ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποιο γήπεδο; Live Betting

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Δεν ξέρω εάν αυτό είναι τυχαίο, εάν όμως κανείς σαρώσει τις φωτογραφίες των οπαδών που βρίσκονται στις κερκίδες θα διαπιστώσει εύκολα ότι πολλοί εξ αυτών είναι με το κινητό στο χέρι. Ολοένα, κιόλας, το συγκεκριμένο πλάνο αυξάνεται.

Είναι που είναι τα γήπεδά μας σχεδόν άδεια, τον βλέπεις τον οπαδό αντί να παρακολουθεί τον αγώνα να είναι τόσο συγκεντρωμένος στη συσκευή του, που σου δίνει την εντύπωση ότι καρφί δεν του καίγεται για την εξέλιξη του αγώνα.

Τυχαίο ή όχι, τον τελευταίο καιρό έχει ανθίσει για τα καλά το live betting. Η δυνατότητα, δηλαδή, που σου δίνουν οι εταιρείες στοιχημάτων να ποντάρεις το στοίχημά σου, ενόσω ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εν λόγω μέθοδος αποκτά ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον τώρα που διανύουμε τη β΄ φάση του πρωταθλήματος. Ιδιαίτερα δε στο β΄ γκρουπ, όπου οι ομάδες δείχνουν να έχουν παραπάνω το μυαλό τους στο στοίχημα παρά στην αγωνιστική δράση. Εδώ και χρόνια γίνονται πράματα και θάματα, ωστόσο οι σοφοί του αθλήματος σφυρίζουν αδιάφορα.

Τους πήρε φαίνεται χαμπάρι ο οπαδός και φρόντισε να εξοπλιστεί. Προσωπικά μου έτυχε να βρίσκομαι σε γήπεδο και μια παρέα «ενημερωμένων» οπαδών ούτε που γύρισε να δει φάση του αγώνα. Το μυαλό τους κολλημένο εκεί, στο κινητό. Στις αποδόσεις που παρέχει η εταιρεία και αυξομειώνονται ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Και ανάλογα ποντάρουν. Και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, καμιά φορά φορτώνεις τις τσέπες, καμιά φορά τις αδειάζεις.

Πλέον το στοίχημα έχει μπει για τα καλά στο ποδόσφαιρο. Έχουμε φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο που και ο οπαδός όχι μόνο το αρνείται, αλλά πια συμμετέχει. Δεν έχει, κιόλας, άλλη επιλογή. Ο μέσος οπαδός δεν θα γυρίσει την πλάτη σε ένα πράγμα που λατρεύει. Θα προσπαθήσει και αυτός να βρει τα κατατόπια.

Αυτά έχουμε πια στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Κάποιοι μένουν στα μπαρ και στις καφετέριες για να δουν το ματς από την τηλεόραση, κάποιοι άλλοι πολύ λιγότεροι εξακολουθούν να παραμένουν «αρρωστάκια», τρέχοντας την ομάδα από γήπεδο σε γήπεδο και η νέα γενιά οπαδών, που πάει γήπεδο να παίξει στοίχημα… live betting. Μήπως τα γήπεδα θα έπρεπε να εγκαταστήσουν δωρεάν wi-fi για όλους;

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X