ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:45
 

Μας τρολάρουν γενικώς…

Του Τάσου Τρύφωνος

Του Τάσου Τρύφωνος

trifonost@sppmedia.com

Τρολάρω: σχετικά καινούργιος όρος που ήρθε στη ζωή μας. Στη γλώσσα του διαδικτύου η λέξη περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα (mailing list, chat room ή μπλογκ), με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες.

Δεν χρειάστηκαν πάντως τη χρήση του διαδικτύου ώστε να μας «τρολάρουν» ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου και η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Η κυρία Γιωρκάτζη, αφού την έψαχνε όλη η Κύπρος για το θέμα του Συνεργατισμού, αντί να βγει σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ή να δώσει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη σε μια εφημερίδα, έκανε τηλεφωνικές δηλώσεις σε οικονομικό site. Οι δηλώσεις «εδώ σταύρωσαν τον Ιησού Χρηστό, θα ντραπούν τη Χρυσταλλού;» ήταν πάντως κάτι που δεν περίμενε κανείς να ακούσει από τη «σιδηρά κυρία» της δημόσιας υπηρεσίας με τις απολαβές των 181,972 ευρώ τον χρόνο. Μα «Χρυσταλλού»; Ούτε καν «Κρύσταλ» που όσο να ναι παραπέμπει και «Δυναστεία» των 80’s; Καθόλου σικ. Πώς να μην πιστέψει κάποιος ότι ήταν τρολ η συνέντευξη; Για να πάμε όμως στα ουσιώδη. Η δήλωση «αυτό που ενοχλεί και με υποσκάπτουν είναι το γεγονός ότι ξέρω πολλά για πολλούς» είναι μια δήλωση-ομολογία συγκάλυψης και θα πρέπει να εξεταστεί. Τι μας λέει δηλαδή η κυρία Γιωρκάτζη; Αυτό που υποψιαζόμασταν όλοι; Τόσα χρόνια ως γενική ελέγκτρια του κράτους κρατάει πολλά για πολλούς; Κι αφού τα ξέρει γιατί δεν τα λέει; Για να έχει την «ασπίδα» της; Είναι σωστά πράγματα αυτά εάν θέλουμε να είμαστε σοβαρό κράτος; Η κυρία Γιωρκάτζη όμως δεν είναι το μόνο δημόσιο πρόσωπο που κατά καιρούς έχει εκτοξεύσει αυτή την «προειδοποίηση-απειλή» προς κάθε παραλήπτη και σχεδόν ποτέ κανείς δεν το «άνοιξε» τελικά το ρημάδι το στόμα του να μάθουμε τι ήξεραν και για ποιους. Για την ιστορία να πούμε ότι την επόμενη της συνέντευξης η κυρία Γιωρκάτζη βγήκε στο ΣΙΓΜΑ και πάνω-κάτω διέψευσε ή ανασκεύασε τις πιο πάνω δηλώσεις, προκαλώντας την αντίδραση του δημοσιογράφου που τις πήρε, ο οποίος όμως δεν την είχε ηχογραφήσει σε κασέτες. Οπότε είναι ο λόγος του ενάντια στον δικό της.

Πάμε στο άλλο επικό τρολάρισμα της εβδομάδας. Να του το αναγνωρίσουμε του Μακαριότατου. Είναι όλο εκπλήξεις. Μιλάμε για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου που ελέγχει διαχρονικά την παιδεία από το 1960. Είναι γνωστό ότι τις περισσότερες φορές χωρίς την έγκριση του αρχιεπισκόπου δεν διορίζεται ο υπουργός παιδείας. Μιλάμε για τον αρχιεπίσκοπο του οποίου η ονομαστική του εορτή είναι σχολική αργία. Τώρα μετά τις αντιδράσεις ζήτησε να καταργηθεί. Μιλάμε για την κοσμική εκπαίδευση που επίσης κλείνει τα σχολεία για σχολικές αργίες στη θρησκευτική εορτή της κάθε ενορίας, της Αναλήψεως, των Τριών Ιεραρχών (ημέρα των γραμμάτων!) και στη γιορτή του ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου. Πέντε ημέρες. Στην κρίση μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών, οι τελευταίοι πίστεψαν ότι θα βρουν ένα «σύμμαχο». Έλα όμως που ο αρχιεπίσκοπος τους αιφνιδίασε. «Ένιωσα ντροπή με αυτά που είδα» δήλωσε μετά την ογκώδη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στους δρόμους. «Ο κόσμος θα τους εμέσει» συνέχισε. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις βγήκαν στην αντεπίθεση με δηλώσεις περί κατάργησης της αργίας για την ονομαστική του εορτή – αλλά είπαμε ήδη τους πρόλαβε – και γενικότερα κατά της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου στα της παιδείας. Όμως, όπως σωστά υπέδειξαν πολλοί συνάδελφοι, αγαπητοί εκπαιδευτικοί αργήσατε τραγικά. Πού ήταν η αντίδρασή σας όταν ο αρχιεπίσκοπος έκανε εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον πληθυσμιακών ομάδων (άθεους, μετανάστες, Τουρκοκυπρίους, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές, πρόσφυγες, αλλοδαπούς κτλ.;). Εκεί δεν έπρεπε να αποδείξετε ότι οι εκπαιδευτικοί σε κάθε κοινωνία οφείλουν να είναι το πιο προοδευτικό κομμάτι της; Πού ήσασταν όταν βλέπατε όλα αυτά τα χρόνια την παιδεία μας να επηρεάζεται τόσο πολύ από την Εκκλησία και να μειώνεται ο κοσμικός της χαρακτήρας; Εκτός αν όλοι τελικά τρολάρουμε όλους σ αυτό τον τόπο;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19
X