ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μνημόνιο...

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ το 24 sports για την εξαιρετική κάλυψη που είχε η χθεσινή συνάντηση των προέδρων μ’ αποτέλεσμα όλοι εμείς να μάθουμε με λεπτομέρεια τι ειπώθηκε στην αίθουσα. Επί τούτου διάβασε
http://24sports.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=169862

Δεν ξέρω αν θα λύσουν τα προβλήματα όπως κάποιοι πανηγυρίζουν. Το πιο σημαντικό απ’ όλα που ακούστηκαν χθες είναι ότι οι Ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να καθαρίσουν τον «στάβλο του Αυγεία». Μη έχοντας άλλη επιλογή συμπορεύεται μαζί τους και ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης , δεδομένο εξίσου σημαντικό.

Η όλη κατάσταση έτσι όπως  τείνει να εξελιχθεί και εάν και εφόσον υλοποιηθούν τα μέτρα που ακούστηκαν χθες, τότε δικαίως κάποιος μπορεί να μιλήσει για εποχή μνημονίου στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Για να το κάνουμε πιο λιανά το όλο θέμα. Αρχικά ο Κουτσοκούμνης χαρακτήρισε ξεκάθαρα το ποδόσφαιρο μας κατεστραμμένο. Χειρότερο και από το Αλβανικό στη διαφθορά, μπράβο μας.  Στη συνέχεια τοποθετήθηκε απέναντι από τους παράγοντες απορρίπτοντας τις ανόητες δικαιολογίες που δίνουν κατά καιρούς του τύπου «να μην παίζεται στοίχημα. Για τα μάτια του κόσμου. Το στοίχημα παίζεται στο διαδίκτυο σε ξένες αγορές επί των οποίων δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα" και πάει λέγοντας.

Αργότερα έριξε τη βόμβα που έχει να κάνει με το αθλητικό δικαστήριο στη Λωζάννη  που αποδέχθηκε ως τεκμήριο τον κόκκινο φάκελο σε αγώνα που αφορούσε τον αγώνα της αλβανικής Σκεντερμπέου.

«Το δικαστήριο απεφάνθη πως ο φάκελος είναι αρκετή απόδειξη. Κατά 99% ο φάκελος είναι αλήθεια με βάση το παρατηρητήριο της ΟΥΕΦΑ".

Επιπλέον  ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μπορεί να αποδώσει ευθύνη στο σωματείο που εμπλέκεται στο στοίχημα κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν εφικτό.

Και μετά ήρθε το μενού. Τι πρότεινε η ΟΥΕΦΑ; Διάβασε ποινές να φρίξεις.

«Θέλουμε στον πρώτο φάκελο αφαίρεση έξι βαθμών και 50χιλ ευρώ πρόστιμο. Στο δεύτερο, απαγόρευση συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα είτε πρώτης, είτε δεύτερης είτε κύπελλο. Επίσης, τα οποιαδήποτε εισοδήματα να μην παραδοθούν στο σωματείο. Σε περίπτωση τρίτου φακέλου, το σωματείο να απαγορεύεται να συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ για ελάχιστη περίοδο πέντε ετών και 100χιλ. ευρώ πρόστιμο".

Το μνημόνιο όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ως Κύπριοι είναι σκληρό. Εδώ κόσμος χάνει σπίτια. Δεν τους νοιάζει τους Ευρωπαίους.  Το καλό είναι ότι η ΟΥΕΦΑ δείχνει κάπως διαλλακτική αφήνοντας  ένα μικρό περιθώριο στην Ομοσπονδία για την μορφή των ποινών. Επί τούτου ο Κουτσοκούμνης όμως φάνηκε αρκετά σκληρός απέναντι στους παράγοντες, φέρνοντας τους προ τετελεσμένων:

«Αν μας πείτε βλακείες και αν δεν έχετε σκοπό να καταπολεμήσετε το φαινόμενο, οι ποινές αυτές θα έρθουν ως εξαναγκαστικές. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό".

Έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αποκάλυψη του ότι ακόμη και η ομάδα που δεν ευθύνεται για το στημένο, γνωρίζει κατά 99% ότι ο αντίπαλος το έστησε. Άμα σκεφτείς ότι από το 2011 ήρθαν 75 (!!) φάκελοι τότε δεν υπάρχει ομάδα στο κυπριακό ποδόσφαιρο που δεν εμπλάκηκε με στοίχημα, άμεσα ή έμμεσα.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν και ο Μάριος Λευκαρίτης ο οποίος λίγο πολύ ενημερώθηκε από κοντά το πώς οι της ΟΥΕΦΑ εξιχνιάζουν ένα στημένο αγώνα. Είπε επίσης ότι το 85% του τζίρου παίζεται στην αγορά της Ασίας. Το νόμιμο στοίχημα!!! Σκέψου το παράνομο που δεν μπορεί να εξιχνιαστεί. Της τρελής γίνεται στο κυπριακό ποδόσφαιρο!!!

Για τις αντιδράσεις των προέδρων των ομάδων δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Κάποιοι είναι δεδομένο ότι τρόμαξαν μ’ αυτά που άκουσαν.Και για μερικούς οι τοποθετήσεις τους μοιάζουν μ’ εκείνο που λέει «θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει»

Όμως πολύ σωστά είπε ο Κουτσοκούμνης «το πάρτι τελείωσε»!! Μέχρι στιγμής στην θεωρία. Γιατί όλα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν στην πράξη. Το ξαναγράφω οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να βάλουν φραγμό σ’ αυτήν την κωμωδία και έχουν βρει και το άτομο τους που δεν είναι άλλος από τον Κουτσοκούμνη.

Ο οποίος Κουτσοκούμνης έχει όλη την ευθύνη για την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε. Επί τούτου μπορούμε να σας προσάψουμε πάκο από αρθρογραφία που αφορά κριτική προς το πρόσωπο του.

Χθες όμως δεν ήταν ο Κουτσοκούμνης, ο «βασιλιάς» όπως τον αποκαλέσαμε πριν από δέκα χρόνια… ήταν ο Κουτσοκούμνης απεσταλμένος της Τρόικας. Για να επιβάλει το μνημόνιο στο κυπριακό ποδόσφαιρο!!! Ο «βασιλιάς» δηλαδή έγινε «τροϊκανός». Και ελπίζω να μην αστειεύεται…  

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση