ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:00
 

#Pantopolio Η καρέτα-καρέτα της πολιτικής

Του Επίκουρου

Του Επίκουρου

Ο Θωμάς ήταν προβληματισμένος. Το αντικείμενο της ανησυχίας του ήταν το τραπέζι στο βάθος γωνία. Οι παροικούντες το Παντοπωλείο γνωρίζουν ότι η καρέκλα με το μαξιλαράκι ήταν κρατημένη πάντα από τον υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη. Διερωτάται τώρα ο Θωμάς αν το τραπέζι θα γίνει διαφιλονικούμενο και πιθανόν να το διεκδικήσει ο νέος υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, με ή χωρίς τον τέως. Πάντως, είναι σε όλους γνωστό ότι νυν και τέως είναι κολλητοί παιδιόθεν και έχουν συμφάγει από χυλό Gerber μέχρι και κλέφτικο άπειρες φορές.

Εκείνος που σίγουρα θα διατηρήσει το θώκο του στου Θωμά το μαγαζί, παρόλο που έχασε τον υπουργικό, είναι ο εκ Πάφου ορμώμενος Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος έχει ήδη στρωμένα τα επιχειρηματικά του πλάνα στην πρωτεύουσα και θα συνεχίσει απρόσκοπτα να τρώει τη φάβα του.

Πλάκα-πλάκα ο μικρός το δέμας Δημητριάδης, ότι ανέλαβε το έφερε εις πέρας: την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού που τώρα πάει πρίμα και τις αερομεταφορές σε σημείο που οι επιλογές είναι πια αμέτρητες. Μάλιστα, χθες δυο κύριοι της αγοράς ρωτούσαν τον Θωμά αν στο Μεταφορών θα σταματήσουν την μεταρρύθμιση και να πιάσουν πια τη διαχείριση. Ο Θωμάς δεν ήξερε τι να απαντήσει γιατί την φίλτατη Βασιλική Αναστασιάδη δεν την ξέρει καν. Τελεία και παύλα!

Ο Χάρης, όχι ο υπουργός Οικονομικών, αλλά ο άλλος, τρώγοντας χθες το λουβί του, έλεγε σε γνωστό επιχειρηματία ότι υπάρχουν 100 εκατομμύρια ευρώ που ψάχνουν να επενδυθούν στην Κύπρο. Ο άλλος άνοιξε στόμα και μάτια περιμένοντας να μάθει ποιος είναι ο επενδυτής. Εγώ το άκουσα το όνομα αλλά δεν λέω μη με πιάσει το μαστίγιο της δικαιοσύνης. Πάντως, πρόκειται για κυπριακό όμιλο ο οποίος πούλησε εσχάτως και τα έβαλε στο χρηματοκιβώτιο -πού να τα πας τώρα σε τράπεζα; Και ήρθε σήμερα και η Νουί.

Ο Τζον δεν ήταν εκεί αλλά διακριτικά και εξ αποστάσεως κέρασε, όπως μαθαίνω τις μπριζόλες και τις μπύρες στην παρέα των κομπιουτεράκηδων οι οποίοι έφεραν σε πέρας τη νέα ιστοσελίδα της Τράπεζας, την οποία χαρακτήρισε exciting, όπως μαθαίνω: bankofcyprus.com.cy

Λένε Ζέτα και τα χείλη τους χαμογελούν. Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες υπεραγορών οι οποίοι μόλις άκουσαν ότι φεύγει η υπουργός τους έλουσε κρύος ιδρώτας. Χτες πανηγύριζαν με Μωροκανέλα και χταπόδι με αβοκάτο. Μάλιστα ένας εξ εκείνων είπε στο Θωμά αστειευόμενος: «Μάκη όποτε έρχεται η Ζέτα, να μου στέλνεις το λογαριασμό»…

Με φουλ μηχανές κινείται η Λίμνη στην Πόλη, όχι μόνη της εννοείται αλλά με τον κ. Νίκο στο τιμόνι, ο οποίος έχει επιτύχει νίκη επί του Γιώργου Περδίκη. Φυσικά αυτό ήταν κατόπιν αδείας η οποία ελήφθη με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την αναφορά που έγινε εναντίον του από τους Οικολόγους.

Και μια και φτάσαμε στο τέλος ας πάμε μια πτήση να δούμε τη γη από κει πάνω όπως τραγουδά και ο πρόεδρος Αναστασιάδης συχνά και βραχνά. Λοιπόν η Cobalt προγραμματίζει λίαν συντόμως να προσφέρει στις πτήσεις της wi-fi on board. Άρα οι θαμώνες του Θωμά όταν θα βρίσκονται εν πτήσει θα μπορούν να βλέπουν ταινίες και να παίζουν παιγνίδια. Όλα αυτά από τον προσεχή Απρίλιο. Ήδη ισχύει οι επιβάτες μπορούν με 20 ευρώ επιπρόσθετα να καθίσουν αναπαυτικά στα comfort seats που διαθέτουν τα αεροσκάφη της εταιρείας. Προσδεθείτε…

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24
X