ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:26
 

Κρίμα και άδικο

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Ήταν θέμα χρόνου να το ζήσουμε και αυτό. Μέσα σ’ όλη αυτή την ανυποληψία που επικρατεί στον χώρο, φυσιολογικό μοιάζει κάποιοι να στοχοποιηθούν ως οι απόλυτοι εγκληματίες.

Δυστυχώς για τον Μαργκάσα, η κουβέντα δεν περιορίστηκε στα καφενεία αλλά πήραν σχεδόν επίσημη μορφή, αφού για την περίπτωση παρενέβη μέχρι και το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει κατά πόσο ο όποιος Μαργκάσα μπορεί ή όχι να τα παίρνει, για να «στήνει» παιχνίδια. Το σίγουρο είναι ότι στο δεύτερο πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης υπάρχουν πολλοί αναμεμειγμένοι στα «στησίματα».

Πώς άλλωστε θα μπορούσε η κυπριακή λίγδα να στέκεται στο βάθρο της διαφθοράς, πανευρωπαϊκά; Λίγο, πολύ γνωρίζουμε ότι μάνατζερ ακόμη και μπούκηδες εδώ και χρόνια έχουν επιστρατεύσει παίκτες για να μπορούν να περνούν τα σχέδιά τους ακόμη πιο εύκολα μες στα γήπεδα. Ναι… υπάρχουν παίκτες του στοιχήματος. Επαγγελματίες. Και για να θυμηθούμε την αγγλική Guardian, στο δικό μας μας πρωτάθλημα φοιτούν ή καλύτερα αποκτούν την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Μιλώντας όμως για τον Μαργκάσα, νομίζω ότι όλη αυτή η δημόσια διαπόμπευση δεν ήταν και η πρέπουσα συμπεριφορά. Αντιθέτως ήταν πέρα για πέρα προσβλητική και πολύ φοβάμαι ότι δύσκολα θ’ απαλλαγεί από το στίγμα. Κρίμα και άδικο για τον όποιο σύζυγο, πατέρα, γιο ή αδελφό ν’ ανεβαίνει έναν τέτοιο Γολγοθά.

Σε κανένα άνθρωπο δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά, ιδιαίτερα δε, όταν δεν αποδείχθηκε η ενοχή του. Ο «μαλλιαρός» όμως καταδικάστηκε από τα δικαστήρια χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου. Οι οποίοι συνήθως ως «χάβρα» ανυψώνουν ή ρίχνουν στα Τάρταρα τον εγκληματία χωρίς να λαμβάνουν τίποτα, μα τίποτα υπόψη.

Από την άλλη και ο Πέτεφ έχει το απόλυτο δικαίωμα να αποφασίσει για το ποιοι παίκτες μπορούν ή όχι να προσφέρουν στην ομάδα. Εξ όσων γνωρίζω ποτέ δεν ειπώθηκε από τη μεριά του προπονητή ότι οι τρεις του κόπηκαν γιατί έστηναν παιχνίδια. Το «κόψιμο» ενός παίκτη μπορεί να γίνει για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πολλοί όμως έσπευσαν να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους χόμπι. Το πήγαν εκεί που ήθελαν. Αυτό της δολοφονίας χαρακτήρα.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Τι έλεγε η έκθεση GRECO για τη διαφθορά στη δικαιοσύνη

«“Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των συστάσεων η GRECO εισηγήθηκε να εισαχθεί μία εκπαίδευση ...»
Αλκης  |  15:13

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Κελαήδη σε προτρέπω να προσέχεις στις διασταυρώσεις από τα τζιτζίκια!!!»
ΧΓΑ  |  13:50

Γ. Εισαγγελέας: Υπόνοιες για στημένες δίκες στο Ανώτατο

«Η απόλυτη εκδίκηση του Γενικού Εισαγγελέα. Απέδειξε περίτρανα ποιος ευθύνεται για τις αποφάσεις εναντίον ...»
Yiannos  |  10:35

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Ε είπε μας αλλονα και κελάηδησε ο κ Κελαηδης!! Εδώ αναδείχθηκε η διαφθορά στην σημαντικότερη εξουσία ...»
Yiannos  |  08:54

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X