ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:54
 

Aντε και στους New York Times

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Πάει και τελείωσε, είμαστε πρώτη φίρμα. Πότε έγραφε ο Independent ότι είμαστε «πανεπιστήμιο» στημένων παιγνιδιών; Πότε δημοσιεύτηκε η έρευνα της FIFPro (παγκόσμιο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών) που έφερε το 40% των παικτών που εργάζονται στην Κύπρο να δηλώνουν ότι γνωρίζουν για τα στημένα στο πρωτάθλημά μας… ήρθαν τώρα οι Ισπανοί να μας δώσουν ένα ακόμη παράσημο.

Βγήκε λέει η El Mundo που έχει κανά εκατομμύριο επισκέπτες καθημερινά, να γράψει ότι το δίχτυο στημένων αγώνων στην Ισπανία είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πίγκο!! Άντε και με το καλό η Le Monde και οι New York Times.

Ισχυρίζεται, λέει το ρεπορτάζ από την Ισπανία, επαναλαμβάνω όχι σε κανά προσωπικό blog, αλλά η El Mundo, με αναγνώστες περισσότερους απ’ ό,τι ο πληθυσμός του νησιού, ότι στην Κύπρο χειραγωγούνται ακόμη και αγώνες που καθορίζουν τίτλους.

Τώρα γιατί ασχολούνται οι Ισπανοί μαζί μας και εμείς όχι με μας, είναι γιατί είναι ξενέρωτοι και ζηλιάρηδες. Εδώ καλά, καλά μας κούρευαν τις καταθέσεις και εμείς καρναβαλιζόμασταν. Τι θέλουν τώρα αυτοί, δεν ξέρω. Μάλλον ζηλεύουν αφού η δική τους Πριμέρα είναι υποδεέστερη σε σχέση με την δική μας Cyprus League.

Και υπάρχει και μια μεγάλη διαφορά επίσης. Στην Ισπανία, λέει, η δική τους αστυνομία έχει προβεί σε πάνω από 20 συλλήψεις από αντρικές ομάδες της Σεκούντα Ντιβιζιόν αλλά και των γυναικείων ομάδων. Ενώ εμάς τα ξεφτέρια, όλη η Ευρώπη μιλά για την αφεντιά μας και ο αστυνομικός συνεχίζει το τάβλι με το συνάδελφό του. Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι 20-20 και στο 41ο πρώτο παιγνίδι, ο ένας έκλεισε το εξάπορτο άρα είναι και το φαβορί.

«Πανεπιστήμιο» είπαμε ότι είμαστε. Τι θες δηλαδή να σταματήσουμε τα μαθήματα και να το ρίξουμε στην επανάσταση; Πώς θα έρχεται ο ξένος να κάνει τα μαθήματά του; Με την παρέμβαση της αστυνομίας; Αφού είπαμε… μαζεύουμε επαίνους. Καλά, καλά στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι δεν μας έγραψαν ακόμη. Μέχρι τότε έχουμε ακόμη. Προς το παρόν είπαμε το σκορ είναι 20-20.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση