ενθουσιώδης, ιδιαίτερα όταν είχε άλλες πέντε υποθέσεις να τρέχουν την ίδια μέρα», σχολίασε συνάδελφος.

 

ΚΟΥΪΖ: Ποιος ήταν έτοιμος για διορισμό στην Κεντρική Τράπεζα από τον Healthy αλλά τελευταία στιγμή, ύστερα από φωνές, νεύρα και αντιπαραθέσεις η θέση δόθηκε στον Μάκη Κεραυνό; Αποκαλύψεις στη στήλη της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X