ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:45
 

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Άλλη μια ήττα βιώνει και η πολιτεία και ο απλός πολίτης από την απόφαση του Κακουργιοδικείου να αθωώσει και  απαλλάξει όλους τους κατηγορούμενους (Θεόδωρο Αριστοδήμου, Ανδρέα Αρτέμη, Γιάννη Πεχλιβανίδη και Γιάννη Κυπρή) από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν και να βρει ένοχους μόνο σε μία κατηγορία την Τράπεζα Κύπρου και τον Ανδρέα Ηλιάδη. 

Τα σχόλια που ακούστηκαν για την απόφαση ήσαν ποικίλα, από προχειρότητα και ανικανότητα της Νομικής Υπηρεσίας μέχρι το χάσιμο για πάντα της ευκαιρίας να καταδικαστούν όσοι ευθύνονται για το μεγάλο έγκλημα κατά της οικονομίας. 

"Κανένας δεν ήθελε να καταδικαστούν αθώοι ή να καταδικαστούν οπωσδήποτε τα συγκεκριμένα άτομα που οδηγήθηκαν στο δικαστήριο. Εκείνο που έφερε τεράστια απογοήτευση είναι που και αυτή η υπόθεση, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, επιβεβαιώνει πως η ατιμωρησία θριαμβεύει" δήλωνε χθες πολιτικός που ασχολήθηκε πολύ με τα θέματα της οικονομίας. Ο ίδιος ανέφερε ότι "μαζί με την ατιμωρησία θριαμβεύει και η ανικανότητα των αρχών να χειριστούν τις σημαντικότερες υποθέσεις που καθορίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Πολιτεία και τους θεσμούς" Και κατέληξε: "κάποιοι με δηλώσεις-πυροτεχνήματα προμήνυαν πως θα τις φέρουν σε πέρας τις υποθέσεις και θα λάμψει η δικαιοσύνη στα σκάνδαλα κατά της οικονομίας. Αντί αυτού λάμπει η ατιμωρησία, η ανικανότητα και η ανυποληψία..."

Άλλη μια άποψη, που διατυπώθηκε και από πολίτη που συμμετείχε στις πολλές συζητήσεις που διεξάγονται τις τελευταίες ώρες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αξίζει αναφοράς: όπως έγραψε ο πολίτης: "μετά από τέσσερα χρόνια ερευνών με τον Γενικό Εισαγγελέα να ζητά και να λαμβάνει ενισχύσεις σε συμβούλους και ειδικό εξοπλισμό, με έρευνες εντός και εκτός Κύπρου, με ανακρίσεις και ελέγχους και καθυστερήσεις έρχονται τώρα να μας πουν πως σχεδόν έχουν όλα χαθεί! Νιώθουν άραγε αυτοί που έχουν ευθύνη να αποκαλύψουν τους ενόχους της καταστροφής πόσο είναι το βάρος που επωμίστηκαν και πως αυτή είναι δική τους δουλειά και αποτυχία; Πώς μπορεί με τους δικούς τους χειρισμούς να έχει χαθεί για πάντα η ευκαιρία να αποδοθεί η δικαιοσύνη;"  

Σε αγώνα δρόμου για εγγραφή νέων ψηφοφόρων βρίσκονται όλα σχεδόν τα επιτελεία, λίγες μέρες, ώρες πριν να κλείσουν οι εκλογικοί κατάλογοι. Η τελευταία ημέρα για εγγραφή στους καταλόγους είναι η Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και όπως μαθαίνω, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων σχεδόν των επιτελείων, η ροή νέων ψηφοφόρων παραμένει απογοητευτική...

Σύμφωνα με όσα λέγονται σε κομματικά γραφεία, απεσταλμένοι κομμάτων και υποψηφίων πραγματοποιούν καθημερινά επισκέψεις σε σπίτια με νεαρούς ψηφοφόρους προσπαθώντας να τους πείσουν να εγγραφούν αλλά και να ψηφίσουν. Υπάρχει και μια πρωτοφανής ενεργοποίηση των κομματικών νεολαιών, χωρίς ωστόσο όλες αυτές οι προσπάθειες να έχουν σοβαρό αντίκρυσμα. 

Και να ήταν μόνο οι προσπάθειες εντός Κύπρου;...

Κάποια από τα επιτελεία, όπως μαθαίνω, έχουν απλώσει τα δίκτυα τους και εκτός Κύπρου. "Πιέζουν σε μεγάλα κέντρα αποδήμων όπως εγγραφούν οι νέοι στους εκλογικούς καταλόγους αλλά λίγοι είναι αυτοί που φαίνεται να ανταποκρίνονται" μου ανέφερε χθες άτομο που γνωρίζει αριθμούς και στατιστικές.  

Το ίδιο άτομο μου αποκάλυψε ότι "καθημερινά δεν γράφονται περισσότεροι από 500 νέοι ψηφοφόροι και πως μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί μόνον 6000 από τις 40.000 που αναμενόταν να εγγραφούν!" Και πρόσθεσε: "από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα θα δοθεί η μάχη των μαχών για να μαζικές εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους. Κάποιοι υπολόγιζαν ότι θα μπορούσαν να οι νέες εγγραφές ψηφοφόρων θα μπορούσαν να αυξήσουν τα ποσοστά κάποιων υποψηφίων, κάτι που μάλλον απομακρύνεται"

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν, ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου ανέφερε χθες πως ακόμα και στο κόμμα του λαού "επικρατεί μεγάλη απογοήτευση για την αδιαφορία που διαπιστώνεται μεταξύ των νέων". Στέλεχος του κόμματος ανέφερε πρόσφατα πως "τέτοια αδιαφορία πρώτη φορά αντικρίζει και πως αυτό είναι κάτι που προμηνύει μαύρα μαντάτα για την επιβίωση και του ΑΚΕΛ αλλά και όλων των άλλων κομμάτων". 

Όπως μου είπε ο μηχανισμός του κόμματος "θα κινηθεί με τούρπο το τριήμερο αλλά κανείς δεν ελπίζει πλέον σε θαύματα"...

------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑ

Γιατί ο κ. Γενικός δεν επικεντρώθηκε σε πιο σημαντικά και εύκολο να αποδειχτούν θέματα, όπως μ’ αυτούς που έδιναν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις , σ’ αυτούς που ξεπούλησαν τα καταστήματα της Ελλάδας κλπ; Μήπως επειδή απλά ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι κάτι πράττει, γνωρίζοντας εκ των προτέρων (όντας πολύ έμπειρος νομικός) ότι θα έχανε τις υποθέσεις; Και με όλη αυτή τη διαφθορά περιμένουν τα κόμματα (που είναι όλα μπλεγμένα) να υπάρξει ενδιαφέρον από τους νέους. Για να πράξουν τί; Να διαλέξουν ποιού είδους διαφθορά προτιμούν (αριστερή, δεξιά ή δήθεν κεντρώα);

Διερωτώμενος

Να μην διερωτάσαι φίλε μου. Όταν ο κ. Γενικός θέλει πετυχαίνει καταδίκες-Ίδε περίπτωση Ρίκκου

Κώστας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X