ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:17
 

Πότε θα «ξεκαθαρίσει» ο Νικόλας ;

Του Τάσου Τρύφωνος

Του Τάσου Τρύφωνος

trifonost@sppmedia.com

Κι ενώ μας χωρίζουν δυο μήνες και κάτι μέχρι τις προεδρικές εκλογές περιμένουμε ακόμα πιο καθαρές απαντήσεις και τοποθετήσεις από τους υποψήφιους προέδρους. Αυτός όμως που πρέπει να ξεκαθαρίσει πλήρως τη θέση του είναι ο Νικόλας Παπαδοπουλος, ο οποίος προσπαθεί εν όψει εκλογών και προς τέρψιν των ομάδων των ψηφοφόρων στους οποίους απευθύνεται, να πατάει σε δυο «βάρκες». Το πρόβλημα του επιτελείου Νικόλα και του ίδιου είναι στρατηγικό και πολιτικό επί της ουσίας.

Το στρατηγικό έχει να κάνει με το αν ξεκαθαρίσει τη θέση του σε σχέση με τη ΔΔΟ τότε φοβάται πως θα χάσει ψηφοφόρους είτε προς τη μια κατεύθυνση είτε προς την άλλη. Όμως δικαιούται ένας υποψήφιος πρόεδρος να μην ξεκαθαρίζει πλήρως τη θέση του σε ένα τόσο στρατηγικό θέμα του Κυπριακού; Δεν θα έπρεπε να πει ειλικρινώς ποια είναι η θέση του ; Η υπεκφυγή «δεν έχω αλλεργία με την ομοσπονδία» δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο . Ίσα ίσα το έκανε χειρότερο επικοινωνιακά.

Το στρατηγικό του θέματος έχει να κάνει με το ότι κοιτάει προς το δεύτερο γύρο και τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ που φυσικά δεν εγκρίνουν τέτοιες ριψοκίνδυνες και ουτοπικές πολιτικές στο Κυπριακό . Όμως είναι σοβαρό το θέμα αφού ο Νικόλας Παπαδόπουλος υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ, της οποίας ο πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος έχει ήδη αποκηρύξει τη ΔΔΟ. Η «Αλληλεγγύη» (όση έχει μείνει) περίπου τα ίδια ευαγγελίζεται... Το κόμμα του κυρίου Παπαδοπούλου όμως , το ΔΗΚΟ , έχει ως επίσημη θέση για λύση του Κυπριακού τη ΔΔΟ. Ουδέποτε την αποκήρυξε και ακόμα και ο πατέρας του Τασσος Παπαδόπουλος ακόμα και μετά το 76% του «ΟΧΙ» στο σχέδιο Ανάν όχι μόνο δεν την αποκήρυξε αλλά με τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου την επισημοποίησε. Αυτοί οι πολύ βασικοί λόγοι οδήγησαν τον βουλευτή του ΔΗΚΟ , Άγγελο Βότση, να σηκώσει το «γάντι» και να προκαλέσει τον Νικόλα Παπαδόπουλο μέσω του Facebook .

Το «αλαλούμ» συνεχίζεται με τις δηλώσεις του Μάρκου Κυπριανού: «Παραμένουμε στις ίδιες θέσεις που είχαμε και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ουδέποτε άλλαξε θέσεις», δήλωσε. Ε, τότε πώς είναι υποψήφιος με κόμμα που διαφωνεί κάθετα με την ΔΔΟ; Πότε περιμένει να τοποθετηθεί γι’ αυτό το καίριο θέμα ΞΕΚΑΘΑΡΑ ο Νικόλας; Μετά τις εκλογές; Για πόσο καιρό το Κυπριακό θα είναι θύμα των προσωπικών και κομματικών φιλοδοξιών (και αυτό δεν ισχύει μόνο για τώρα ούτε μόνο για τον Νικόλα). Θα μπούμε επιτέλους ως λαός σ’ ένα καινούργιο πολιτικό πολιτισμό και θα έχουμε ειλικρινείς υποψήφιους προς τους ψηφοφόρους πριν τις εκλογές ή θα κάνουμε το λαϊκισμό κανόνα ;

Εν κατακλείδι για να τελειώνουμε όσοι εναντιώνονται στην ΔΔΟ που είναι ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής μας εδώ και δεκαετίες θα πρέπει να εξηγήσουν στο λαό ποια είναι η καλύτερη επιλογή και πώς θα την κερδίσουμε . Τα μισόλογα και τα ευχολόγια επιπέδου έκθεσης δημοτικού, μας έχουν οδηγήσει εδώ που είμαστε σήμερα. Θα πρέπει επίσης να σταθούν απέναντι στο λαό αν αυτές οι ουτοπικές πολιτικές μας οδηγήσουν σε λύσεις τύπου Ταϊβάν ή οριστική διχοτόμηση όπου εμείς μοιραία θα είμαστε «ο πιο αδύναμος κρίκος». Ξεκαθαρίστε λοιπόν τη θέση σας, κύριε Παπαδόπουλε, χωρίς μισόλογα. Είναι υποχρέωσή σας απέναντι στους πολίτες. Πριν τις εκλογές.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Τάσου Τρύφωνος

Σχόλια αναγνωστών

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Τάσος Τρύφωνος: Τελευταία Ενημέρωση

X