ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Oλοι... και ο καθένας ξεχωριστά

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Τι να ευχηθεί κανείς άραγε για το νέο έτος; Μάλλον υγεία, ειρήνη,αγάπη… και όλα τα τόσα σημαντικά που τα έχουμε μάλλον άθελά μας κατατάξει ως ασήμαντα. Όλα αυτά που τα αντιμετωπίζουμε με τόση ελαφρότητα… που σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι υποψήφιος/α σε καλλιστεία ομορφιάς. Όπως και να έχει, μ’ όλη την ειλικρίνεια που μπορεί να μας διακατέχει, η στήλη εύχεται υγεία, αγάπη και ειρήνη. Ουτοπικό μεν… ποιος όμως στερεί από τον άνθρωπο την
ελπίδα για κάτι καλύτερο;

Ας αφήσουμε όμως τους ρομαντισμούς και τις γενικολογίες και ας προσεγγίσουμε την κατάσταση πιο ρεαλιστικά.

Πώς άραγε μπορεί να προκύψει μια αλλαγή σ’ αυτότον τόπο, άρα και στο ποδόσφαιρο; Νομίζω ότι επιτέλους πρέπει να καταπολεμηθεί ο εγωισμός που έχει κατακυριεύσει τον καθένα από μας και όλους μαζί. Δεν ξέρω πώς η παιδεία του νησιού το καταφέρνει (κάποιες σκέψεις έχουμε επί τούτου) αλλά όντως το κάνει με τεράστια επιτυχία. Το αναγνωρίζεις παντού. Από τα πιο σημαντικά πράγματα έως και τα πιο ασήμαντα, όπως είναι το ποδόσφαιρο.

 Ο καθένας νοιάζεται για την ομάδα του και μόνο, χωρίς ποτέ να ενδιαφέρεται για το συλλογικό όφελος. Από τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο οπαδό, κύριος στόχος καθίσταται η υπεράσπιση συμφερόντωντου κλαμπ και οτιδήποτε άλλο αγνοείται.

Επιτέλους, ας αλλάξει έστω και σε μικρό βαθμό η υπέρτατη αυτή εγωπάθεια που μαστίζει τον καθένα από μας και όλους μαζί. Ας νοιαστούμε λίγο περισσότερο για το κοινό καλό και ας αντικρίσουμε το δάσος και όχι το δικό μας δέντρο.

Ας αναγνωρίσουμε υπέρτατες αξίες του ανθρωπισμού όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η κατανόηση. Ας νοιαστούμε λίγο περισσότερο για τον άλλο και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι για το τι θα παραδώσουμε στις νέες γενιές… στα δικά μας παιδιά και στο παιδί του καθενός. Ας κατανοήσουμε την ανάγκη ν’ αλλάξουμε… όλοι και ο καθένας ξεχωριστά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X