ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το viber, η σύνδεση με κατεχόμενα και η ασπίδα γύρω από τον Χάρη

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΝΕΟΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ασπίδα γύρω από τον Χάρη άνοιξε το Υπουργικό Συμβούλιο στον πόλεμο που του άνοιξε ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις. Όπως γράφει σήμερα η "Κ", ο Healthy με τους υπουργούς του επαναβεβαίωσαν παλαιότερη απόφαση του Υπουργικού να εξουσιοδοτήσουν τον Υπ. Οικονομικών να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση προς εξειδικευμένους συμβουλευτικούς οίκους για την κρίση στον Συνεργατισμό και το κόστος να το αναλάβει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Όπως μου έλεγε χθες άτομο που ασχολήθηκε με το θέμα: "Η απόφαση αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση του υπουργικού κατά της θυματοποίησης και στοχοποίησης του Χάρη για μια απόφαση που δαιμονοποιήθηκε. Με αυτήν ξεκαθαρίζει το τοπίο που θόλωσε πρόσφατα με τις συζητήσεις στη Βουλή και τις κραυγές διαφόρων. Και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για όσους καλόπιστα ψάχνουν την αλήθεια και ερευνούν χωρίς "άχτιν" και αλλότρια κίνητρα." Μου είπε ακόμα ότι "ουσιαστικά αποτελεί ηχηρή απάντηση στον Γενικό Ελεγκτή και άλλους" που νόμιζαν πως μπορούν να επιχειρηματολογούν "μόνοι και εκ του ασφαλούς".

Αδύνατη φαντάζει προς το παρόν η κατάληξη σε συμφωνία για την κινητή τηλεφωνία μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών. Παρά τις ευχές Αναστασιάδη - Ακιντζί και τις προτροπές τους, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, για ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτή μάλλον αγνοείται. Και η κλήση από την μία στην άλλη πλευρά θα παραμείνει αναπάντητη. 

Όπως μου έλεγε χθες άτομο που γνωρίζει: "Το παράξενο είναι που ο Αναστασιάδης αποδέχθηκε να μπει το θέμα αυτό στην κοινή ανακοίνωση αφού γνώριζε πως με τα δεδομένα που υπάρχουν λύση δεν μπορεί να βρεθεί. Εκτός κι αν σκέφτηκε και εδώ κάποια χαλαρή σύνδεση. Μήπως να δοκιμάσουν μέσω Viber; Skype; Whats App; Messenger; Νέες ιδέες υπάρχουν!"

Στέλεχος μεγάλου κόμματος δεν ξέχασε την πρόταση που έγινε στην Βίσση για υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές.
Όπως μαθαίνω, αν και η επαναφορά του θέματος προκάλεσε ειρωνικά χαμόγελα, η επιχειρηματολογία του στελέχους ακούστηκε με ενδιαφέρον από τους υπόλοιπους. Κάποιος από το πολιτικό πηγαδάκι στο οποίο έγινε η συζήτηση υπέδειξε πως "υπάρχουν πολλά θετικά να έχουμε ένα σελέπριτι ως υποψήφιο. Ας προτείνουμε λοιπόν σε κάποιον άλλο". Και έτσι το θέμα ξανάκλεισε το ίδιο γρήγορα, όσο ξανάνοιξε..

Πολύ το θέλει ένα μικρό κόμμα να συνάψει σχέση χαλαρής ή στενής ομοσπονδίας με άλλο μεγάλο κόμμα. Και δεν μιλάμε για σταθερή και μακροχρόνια σχέση με δεσμεύσεις αλλά για σχέση εφήμερη και ό,τι ήθελε προκύψει. Μέχρι τις ευρωεκλογές ας πούμε...
Ο μεγάλος αρχηγός πάντως έστησε αυτί και αναμένει προτάσεις. Ωστόσο το κοστούμι που έχει ραφτεί για συγκεκριμένο υποψήφιο μάλλον θα έχει δυσκολία να φορεθεί... Το όνομα προκαλεί και αρνητικούς συνειρμούς και είναι και αγκάθι στο νέο πολιτικό φλέρτ του αρχηγού.
Ο ίδιος πάντως ακολουθώντας την αγαπημένη του πρακτική "δεν έχει απορρίψει τίποτα και κανέναν".

Μια δημοσκόπηση που βρίσκεται στα σκαριά θα λύσει πολλές απορίες και θα καθορίσει ή θα βυθίσει νέες συνεργασίες...
Το εκλογικό εκτόπισμα παλαιών και νέων σχηματισμών θα τεθεί σύντομα στο γραφείο μεγάλου κομματάρχη ο οποίος καλείται να λάβει αποφάσεις. Αν και ο ίδιος, όπως λέει έχει "πολιτικό ένστικτο και γνωρίζει", αναμένει και τις γραπτές "αποδείξεις" για να κλείσει κάποια στόματα και να συνεχίσει στον δρόμο που αυτός χάραξε...

-Αληθεύει πως ένας μικρός εμφύλιος καραδοκεί μεταξύ κάποιων φερόμενων ως σίγουρων υποψήφιων ευρωβουλευτών;
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν κοντινά τους, πολιτικά, πρόσωπα.
Πρόκειται για πρωτοκλασάτα ονόματα μεγάλου βεληνεκούς. Ο ένας φοβάται την άλλη ότι θα του πάρει τη θέση, ο άλλος φοβάται και τους δύο. Και επιπλέον ανησυχεί για το γόητρο του. Ούτε σκέψη δεν θέλει να κάνει για ήττα αφού θα είχε καταστροφικές συνέπειες στην καριέρα και τη θέση του στο κόμμα.

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

«Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....»
ΑΚΑ  |  09:45

Διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για αναχαίτιση ενεργειών της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

«Καλό θα ήταν οι ενέργειες να γίνονται πριν τα γεγονότα και όχι εκ των υστέρων...»
Ένας Πολίτης  |  15:20

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X