ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:35
 

#PoliticsBlog Το Τζίνι της εκπαίδευσης και ο πιο δυνατός κρίκος

= ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Άργησε να μιλήσει ο μεγάλος αρχηγός αλλά κατάφερε να στρέψει και τα μάτια και τα αυτιά όλων σε αυτόν. Επιπλέον να λειτουργήσει ως ο πιο δυνατός κρίκος για να επανέλθει η ηρεμία, έστω και προσωρινά, στην παιδεία.

Ο λόγος για τον Φούλη που ενώ τις τελευταίες ημέρες σιωπούσε για τα τεκταινόμενα στη δημόσια εκπαίδευση, χθες πήρε τη σκυτάλη και πρότεινε επαναφορά των προτάσεων της κυβέρνησης της 23ης Αυγούστου, κάτι που κάποιοι στην ηγεσία των εκπαιδευτικών φάνηκε να ευνοούν. Όπως και κάποιοι στο Προεδρικό, μη έχοντας βεβαίως κάτι άλλο να πράξουν μετά τη βροντερή πορεία των εκπαιδευτικών.

Ο Φούλης με την ηρεμία και την αναλυτική κρίση που τον διακρίνει βγήκε με ένα ιστορικό παράγγελμα "τα ξίφη παρά πόδας" και μια πρόταση win-win και μάλιστα με χρονοδιάγραμμα (ίσως και επιδιαιτησία) μέχρι τέλος του έτους. Τι κατάφερε με αυτήν; Παραμέρισε με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και του Συλλούρη, ανάδειξε τον εαυτό του και το κόμμα του ως τον πιο δυνατό κρίκο, έριξε σωσίβιο στον Χαμπιαούρη και έδωσε διέξοδο στο αδιέξοδο.

Με χαμόγελο υποδέχθηκαν πολλοί την φράση του Πάφιου "Παρακολούθησα και τις τοποθετήσεις των ηγετών των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Δεν διαφώνησα σε οοτιδήποτε γιατί το κεντρικό τους μήνυμα ήταν η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου διαμέσου του διαλόγου" αλλά και για τα συγχαρητήρια του στον Πρόεδρο του κράτους που συναντήθηκε δύο φορές με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, διερωτώμενος ποιος άλλος αρχηγός κράτους σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου το κάνει αυτό για ένα επιμέρους ζήτημα.

Συνομιλώντας χθες με εκπαιδευτικό που έχει λόγο στα συνδικαλιστικά του εκπαιδευτικού κόσμου διερωτήθηκα: "Πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να αποδεχθούν την πρόταση Αβέρωφ αφού είχαν απορρίψει τις προτάσεις της 23ης Αυγούστου;" Η απάντηση με εξέπληξε: "Ούτε αυτοί έχουν πολλές επιλογές. Θα την αποδεχθούν και γιατί έχει γίνει το δικό τους, έδωσαν ήδη μια ισχυρή απάντηση στην κυβέρνηση και ειδικά στον Χαμπιαούρη και γιατί βρίσκουν και αυτοί διέξοδο αν μη τι άλλο να μπουν σε ένα διάλογο".

Πάντως από τον λόφο της εξουσίας ακούω πως ο Healthy Nic κάθε άλλο από ικανοποιημένος είναι από τις εξελίξεις. Όπως μου έλεγε άτομο που ανεβοκατεβαίνει συχνά στον λόφο: "Ο Πρόεδρος πάντως νιώθει και απογοητευμένος και μειωμένος από τη στάση των συντεχνιακών των εκπαιδευτικών και αυτή η τρίτη παρέμβασή του πρόκειται να είναι και η τελευταία. Δεν είναι τυχαίο που στη σύσκεψη της Τετάρτης κλήθηκε και η Ζέτα η οποία έχει λάβει σαφείς οδηγίες να είναι ετοιμοπόλεμη σε περίπτωση που δεν γίνει δεχτό το παράγγελμα του Φούλλη: Τα ξίφη παρά πόδας".

Αληθεύει ότι ο Συλλούρης που εμφανίστηκε στο Προεδρικό ως το Τζίνι της εκπαίδευσης με δική του, μυστική πρόταση για την παιδεία απλά "έφαγε πόρτα;" Όπως ακούω αντιδράσεις για την "προσωπική του πρωτοβουλία" δεν σημειώθηκαν μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από κοινοβουλευτικά κόμματα και από συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών! Δηλαδή η προσωπική, μυστική του πρόταση αποδείχθηκε όντως πολύ... προσωπική.

Ως "πυροτέχνημα" χαρακτήρισε κάποιος την πρόταση Λιλλήκα για συμβούλιο αρχηγών για τα θέματα της δημόσιας παιδείας. Όπως άκουσα, ο Healthy Nic δεν αφιέρωσε χρόνο ούτε να το σκεφτεί, ούτε και να το συζητήσει. Ιδιαίτερα μετά το χάσιμο χρόνου με τον Συλλούρη...

Ποιος πολιτικός δεν χωνεύει το γεγονός ότι ενώ για πρώτη φορά συνασπίστηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ,ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι και με την προφορική σύμπραξη του ΕΛΑΜ σε κοινή πρόταση για την παιδεία, ξαφνικά τους χάλασε τη σούπα ο Φούλης;

 

 

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Ο μόνος τρόπος να αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως πρέπει ο Μιχαηλίδης και να κατεβεί απο το καλάμι, είναι ...»
Ανώνυμος  |  14:32

Λ.Παντελίδης-Α.Σοζέν: Ελβετικό μοντέλο πολυπεριφερειακής αντί για ΔΔΟ

«Η καλά στημένη θεατρική πράξη από τον Μόνιμα Αναξιόπιστο Πρόεδρο-Μ.Α.Π ότι ξαφνικά ο Σοφός Πολιτικός ...»
Θεοχάρης Θεοχάρης  |  10:30

Τσίπρας: Η ιστορία γράφεται από αυτούς που τολμούν

«Πρεπει να πουμε ομως οτι και οι προδοσιες γινονται απο κιοτιδες που τολμουν ιστορικες υποχωρησεις !!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:25

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X