ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί ο Χάσικος (;)

Τι έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο ο Υπουργός Εσωτερικών;

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Δεν είμαστε σοβαρή χώρα και όλοι πια το γνωρίζουμε. Ακόμη και αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο, εθελοτυφλούν. Άκουσε εκεί το τρόπαιο του πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο να δοθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών. Τι έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο ο Υπουργός Εσωτερικών; Εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα; Γιατί να το δώσει ο Υπουργός Εσωτερικών;

Να το παραδώσει ο Υπουργός Οικονομικών εις τον οποίο χρωστάνε όλες οι ομάδες λόγω Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Φόρου Εισοδήματος και πάει λέγοντας. Ή ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης, που συμβάλει κιόλας με την αστυνομία στη διατήρηση της τάξης. Δεν αδικείται ο Υπουργός Γεωργίας, νοουμένου ότι οι ομάδες αγωνίζονται σε φυτευτό γρασίδι; Τι θα πει η Υπουργός Εργασίας η οποία γνωρίζει ότι ματς είναι Κυριακή, θα πάει για ψώνια σε ανοικτά μαγαζιά και μετά θα θελήσει να πάει γήπεδο; Αμ ο Υπουργός Άμυνας, όλη μέρα να προσέχει τον τόπο από τον εχθρό δεν έχει δικαίωμα να παραδώσει ένα τίτλο, να ξεσκάσει ο άνθρωπος; Και ο Υπουργός Εξωτερικών έχει μέρισμα, νοουμένου ότι ο πρωταθλητής θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε διεθνείς διοργανώσεις. Ο Υπουργός Υγείας; Ο Υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού;

Απίστευτη αδικία. Το δίκαιο και πιο ορθό θα ήταν να γίνει κλήρωση μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου για το ποιος θα το παραδώσει στον αρχηγό του ΑΠΟΕΛ. Ή ακόμη καλύτερα να πάνε όλοι μαζί, να δημιουργήσουν αψίδα, όπως κάνουν στην Αγγλία και να υποδεχθούν τους πρωταθλητές. Να στείλουν ένα μήνυμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού να το δουν οι εχθροί μας και να ζηλέψουν.

Τι να κάνει όμως και  η Ομοσπονδία, που διοικεί το ποδόσφαιρο μιας χώρας γεμάτη από κομπλεξικούς; Ο ένας δεν θέλει Κύπριους διαιτητές, ο άλλος  δεν θέλει Κύπριο πρόεδρο της ΚΟΠ, βρίζει τους Κύπριους ποδοσφαιριστές… κατέληξαν στη λύση ενός Υπουργού, αγνοώντας τον όποιο ποδοσφαιράνθρωπο έχει τούτο το νησί. Μάλλον είναι στο πλαίσιο του αγώνα που κάνουν για αποκομματικοποιήση του αθλήματος.

Προσέξτε εδώ. Το ποδόσφαιρο ανά τον πλανήτη έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Στην Κύπρο όμως μονάχα, υπερτερεί το κομματικό στοιχείο. Υπάρχει διαφορά.

Δεν είναι ψέμα. Στην πιο αποθεωτική στιγμή της σεζόν, θα συμμετέχει μια ρέπλικα (πιθανόν από τα Jumbo) και ένας Υπουργός. Πάλι καλά που θα είναι οι πρωταθλητές γιατί στην Κύπρο είμαστε μπορεί να λάμβανε τον τίτλο καμιά Μη Κυβερνητική Οργάνωση που κόπτεται για τη σωτηρία της τζίκλας ή της Καρέτα, Καρέτα στον Ακάμα. Ο συσχετισμός πάντως δεν πολύ διαφέρει. 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Αλλάζει κάτι;

Κύπρος… 2018

Κρίμα και άδικο

Σχόλια αναγνωστών

Προς Ομόνοια ο Κατσουρίδης

«ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ»
ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ  |  19:31

Νέες κατηγορίες Θεμιστοκλέους κατά Γ. Εισαγγελέα

«Αγαπητή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Εδώ η πατρίδα χάνεται και αφιερώνετε χώρο στις επικεφαλίδες για τις ενέργειες ενός ...»
Βρε τον ανόητο δηλαδή!!  |  19:16

Γ.Εισαγγελέας: Δε διαγράφουμε αδιάκριτα τροχαίες παραβιάσεις

«Γειά σου συνονόματε λεβεντιά. Και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με Υπουργό Οικονομικών την κα Χρυστάλλα. ...»
Κώστας  |  12:01

Γ.Εισαγγελέας: Δε διαγράφουμε αδιάκριτα τροχαίες παραβιάσεις

«Το ξέρουμε... και είναι πολύ λογικό αυτό που μας λέει ο κ. Γενικός. Μόνο οι φίλοι του και άλλοι επώνυμοι ...»
Διερωτώμενος  |  11:58

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση