ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καλύτερα να μασάς…

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Είναι καμιά φορά αυτό που λένε… «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς». Με όλο τον σεβασμό στον πρόεδρο της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομο Πετρίδη, η απάντησή του στο ρεπορτάζ ελλαδικής ιστοσελίδας περί πρότασης ενός εκατομμυρίου της ομάδας του στον Ολυμπιακό Πειραιώς για ν’ αποκτήσει τα δικαιώματα του Γιαννιώτα ήταν επιεικώς τραγική.

«Έχω να πω μόνο αυτό. Η έλλειψη σοβαρότητας διακρίνει τελικά όλο το πανελλήνιο» εκστόμισε ο ισχυρός άνδρας των Λευκωσιατών και μας άφησε άναυδους.

Πιο σοβαρό φαίνεται το έτσι και αλλιώς ανυπόστατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας, παρά η απάντηση του προέδρου. Στο κάτω-κάτω της γραφής, οι συνάδελφοι στην Αθήνα για τους δικούς τους λόγους αποφάσισαν να δημοσιεύσουν την εν λόγω είδηση. Ούτε κρύο ούτε ζέστη, ο καθένας κρίνεται για την εγκυρότητά του. Για να ξέρεις κιόλας, περί μεταγραφών γράφονται ανά το παγκόσμιο όλες οι μπαρούφες που επινοεί το μυαλό του δημοσιογράφου και όχι μόνο.

Από κει και πέρα, ο παράγοντας αντί ν’ αγνοήσει ή απλά να διαψεύσει διά του εκπροσώπου του, αποφάσισε ν’ απαντήσει με υπεροπτικό μάλλον ύφος, τσουβαλιάζοντας ολόκληρο το πανελλήνιο (!).

Δεν υπάρχουν αυτά. Αν ήθελε να κάνει μια πολιτική τοποθέτηση, γούστο και καπέλο του, είναι απόλυτα σεβαστό. Όπως κάθε Ελληνοκύπριος, έτσι και ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ ανησυχεί για τις εξελίξεις που αφορούν στην Ελλάδα. Κατανοητό. Το ν’ αναφέρεσαι, όμως, σε ένα ολόκληρο έθνος, απλά και μόνο για ένα δημοσίευμα, καθόλου σοβαρό μάλιστα, είναι νομίζω εκτός λογικής.

Είναι κιόλας προσβλητικά γενικόλογο, κάτι που πρέπει να αποφεύγεται διά νόμου από τους ανθρώπους που μιλούν δημόσια. Δεν μπορείς να τσουβαλιάζεις άτομα, ομάδες, κοινωνίες ακόμη και έθνη (!) απλά και μόνο επειδή κάτι δεν σου άρεσε.

Θα ήταν πρέπον εκ μέρους του απλά να παραδεχθεί την κοτσάνα του και να ζητήσει συγνώμη. Μέχρι εκεί…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση