ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:26
 

Δέκα και όχι δεκατέσσερις

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Στην Κύπρο είμαστε, η έλλειψη δημόσιου διάλογου είναι τόσο εμφανής όσο η ξηρασία που ταλαιπωρεί το νησί ολόκληρο. Πασιφανές. Η όποια κουβέντα όταν τίθεται στην κορυφή της ατζέντας, κυρίως από τα ΜΜΕ, εξελίσσεται γύρω από κραυγές, αναθεματισμούς και μπόλικο φανατισμό. Η απουσία της επιχειρηματολογίας είναι τόσο εμφανής όσο το πράσινο στο Τρόοδος.

Γενικώς για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου συζητάμε λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όταν γίνεται η καθιερωμένη ομιλία του προέδρου της ΚΟΠ τον πρώτο μήνα του έτους και όταν καμιά φορά γίνεται η Γενική Συνέλευση των προέδρων. Συνήθως τα σοβαρά θέματα προκύπτουν μέσα από μια πληροφορία που κάνει την εμφάνισή της σε παρασκηνιακές στήλες, ανώνυμα και με λειψή ενημέρωση. Συνήθως επίσης οι «σοφοί» του αθλήματος μας θέτουν προ τετελεσμένων προκαλώντας αντιδράσεις που συνήθως απέχουν από την ουσία του θέματος.

Ας μιλήσουμε όμως για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων το οποίο φυλάσσεται στο ντουλάπι της ΚΟΠ και αναμένεται να προκύψει όταν και εφόσον το κρίνουν σωστό. Από φέτος οι ομάδες είναι 12. Είναι κάποιος στην ποδοσφαιρική Κύπρο που παρακολουθεί το πρωτάθλημα και του έχει λείψει το ένα επιπλέον παιχνίδι που περιλαμβάνεται σε πρωτάθλημα 14 ομάδων; Αυτό δηλαδή που είναι παντελώς αδιάφορο και με ή χωρίς την κάρτα, το παρακολουθούν λίγοι συγγενείς και οι παίκτες που έμειναν εκτός αποστολής.

Νομίζω πως αν αφήσουμε εκτός κουβέντας τα όποια συμφέροντα κάποιων ομάδων άρα και παραγόντων, κανένας δεν νοσταλγεί το ένα και αδιάφορο παιχνίδι που ολοκληρώνει την αγωνιστική;

Μήπως όμως αυτό θα βοηθούσε τον Κύπριο ποδοσφαιριστή όπως επιχειρηματολογεί η μεριά που στηρίζει το σενάριο της αύξησης; Νομίζω πως δεν μπορεί να ευσταθεί σε μια σοβαρή κουβέντα, η οποία ξαναγράφω έχει σκοπό και μόνο τη βελτίωση του αθλήματος ή του ποδοσφαίρου σαν προϊόν.

Άμα κιόλας λάβουμε ως γνώμονα και μόνο το καλό του αθλήματος, η κουβέντα που θα πρέπει να συζητηθεί είναι επιτέλους η μείωση των ομάδων σε δέκα σε ένα διαφορετικό μοντέλο πρωταθλήματος. Δέκα και όχι δεκατέσσερις…

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση