ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δυόμισι χρόνια μετά...

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Έχουν πια περάσει περισσότερο από δύο χρόνια. Ήταν Απρίλης του 2015 όταν οι ηγέτες των ομάδων σε συνεργασία με τον Κώστα Κουτσοκούμνη και τους συνεργάτες τους, αποφάσιζαν με τις πόρτες κλειστές ν’ αυξήσουν τις ομάδες στην Α΄ κατηγορία, από δώδεκα σε δεκατέσσερις.

Τι και αν το τότε μοντέλο με τις δώδεκα ομάδες αποδείχθηκε επιτυχημένο, τονώνοντας μεταξύ άλλων τον ανταγωνισμό, τι και αν η αύξηση των ομάδων συνέβαλε εκ των πραγμάτων στη μάστιγα των στημένων, τι και αν κάποια γήπεδα ήταν παντελώς άδεια… οι «σοφοί» επέλεξαν ν’ αυξήσουν τις ομάδες σε δεκατέσσερις. Ένα δε από τα επιχειρήματά τους ήταν λέει, ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους κύπριους ποδοσφαιριστές.

Ως είθισται, κάθε απόφαση που υλοποιείται κρίνεται μέσα από τον χρόνο. Επ’ αυτού έχουμε πια ένα σοβαρό δείγμα για να μπορέσει κανείς να κρίνει την απόφαση.

Εκ των δεδομένων αποδεικνύεται πια, ότι η απόφαση που πάρθηκε στα μέσα του 2015, αποδεικνύεται καταστροφική για το άθλημα. Κανένα από τα επιχειρήματά τους δεν δικαιώθηκε, ενώ γενικώς το ποδόσφαιρο παρέμεινε στάσιμο χωρίς κανένα ίχνος εξέλιξης.

Στα δύο αυτά χρόνια, αυξήθηκαν οι κόκκινοι φάκελοι, τα περισσότερα των γηπέδων παρέμειναν άδεια ενώ ο κύπριος ποδοσφαιριστής εξακολουθεί να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση.

Αποδεικνύεται επίσης ότι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις έχουν άλλων ειδών κίνητρα και όχι το συλλογικό καλό του αθλήματος.

Και είναι αυτό που εξοργίζει τον καθένα που αγαπά το άθλημα. Δεν μπορεί να είναι επιτρεπτό στην Κύπρο, όπου, καλώς ή κακώς, το ποδόσφαιρο αποτελεί τη σοβαρότερη απασχόληση της πλειοψηφίας του κόσμου, να μη βελτιώνεται και κυρίως να διοικείται από άτομα που μοναδικό στόχο έχουν να προωθούν τα προσωπικά τους συμφέροντα, κοινωνικά ή οικονομικά.

Επιτέλους, σ’ αυτόν τον τόπο θα πρέπει να ασκείται κριτική προς σε όποια μορφή εξουσίας και κυρίως να κατανέμονται ευθύνες. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποφασίζουν ωσάν να είναι βασιλιάδες στον Μεσαίωνα και να μην αναλαμβάνουν το κόστος των πράξεών τους. Και στον Μεσαίωνα καμιά φορά έπεφταν οι βασιλιάδες. Στην Κύπρο του 2017 ακόμη…

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X