ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:16
 

Bye κάρτα... Ας μιλήσουμε σοβαρά

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Ξανά-μανά μια τρύπα στο νερό. Τόσο καιρό αντιδρούσαν μέχρι και σε πορείες κατά του μέτρου συμμετείχαν κάποιοι, πήγαν, είδαν και μίλησαν με τον Ιωνά και το θέμα τελείωσε στο πι και φι, χωρίς ουσιαστικά να υπάρξει σημαντική αλλαγή. Πραγματικά θέλω να ελπίζω ότι οριστικά έληξε το θέμα της κάρτας για να μπορέσουμε έτσι επιτέλους να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα του χώρου.

Γιατί, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει μέσα απ’ αυτή τη στήλη, η «κάρτα» εδώ και μήνες λειτουργεί ως κρυψώνα των πραγματικών προβλημάτων του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα. Ευτυχώς αλήθεια, για πρώτη φορά οι πρόεδροι των ομάδων αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκαν ότι όντως τα προβλήματα είναι εκεί και καιρός είναι ν’ ασχοληθούν μαζί τους.

Αλήθεια, ποιος θα είχε αντιδράσει εάν η Πολιτεία μέσα από τον δημόσιο διάλογο και συγκεκριμένες πράξεις κατάφερνε να βελτιώσει και να εκσυγχρονίσει τις γηπεδικές υποδομές; Εάν οι αρμόδιοι εφάρμοζαν το σύστημα της ταξιθέτησης, τελειοποιούσαν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εντός των γηπέδων και έδειχναν γενικώς καλή θέληση για να επιλύσουν διαχρονικά προβλήματα του χώρου.

Είναι σε τούτο το σημείο πλέον που πρέπει η Πολιτεία να δείξει αντανακλαστικά, όπως και οι οπαδοί είναι καιρός πια να ζητήσουν τον σεβασμό που τους αναλογεί. Η «κάρτα» αν μη τι άλλο άφησε μια κληρονομιά, αφού για πρώτη φορά εκτυλίχθηκε ένας δημόσιος διάλογος φέρνοντας στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα.

Τα οποία φυσικά δεν είναι μονάχα η βία. Κυρίως είναι η ανομία που υπάρχει στον χώρο, η διαφθορά, οι παλαιές γηπεδικές εγκαταστάσεις, οι αχρείαστες τηλεοπτικές παραγωγές και γενικώς το γκρίζο έως και μίζερο σκηνικό μέσα από το οποίο εξελίσσεται το ποδόσφαιρό μας.

Ευχόμαστε πραγματικά, να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να καθίσουν επιτέλους οι αρμόδιοι για να επιλύσουν παθογένειες που ταλαιπωρούν τον χώρο εδώ και χρόνια. Απ’ την άλλη πολύ φοβάμαι ότι τα προσωπικά συμφέροντα είναι αυτά που θα διατηρήσουν τα κεκτημένα, αφήνοντας στην άκρη το δημόσιο ή συλλογικό όφελος.

Δεν είμαστε πεσιμιστές, αλλά δυστυχώς δεν είδαμε και ποτέ την Πολιτεία να παρεμβαίνει καθοριστικά στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων. Ας περιμένουμε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Ο κ. Άντρος καλά κάνει να δει ψυχολόγο. Η εμμονή του να αντιπολιτεύετε έχει καταλήξει ασθένεια. »
ΑΚΑ  |  09:37

Σ.Κυριακίδου: Θλίψη και απογοήτευση για την ποινή στον παιδεραστή

«Γίνεται να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης το …γεγονός για αυτοπροβολή ως η …προστάτης των αδυνάτων; …δεν ...»
Ai Em  |  09:20

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση