ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:39
 

#PoliticsBlog Το τεράστιο τραμπολίνο του Προεδρικού και οι απανωτές κωλοτούμπες

= ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Ούτε σε τραμπολίνο να βρίσκονταν ο Healthy Nic και η κυβέρνησή του δεν θα έκαναν τόσες απανωτές κωλοτούμπες!" Η φράση ανήκει σε πολιτικό της κυβερνητικής παράταξης ο οποίος έχει, όπως λέει, απηυδήσει με όσα συμβαίνουν στη δεύτερη πενταετία της "Ασφάλειας, Σταθερότητας, Ανάπτυξης".

Όπως έλεγε ο πολιτικός σε φιλικό πηγαδάκι "μετά το μπάχαλο στην παιδεία ήρθε τώρα το μπάχαλο με τους συνεργάτες του Προέδρου. Και να πεις πως δεν ήξεραν; Τα ίδια και χειρότερα έγιναν με την πρώτη θητεία και την επιλογή των συμβούλων και συνεργατών του Προέδρου. Αυτή τη φορά τα ανέκδοτα που παράγει το Προεδρικό είναι ανεπανάληπτα".

Η αναφορά του έγινε με αφορμή την πρόταση για πρόσληψη συζύγων δημοσιογράφων στο Προεδρικό. Τα ονόματα της Σώτιας Ζένιου και της Κυριακής Μιχαήλ Φραγκέσκου κυκλοφόρησαν σε λίστα του Προεδρικού, και δημοσιοποιήθηκαν. Κάτι που σημαίνει πως έγιναν συζητήσεις και διαβουλεύσεις με τις ίδιες και το Προεδρικό για προώθηση των προσλήψεων. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα ΜΜΕ οι προαναφερθείσες απέσυραν το ενδιαφέρον τους για τις συγκεκριμένες προσλήψεις για να μην στοχοποιηθούν οι σύζυγοί τους, όπως λένε στις επιστολές τους. Μετά από αυτό ο Πρόδρομος του Λόφου βγήκε με επίσημη ανακοίνωση λέγοντάς μας ότι η Διοίκηση Προεδρίας απευθύνθηκε εκ νέου στη Βουλή αποσύροντας το αίτημα για αποδέσμευση σχετικού κονδυλίου και ότι θα επανεξετάσει τρόπους κάλυψης των σχετικών αναγκών".

Και ενώ ο Πρόδρομος και άλλοι κάνουν κωλοτούμπες στο τεράστιο τραμπολίνο του Προεδρικού, μαζί τους θα στριφογυρίζει σύντομα και ο Βίκτωρας "ο οποίος έχει γερό στομάχι και αντέχει τα ενοχλητικά δημοσιεύματα", αρκετοί πια διερωτώνται φωναχτά: Έχει άραγε πάτο έχει η Προεδρική προχειρότητα η οποία φανερά πια προσβάλλει ανθρώπους τους οποίους κατά τα άλλα επιθυμούσε να έχει ως συνεργάτες εντός του Προεδρικού;

Πολυαναμενόμενη είναι η συνάντηση που θα έχει η "ψαρωτική" κυρία Τζέιν Χολ Λουτ με τον Νίκο Κοτζιά στην Αθήνα. Από πηγή μου στην Αθήνα ακούω ότι ο Κοτζιάς τελεί εν αναμονή και αγωνία, μετά από την επικοινωνία που είχε με τη Λευκωσία, για να "διαβάσει" την μυστήρια κυρία και, κυρίως, να καταφέρει να της μεταδώσει τα "σωστά μηνύματα". Εξάλλου από τη δική της έκθεση θα εξαρτηθεί και η βούληση του ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη ή μη νέου γύρου συνομιλιών και τη μορφή που αυτός θα πάρει.
Όπως μου έλεγε η πηγή μου, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο που ενεργεί ο πληθωρικός ΥΠΕΞ των Αθηνών, "ο Νίκος πιστεύει ότι μπορεί η χρονική στιγμή της συνάντησης μπορεί να λειτουργήσει αποκαλυπτικά, αφού η Λουτ βρίσκεται σχεδόν στο τέλος της αποστολής της και έχει δει ήδη τους βασικούς παίχτες του Κυπριακού εκτός από τον ίδιο". Στην ερώτησή μου "πώς μπορεί ο Κοτζιάς να βγάλει συμπεράσματα που άλλοι δεν το πέτυχαν από την σχεδόν βλοσυρή Λουτ" η απάντηση ήταν: "ο ΥΠΕΞ έχει τον δικό του τρόπο προσέγγισης και όπως όλοι γνωρίζετε ρίχνει το ειδικό του βάρος σε κάθε προσπάθεια, γι' αυτό και συχνά φέρνει θετικά αποτελέσματα".

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X