ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:41
 

Κρίμα και άδικο

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Ήταν θέμα χρόνου να το ζήσουμε και αυτό. Μέσα σ’ όλη αυτή την ανυποληψία που επικρατεί στον χώρο, φυσιολογικό μοιάζει κάποιοι να στοχοποιηθούν ως οι απόλυτοι εγκληματίες.

Δυστυχώς για τον Μαργκάσα, η κουβέντα δεν περιορίστηκε στα καφενεία αλλά πήραν σχεδόν επίσημη μορφή, αφού για την περίπτωση παρενέβη μέχρι και το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει κατά πόσο ο όποιος Μαργκάσα μπορεί ή όχι να τα παίρνει, για να «στήνει» παιχνίδια. Το σίγουρο είναι ότι στο δεύτερο πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης υπάρχουν πολλοί αναμεμειγμένοι στα «στησίματα».

Πώς άλλωστε θα μπορούσε η κυπριακή λίγδα να στέκεται στο βάθρο της διαφθοράς, πανευρωπαϊκά; Λίγο, πολύ γνωρίζουμε ότι μάνατζερ ακόμη και μπούκηδες εδώ και χρόνια έχουν επιστρατεύσει παίκτες για να μπορούν να περνούν τα σχέδιά τους ακόμη πιο εύκολα μες στα γήπεδα. Ναι… υπάρχουν παίκτες του στοιχήματος. Επαγγελματίες. Και για να θυμηθούμε την αγγλική Guardian, στο δικό μας μας πρωτάθλημα φοιτούν ή καλύτερα αποκτούν την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Μιλώντας όμως για τον Μαργκάσα, νομίζω ότι όλη αυτή η δημόσια διαπόμπευση δεν ήταν και η πρέπουσα συμπεριφορά. Αντιθέτως ήταν πέρα για πέρα προσβλητική και πολύ φοβάμαι ότι δύσκολα θ’ απαλλαγεί από το στίγμα. Κρίμα και άδικο για τον όποιο σύζυγο, πατέρα, γιο ή αδελφό ν’ ανεβαίνει έναν τέτοιο Γολγοθά.

Σε κανένα άνθρωπο δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά, ιδιαίτερα δε, όταν δεν αποδείχθηκε η ενοχή του. Ο «μαλλιαρός» όμως καταδικάστηκε από τα δικαστήρια χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου. Οι οποίοι συνήθως ως «χάβρα» ανυψώνουν ή ρίχνουν στα Τάρταρα τον εγκληματία χωρίς να λαμβάνουν τίποτα, μα τίποτα υπόψη.

Από την άλλη και ο Πέτεφ έχει το απόλυτο δικαίωμα να αποφασίσει για το ποιοι παίκτες μπορούν ή όχι να προσφέρουν στην ομάδα. Εξ όσων γνωρίζω ποτέ δεν ειπώθηκε από τη μεριά του προπονητή ότι οι τρεις του κόπηκαν γιατί έστηναν παιχνίδια. Το «κόψιμο» ενός παίκτη μπορεί να γίνει για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πολλοί όμως έσπευσαν να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους χόμπι. Το πήγαν εκεί που ήθελαν. Αυτό της δολοφονίας χαρακτήρα.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση