ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έχουμε ανάγκη τον τελικό

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Όσο και να σου φαίνεται περίεργο, πάει καιρός να δούμε μπάλα στο νησί. Με εξαίρεση κάποια ματς του α΄ γκρουπ στη β΄ φάση, τα περισσότερα ήταν μια σούπα άνοστη χωρίς καν αλατοπίπερο. Άμα δε σκεφτείς τα παιγνίδια του β΄ γκρουπ, τότε ξεχνάς και την μπάλα που ήξερες.

Ενώ ο τελικός της 18ης Μαΐου, είναι ένα παιχνίδι που κουβαλά όλα εκείνα τα συστατικά που κάνουν τον μέσο οπαδό να ξοδέψει δύο ώρες από τη ζωή του για να τον παρακολουθήσει. Έχω την εντύπωση ότι ακόμη και αυτοί που έχουν πλήρως αποστασιοποιηθεί από το άθλημα λόγω της κατάντιας του, θα μπουν στον κόπο να δουν τον αγώνα.

Και γιατί όχι δηλαδή; Είναι δύο ιστορικές ομάδες, διακυβεύεται ένας τίτλος, το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και κυρίως θα διαιτητεύσει ξένος διαιτητής, αποβάλλοντας έτσι  το μεγαλύτερο καρκίνωμα που ταλαιπωρεί τον ψυχισμό του οπαδού, την προκατάληψη.

Με λίγα λόγια, ο τελικός Απόλλωνας-Ομόνοιας θυμίζει σε όλους όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον καθένα από μας να αγαπάει το ποδόσφαιρο. Σασπένς, αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα και φυσικά ποδοσφαιρική ποιότητα, αφού και οι δύο ομάδες διαθέτουν παικταράδες στο έμψυχο υλικό τους.

Ανάμεσα σ’ όλα αυτά, πρέπει να εκτιμηθεί η στάση που κράτησαν οι δύο φιναλίστ, οι οποίοι αποφεύγοντας τις συνήθεις κόντρες εκτός γηπέδων, έδειξαν σεβασμό στους οπαδούς τους και στο άθλημα γενικότερα. Κάποιοι άλλοι πήγαν να πράξουν το αντίθετο, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Γιατί εκεί που ο κόσμος αδημονεί και μετράει τις μέρες μέχρι τον τελικό, αυτοί που παίρνουν αποφάσεις και ακολούθως τις αναιρούν, θυμήθηκαν να μας πουν ότι οι γηγενείς διαιτητές αντιδρούν στο ενδεχόμενο να διαιτητεύσει τον αγώνα ξένος συνάδελφός τους. Ευτυχώς όμως δεν τους πέρασε.

Και έτσι ο κόσμος έχει πια την ευκαιρία να αφήσει πίσω τα πάνδεινα του αθλήματος και να επικεντρωθεί στις ομορφιές του. Καλό τελικό να έχουμε όλοι, γιατί τον έχουμε ανάγκη…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X