ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
 

#PoliticsBlog Το ΤΕΠΑΚ, ο νέος κυκλώνας του Οδυσσέα και αρκετές απολύσεις...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μπορεί το ΤΕΠΑΚ να βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα και στο... μάτι του κυκλώνα λόγω της διασπάθισης πέντε περίπου εκατομμυρίων. Ωστόσο αυτό που μαθαίνω από πηγή μου στην Ελεγκτική Υπηρεσία είναι ότι ο Οδυσσέας Τσακ-Νόρις πολύ σύντομα θα προκαλέσει νέο, δικό του... κυκλώνα με νέες έρευνες για πολύ, πολύ περισσότερα εκατομμύρια. 

Η πηγή μου μου ανέφερε πως βρίσκονται σε προχωρημένη φάση οι έρευνες για τα κτίρια του ΤΕΠΑΚ που αφορούν τεράστια ποσά. Όπως χαρακτηριστικά μου είπε: "Πρόκειται για πολλά εκατομμύρια τα οποία ωχριούν μπροστά στις καταχρήσεις για τις οποίες ερευνάται η Ροζίτα και Σία... Μιλάμε για κτίρια ιδιωτών τα οποία επισκεύασε το ΤΕΠΑΚ πληρώνοντας τεράστια ποσά και μετά τα ενοικίαζε πληρώνοντας χρυσά ενοίκια επειδή ήσαν ανακαινισμένα!"

Αυτό το Φθινόπωρο εξελίσσεται σε ένα από τα πιο αγαπημένα για τα σκανδαλοθηρικά έντυπα...

 Και μια που μίλησα για έντυπα, τα μάθατε τα νέα σε πολύ μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα; Ο εκδότης απολύει κόσμο αβέρτα και κλείνει περιοδικά. Αρκετοί δημοσιογράφοι και τεχνικό προσωπικό θα βρεθούν στον δρόμο πολύ σύντομα. Το περίεργο, όπως ακούω από συναδέλφους από το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι ότι ο συγκεκριμένος εκδότης έχει πρόσφατα δημιουργήσει νέα ΜΜΕ προσλαμβάνοντας νέους υπαλλήλους ενώ πριν από λίγους μήνες υπήρξε άλλο τσουνάμι απολύσεων. Όπως μου ανέφερε συνάδελφος: "Παραδόξως η Ένωση Συντακτών δεν έχει ενημερώσει τα μέλη της για την νέα τάξη πραγμάτων που φαίνεται να διαμορφώνεται στον τύπο αφού οι συγκεκριμένες απολύσεις φαίνεται να αποψιλώνουν και την ίδια την ΕΣΚ και να δημιουργούν ένα νέο τοπίο στον Τύπο. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα συνδικαλιστικά. Μήπως δεν το έχει αντιληφθεί αυτό η ΕΣΚ;" διερωτήθηκε.

Μαθαίνω ακόμα πως μια πολύ μεγάλη εφημερίδα σύντομα θα γίνει πολύ... μικρή. Όπως μου είπε "θα μικρύνει και σε όγκο και σε σχήμα και ίσως, όπως κάποιοι φοβούνται, και σε πωλήσεις..."

Η κυρία Γιαννούλλα η οποία ως γνωστόν, ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμα περισσότερα, με ενημέρωσε για τις επαφές που είχε ο κύριος Άντρος στα κατεχόμενα την περασμένη Τετάρτη. 

Όπως μου είπε, κάποιοι διερωτήθηκαν γιατί έγινε τώρα η συνάντηση του κυρίου Άντρου με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ένα στέλεχος μάλιστα έθεσε ευθέως το ερώτημα εάν είναι τώρα η ώρα για τέτοιου είδους συναντήσεις και κατά πόσον "θα ήμασταν πιο αποτελεσματικοί να είχαμε συναντήσεις με ομάδες του κόμματος μια που φαίνεται ότι φουντώνει ο προεκλογικός και ο Μαλάς χρειάζεται αρκετή βοήθεια;"

Η απάντηση που πήρε από άλλο στέλεχος είναι πως η προσέγγιση με τους Τουρκοκύπριους έχει πάντα τη σημασία της για το ΑΚΕΛ και πως "θα πρέπει να διευθετηθούν και επαφές του Μαλά με Τουρκοκύπριους, και για να πείσει για την πολιτική του υπέρ της λύσης και για να κερδίσει από την επίδραση που μπορεί να ασκούν προοδευτικοί τουρκοκύπριοι σε ελληνοκύπριους με τους οποίους έχουν τακτικές επαφές".

Σύμφωνα πάντα με την κυρία Γιαννούλλα μετά τις εξηγήσεις η απορία του ΑΚΕΛικού στελέχους διευρύνθηκε: "Μα αν δεν έχουμε μαζί μας τους προοδευτικούς ελληνοκύπριους και χρειαζόμαστε τους τουρκοκύπριους για να τους πείσουν μήπως κάτι πάει λάθος;" και κατέληξε: "Μήπως εάν θέλουμε να πείσουμε ότι πραγματικά αγωνιζόμαστε για λύση να πρέπει να αρχίσουμε μια προσπάθεια προσέγγισης με τις πολιτικές δυνάμεις των Ελληνοκυπρίων, αρχίζοντας από τον ΔΗΣΥ με τον οποίο έχουμε τα περισσότερα κοινά σημεία παρά να τρέχουμε στα κατεχομένα; "

"Το θέμα έκλεισε με την απορία αναπάντητη", μου ανέφερε η κυρία Γιαννούλλα...

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση