ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψευδο-Αναστάσηδες

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Είναι κάτι παιδιά… που λέει και το τραγούδι, που δεν σε αφήνουν ν’ αγιάσεις. Σου θυμίζουν τη ρίζα του κακού. Γιατί μπορεί τα τελευταία χρόνια να προέκυψε το «φρούτο» των στημένων, οι βόμβες αλλά η διαχρονική παθογένεια του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι ακριβώς οι διαιτητές που δείχνουν ακατάλληλοι. Σε τέτοιο σημείο που καμιά φορά σε κάνουν να νομίζεις ότι κλείνουν ή ανοίγουν τα μάτια ανάλογα με το τι τους συμφέρει.

Το χειρότερο δε είναι ότι τέτοιου είδους διαιτητές προστατεύονται από τους προϊστάμενους τους. Επικρατεί δηλαδή μια ανεξήγητη προφύλαξή τους χωρίςκανείς να καταλαβαίνει τον λόγο.

Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση των Ψευδιώτη και Αναστασίου. Δύο διαιτητές οι οποίοι υπέπεσαν σε λάθη που μεγεθύνουν τη καχυποψία των οπαδών προς τον κλάδο τους.

Ο δε Αναστασίου κλείνει τα μάτια και αφήνει τον Ερμήνα σκοράρει κατά της Ομόνοιας, κάνοντας όλους τους
φιλάθλους να κλαίνε για τη κατάντια μας. Ο Φανιέρος ενδεχομένως να καταλόγιζε την παράβαση πάνω στο τερματοφύλακα της Ομόνοιας κάτι που δεν έκανε το«κοράκι».

Και αν ο Αναστασίου έκλεισε τα μάτια, ο Ψευδιώτης δημιούργησε από μόνος του μια άλλη πραγματικότητα. Οι υποδείξεις του έδεσαν με τις φήμες που έφεραν το παιχνίδι ΑΕΖ-Καρμιώτισσα να ελέγχεται απόδυνάμεις… που δεν τις λες και ποδοσφαιρικές. Η διαιτησία του ήταν τέτοια που ακόμη και ο πιο ανυποψίαστος θα έμπαινε σε σκέψεις.

Και όμως οι δύο διαιτητές προς το παρόν δεν έχουν υποστεί τις κυρώσεις που τους αναλογούν. Σε άλλες
χώρες ίσως να είχαν αυτομάτως διαγραφεί από τηνόποια λίστα διαιτητών. Στην Κύπρο όμως δεν συμβαίνει αυτό.

Και είναι σ’ αυτό ακριβώς το σημείο που οι φίλαθλοι αποκτούν το δικαίωμα να ισχυρίζονται ότι το κυπριακό
ποδόσφαιρο ελέγχεται από σκοτεινές δυνάμεις.Γιατί αν βλέπουν διαιτητές να λαμβάνουν «εγκληματικές» αποφάσεις χωρίς να υπόκεινται σε κυρώσεις, τότε ο καθένας αποκτά το δικαίωμα να λέει και να σκέφτεται ό,τι θέλει…

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X